Yaşam

Birbirinden etkilenen dü yandaki 5 çocuğun koruyucu ailesi oldu

Adana'da canlı 2 çocuk anası Hülya Arı iki, birlikte çocuk anası komşusu Sevinç Bilir de üç çocuğa yuvasını açtı.

Birbirinden etkilenen dü yandaki 5 çocuğun koruyucu ailesi oldu
29-06-2022 15:04
Adana

Adana'da müşterek sitenin ayrı bloklarında oturan dü komşu, birbirlerinden etkilenerek evlerinin kapılarını açtıkları 5 çocuğa koruyucu ailelik yapıyor.

Merkez Çukurova ilçesinde canlı dü çocuk anası Hülya Arı (52) ile 22 sene geçmiş gidiş geliş kazasında eşini, 7 sene geçmiş de gönül krizi zımnında 16 yaşındaki oğlunu kaybeden komşusu müşterek çocuk anası Sevinç Bilir (52), yuvalarını baş döndürücü sevdikleri küçüklere açtı.

Hülya Arı, koruyucu ailesi bulunduğu koşa eş küçüklere öz çocukları üzere bakıyor, onların topu topu gereksinimleriyle ilgileniyor.

Arı, AA muhabirine, koruyucu aile bulunan müşterek akrabasından etkilenerek 8 sene geçmiş dü bulunan evlat sayısını çoğaltmak ve apayrı hayatlara dokunabilmek düşüncesince Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvurduğunu söyledi.

Talebinin müspet karşılandığını ve 2 kız kardeşe evini açtığını özetleyen Arı, üç sene nice şeyi paylaştıkları ve evlerinin adeta sevinç deposu bulunan kızlarının, ailelerinin yanına döndüğünü belirtti.

Arı, kızlarının gitmesinin peşi sıra iri sıkıntı yaşadığını ve bunalıma girdiğini, kuruluşa baştan müracaatta bulunduğunu dile getirdi.

Bu el evinin kapılarını 5 yaştaki koşa oğullarına açtığını özetleyen Arı, "İkizlerimi 5 yaşlarında aldım, demin 9 yaşındalar. İlk başlangıçta az buçuk tereddütlerim, korkularım oldu. Hiç eş çocuğum olmamıştı. Başlarda az buçuk zorlandım, ondan sonraları gelişigüzel nesne rayına oturdu. Şu an dü oğlumu tek şeye değişmem." sanarak konuştu.

Arı, koruyucu ailelik duygusunu başkalarının da tadabilmesi düşüncesince baş döndürücü sayıda arkadaşına önerdiğini, kendisinin tavsiyesiyle şu asal derece 9 bireyin bu yürütüm sebebiyle evlatların yaşamına dokunduğunu aktardı.

Hülya Arı, önerilmiş bulunduğu arkadaşlarından birinin de komşusu Sevinç Bilir bulunduğunu belirterek, baş başa koruyucu ailelik duygusunu yaşadıklarını anlattı.

Eşini kaza, oğlunu gönül krizi zımnında kaybetti

Komşusu sebebiyle koruyucu aile bulunan Sevinç Bilir de (52) 22 sene geçmiş eşini gidiş geliş kazasında, 7 sene geçmiş de 16 yaşındaki oğlunu gönül krizi kararı kaybettiğini aktardı.

O devirde üniversitede okuyan kızının da site haricinde olması zımnında bunalıma girdiğini ve adeta yaşama küstüğünü tamlayan Bilir, "Hülya, bana o devirde koruyucu aileliği anlattı. Kuruma başvurdum ve dü sene geçmiş evren tatlısı dü kardeşi aldım." dedi.

Koruyucu aileliğini üstlendiği karındaş kızlarının 6 ve 7 yaşlarında bulunduğunu özetleyen Bilir, üç hafta geçmiş de yaşamına iri müşterek ağıt katan 16 yaşlarında müşterek kız çocuğuyla yollarının kesiştiğini söyledi.

Bilir, üç kızıyla baş döndürücü dobra müşterek aile olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Dört çocuklu müşterek asal kazanmak hayalimdi, eşim olsaydı değişmez olurdu. Çocukları, kalabalığı seviyorum. Birileriyle müşterek şeyler yapmayı seviyorum. Çok dobra müşterek his '4 çocuğum var' demek. Küçükler kreşe gidiyor. Onlarla bu arada oyunlar oynuyoruz, işaret okuyoruz. Onların saçını taramak, onları hakaret etmek baş döndürücü dobra müşterek duygu. Ben gereksiz yaşamışım, keşki hâlâ ilkin bunu bilseydim, apayrı hayatlara dokunsaydım. Benim hayatım baş döndürücü değişti. 5 yılımı gereksiz yaşamışım. Biz onların hayatlarına dokunmuyoruz, onlar bizim yaşamımıza dokunuyor. Bana anca oldu, onlar benim hayatıma dokundu. Benim suratımın somurtkan bulunduğunu kimesne görmüyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?