Ekonomi

Balıkçı tezgahlarında durgunluk

Denizlerde 1 Eylül tarihinde süregelen avlanma sezonu sonrası balıkçılar, çeşitlerin çok bulunduğunu fakat küsurat fiyatlar zımnında alakanın az bulunduğunu söyledi.

Balıkçı tezgahlarında durgunluk
05-10-2021 14:50

Denizlerde 1 Eylül tarihinde başlamış bulunan ve 15 Nisan tarihinde bitecek bulunan avlanma sezonu, bu sene Karadeniz'de istavrit balığı ile bereketlendi. Sezonun önce saatlerinde bile tutulan tonlarca istavrit, balıkçıların yüzünü güldürürken, çelimsiz ortak müddet sonraları sivri ve hamsi balığı da ağlara takıldı. Ancak balıkçılar, fiyatlardaki çoğalma zımnında kişilerin balık almadığını yahut yerlerin da geçtiğimiz yıllara gereğince elan az alıntı yaptıklarını belirterek, bu sezonda cıvıltı yaşanmadığını söylediler.

“Fiyatından çevre istavrite istem var”

Ordulu balıkçı Barış Sönmez, balık çeşitlerinin bulunduğunu fakat fiyatların kullanmakta olanları etkilediğini, bundan ötürü de ellerinden geldiği denli ucuza satı hazırlamaya çalıştıklarını belirterek, “Şuan sezonda baş döndürücü iyi ortak balıkçılık yok. Maalesef fiyatlar da faziletli bulunduğu düşüncesince yurttaşlarımıza da yansıyor. Şuan ortak tomar satı namevcut fakat baş döndürücü şükür az da olsa tezgahlarımız şenleniyor. Çeşitlerimiz de var. Balıkları elimizden geldiği denli ehven vermeye çalışıyoruz. Şuan en baş döndürücü istavrit, tavuk balığı ve bu aralar hamsi baş döndürücü satılıyor. Hamsi bu zaman baş döndürücü müeddep de değil, format adına alışılagelen ve iyi fakat istavrit ehven bulunduğu düşüncesince en ortak tomar o gidiyor” dedi.

En ehven balık istavrit fiyatı 15 TL

Öte yandan, balıkçı tezgahlarında en baş döndürücü istem gören istavritin kilogramı 15 liradan satılırken, derya levreğinin kilogramı ise 70 liradan satılıyor. Tezgahlarda çupra balığı 60, sivri parça 10, levrek 60, çinakop 50, kanca tavuk balığı 40, derya levreği 70, barbun 30, tavuk balığı 25, hamsi 20 ve istavrit ise 15 liradan atışa sunuluyor.

Selim Kuşcu
 

İLGİLİ HABER
Yeşilırmakta üzen görüntüler: Balıklar hakeza çırpındı Yeşilırmak’ta üzen görüntüler: Balıklar hakeza çırpındı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?