Ekonomi

Bakan Nebati Türkiye'deki envestisman imkanlarını Fransız ve İngiliz yatırımcılara anlatacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenecek Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) 2022'yi görüşme edecek, arkası sıra Birleşik Krallık-Türkiye Yeşil Finansman Konferansı'na katılarak yatırımcılarla ortak araya gelecek.

Bakan Nebati Türkiye'deki envestisman imkanlarını Fransız ve İngiliz yatırımcılara anlatacak
15-03-2022 11:51
Ankara

AA muhabirinin Hazine ve Maliye Bakanlığından almış olduğu bilgiye göre, Bakan Nureddin Nebati, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile çağ Fransa'ya gidecek. Cannes'te 31'incisi düzenlenen, 18 Mart'a denli sürecek "Kentsel Dönüşümü Yönlendirmek" temalı MIPIM 2022 etkinliğinde katılımcılara seslenecek bulunan Nebati'nin Türk pavilyonlarını da görüşme ederek yatırımcılarla ortak araya gelmesi planlandı.

Uluslararası oturma fuarı MIPIM'de Türkiye'deki envestisman fırsatları anlatılacak

Nebati'nin programın ikinci gününde ise Gayrimenkul Yatırımcıları Derneğince düzenlenecek "Uluslararası Yatırımcı Kahvaltısı" programına katılarak, ecnebi katılımcılara Türkiye'nin sektördeki potansiyelini ve envestisman imkanlarını anlatması bekleniyor.

Türkiye'nin fırsatlarını yatırımcılara anlatacak

Bakan Nebatinin, 17 Mart'ta ise diyar dışı temasları kapsamında İngiltere'nin başkenti Londra'ya geçerek "Birleşik Krallık-Türkiye Yeşil Finansman Konferansı"na alınması planlanıyor.

Ziyaretleri çerçevesinde Londra Menkul Kıymetler Borsası Açılış Töreni'nde apiko bulunacak bulunan Nebati, düet görüşmeleri kapsamında 26'ncı Taraflar Konferansı (COP26) Başkanı ve Devlet Bakanı Alok Sharma ile ortak araya gelecek.

Akşam saatlerinde de ecnebi yatırımcılarla görüşecek bulunan Bakan Nebati, Türkiye’nin kazançlı görünümü ve devreye tahsil edilen etraflı uygulamalara bağlı bilgiler vererek ülkenin potansiyelini, imkanlarını ve envestisman fırsatlarını detaylıca anlatacak.

Geçen ay Londra'da, para çevrelerinin yukarı dozaj yöneticileriyle ortak araya mevrut Bakan Nebati, belli periyotlarda iletişimin sürdürülmesinin hedeflendiğini belirtmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?