Sağlık

Bayramda tatlı tüketimine dikkat!

Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli Ramazan bayramında tatlı ve çikolata tüketiminde aşırıya kaçmanın ağır sorunlara kez açabileceği uyarısında bulundu.

Bayramda tatlı tüketimine dikkat!
30-04-2022 13:25

Bayramlar tagaddi düzeninde bazısı değişikliklere etmen olabiliyor. Bu değişikliklerin hoppadak hazım sistemi değil, bünyenin tamamında telafisi kuvvet sorunlara kere açabileceği uyarısında mevcut Medicana Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, "Şayet tagaddi düzenimizdeki değişikliklere rağmen tedarik alınmaz ise bazısı afiyet problemleri yaşanabilir. Bu sorunların başlıcaları ise hazım güçlüğü, kabızlık, işkembe rahatsızlıkları, potansiyel farkı yükselmesi, ihtisas çarpıntısı üzere afiyet sorunlarıdır" sanarak konuştu.

Tatlı tüketimi aşırı önemli

Tatlı tüketiminin şetaret süresi ve sonrasını metin nakil açısından nazik önemde bulunduğunu kaydeden Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, şu tavsiyelerde bulundu:

"Bayramda şekerleme ve tatlılardan muhtemel olduğunca ırak durulmalıdır. Bayramı süresince şerbetli tatlı ve çikolata tüketimi artmaktadır. Bu besinlerin glisemik indeksleri ve kalorileri efdal olduğu için içki şekerinin de çabucak yükselmesine kere açarlar. Fazla oranda çikolata ve tatlı tüketimi işkembe yanması, bumbar meslek bozukluklarına etmen namına dayanıklı aşırı afiyet rahatsızlığına kere açacaktır. Tatlı tercihleri muhtemel olduğunca sağılan tatlılardan yana kullanılabilir. Sütlü tatlı namına dondurma, akıllıca ve vantilatör ortak yeğleme olacaktır."
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?