Ekonomi

BDDK'den gerçek olmayan hesaplar ile ilişik açıklama

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK), toplumsal iletişim araçları platformlarında büyüklenme logosu ve ismiyle açılan gerçek olmayan hesaplara değer edilmemesi gerektiği bildirildi.

BDDK'den gerçek olmayan hesaplar ile ilişik açıklama
15-12-2021 17:50
İstanbul

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) meydana getirilen açıklamada, kurumun genel ağ adresinin www.bddk.org.tr bulunduğu ve rastgele birlikte taşınabilir uygulamasının olmadığı belirtildi.

Kurumdan meydana getirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kurumumuz tek biçimde telefon, e-posta, genel ağ sitesi yahut ayrıksı ortamlarda ferdî bilgelik istem etmemektedir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun resmi toplumsal komünikasyon araçları hesapları, Twitter: https://twitter.com/BDDKResmi, Instagram: https://www.instagram.com/bddkresmi/, Linkedin: https://www.linkedin.com/company/bddkresmi/ adresleridir."

Kurumun Twitter adresinde de BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'in mevzuya bağlı açıklamasına arazi verildi. Akben açıklamasında, "Kurumsal haberleşme kanalları üstünden kamuoyunun akıllıca biçimde bilgilendirilmesi üzere oluşturulan toplumsal komünikasyon araçları hesaplarımız haricinde kurumumuz logosu ve ismiyle oluşturulan gerçek olmayan toplumsal komünikasyon araçları hesaplarına onur edilmemesi ehemmiyet bildirme etmektedir." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?