Ekonomi

Bakan Nebati: 'KDV beyannamelerinin sonuç gününü her ayın 28’inci gününe uzattık'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Her ayın 26'ncı günü sonuna derece verilmesi müstelzim Katma Değer Vergisi (KDV) beyannamelerinin verilme ve bu beyannameler karşı gerçekleşme fail vergilerin ifa sürelerinin sonuç gününü, her ayın 28'inci günü sonuna derece uzattık??

Bakan Nebati: 'KDV beyannamelerinin sonuç gününü her ayın 28’inci gününe uzattık'
22-12-2022 21:06

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, toplumsal iletişim araçları hesabından icra ettiği paylaşımda, mükelleflerin vergisel yükümlülüklerini haydi haydi alegori getirebilmelerini gerçekleştirme etmenin rüçhan hedefleri ortada bulunduğunu anlatım ederek, “Bugün 6,9 milyon mükellefimiz beyanname ve bildirimlerini elektronik şekilde verebiliyor, bağış ödemelerini de elektronik ortamda yapabiliyor. Vergisel yükümlülüklerin alegori getirilmesinde ehemmiyetli paydaşlarımızdan bulunan finansal müşavirlerimiz, mükelleflerimizin beyanname ve bildirimlerinin verilmesinde baş döndürücü ehemmiyetli ortak gösteriş üstlenen durumdalar. Biz de, lazım mükelleflerimizden gerekse sistem personellerinden mevrut hepsi talepleri titizce değerlendiriyor ve işlemlerin kolaylaştırılması alegori ne gerekiyorsa hepyek yaşama geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KDV beyannamelerinin sonuç gününü her ayın 28'inci gününe uzattık”

Yaklaşık 3,4 milyon mükellefin ve finansal müşaviri yakından ait ehemmiyetli düzenlemeyi bu aydan muteber kazanmak az daha devreye aldıklarını tamlayan Nebati, laflarına şöyleki bitmeme etti:
“Bu çerçevede halihazırda her ayın 26'ncı günü sonuna denli verilmesi müstelzim KDV beyannamelerinin verilme ve bu beyannameler karşı gerçekleşme fail vergilerin ifa sürelerinin sonuç gününü, her ayın 28'inci günü sonuna denli uzattık. Bakanlık olarak, mükelleflerimizin ve finansal müşavirlerimizin vergisel yükümlülüklerini mükemmel ve eskiden alegori getirebilmelerini gerçekleştirme eylemek az daha müstelzim tedbirleri almaya bitmeme edeceğiz.”

Muhammed Musab Gümüşer

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?