Yaşam

Barajın turkuazı ormanın yeşili

Toros Dağları eteklerine yerleşmiş Ermenek ilçesindeki Ermenek Barajı'nın oluşturduğu gölün firuze rengine çam, ardıç ve arkalıksız ormanları yeşilin ayrımlı tonlarıyla haremlik ediyor.

Barajın turkuazı ormanın yeşili
05-12-2021 12:14
Karaman

Karaman'da, Toros Dağları eteklerine müesses Ermenek ilçesinde mevcut Ermenek Barajı'nın oluşturduğu göl, firuze rengiyle görsel ziyafet sunarken tabiat turizmi açısından da keşfedilmeyi bekliyor.

Tarihi 4 bin 500-5 bin sene öncesine uzanan Hitit, Aka, Babil, Pers, Roma, Bizans ve Türk medeniyetlerinin izlerini haiz ilçede, nice antika site ve zamanı harabe ziyaretçilerini bekliyor.

Ermenek, zamanı dokusunun birlikte temiz katıksız güzellikleri ile de dikkati çekiyor. Çam, ardıç ve arkalıksız ormanlarıyla ciltli Ermenek yaylaları, şimdi aldığı kadar şöhretli değil.

Bu katıksız güzelliklerin birlikte Ermenek Çayı hesabına kurulan Ermenek Barajı'nın oluşturduğu göl, firuze ile yeşili buluşturan yegâne manzarasıyla görenlerin merakını çekiyor.

Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, AA muhabirine, Ermenek'in binlerce salname tarihe cemaat bulunduğunu söyledi.

İlçenin Karamanoğulları'na başkentlik ettiğini, levent boylu müddet de Silifke ve Mut ilçelerinin ilişkin bulunduğu müşterek valilik bulunduğunu anlatım fail Zorlu, "Tarihin gelişigüzel sürecinin izlerini ilçede kıymetlendirmek mümkün. Bunun indinde müşterek taraftan göl kenarında balık tutarken, şita aylarında da 10 kilometre uzaklıkta ski yapabilirsiniz." dedi.

Türkiye'nin en dip ikinci baraj gölü

Bu derece ayrıcalığı içerisinde barındıran ve Anadolu'nun ortasında mevcut ilçenin aşırı müşterek tomar tanınmadığını vurgulayan Zorlu, şunları kaydetti:

"Akdeniz'e beş altı saatlik uzaklıktayız. Mersin ve Alanya'ya sınırız. En şişman varlığımız, günde üç nitelik değiştirebilen, firuze rengindeki baraj gölümüz. Gölümüz firuze rengini dört dörtlük anlamıyla özetleyen müşterek görsele sahip. Baraj gölümüz ülkemizin en müşterek tomar derinliğe cemaat ikinci gölü. Tekneyle gezilebilen tabiat harikası bulunmaz müşterek kanyonumuz var."

Zorlu, şehremaneti adına gölde mıntıka turları düzenlediklerini, bu sene planlı "Sıla Festivali'nde su sporları gösterileri yapıldığını anlattı.

Etkinlik kapsamında gölün enikonu özen gördüğünü aktaran Zorlu, "Uzmanlar, gölün su sporları düşüncesince aşırı akla yatkın bulunduğunu söylüyor. İlçemizin nice durumunda kazı bilimsel kazılar var. Yapımı bitmeme fail çağcıl müşterek müzemiz bulunuyor. İnşallah ilçemizin kâffesi zamanı ve kültürü bu müzede sergilenecek. Önceden ekonomimiz madenciliğe bağlıydı. Şimdi seçenek adına turizmi maksat koyduk. Çünkü gezim düşüncesince ne lazımsa ilçemizde var." ifadelerini kullandı.

Zorlu, Ermenek'in katıksız ve uzvi kelimesini dört dörtlük anlamıyla yansıtan müşterek toprak olduğuna aksan yaparak, şunları kaydetti:

"Bölgenin coğrafi yapısı zımnında yüzlerce cins endemik nebat bulunmakta. Ceviz, üzüm, pekmez, helva, domates kurusu üzere ürünler, katıksız ve uzvi adına tüketiciye sunulmaktadır. İnsanımız sıcakkanlı, misafirperverdir. Doğa ve foto tutkunlarını, rahatlık ve bekâret arayan herkesi ilçemize bekliyoruz. Gelsinler, görsünler, gezsinler. Pişman olmayacaklar."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?