Ekonomi

Bakan Nebati: 7,1 milyon yükümlü e-Tebligat uygulamasından parasız yerine faydalanıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, e-Tebligat uygulamasından 7,1 milyon mükellefin parasız faydalanabildiğini tabir etti.

Bakan Nebati: 7,1 milyon yükümlü e-Tebligat uygulamasından parasız yerine faydalanıyor
18-12-2022 19:10
Ankara

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, toplumsal iletişim araçları hesabından, Elektronik Tebligat Uygulamasına (e-Tebligat) ilişkin paylaşımda bulundu.

Söz konusu uygulamanın Bakanlığa değgin Gelir İdaresi Başkanlığı kabilinden geliştirildiğini kaydeden Nebati, "e-Tebligat ile hem elektronik ortamda bildirme ettiğimiz 105 milyon belgenin tebligatına değgin süreçleri etkinleştirdik bununla birlikte çabucak kol harcamasından 1,8 bilyon teklik artırım sağladık. e-Tebligat uygulamasından, 5,9 milyon esas insan ve 1,2 milyon hukuksal insan iktisap etmek kıl payı 7,1 milyon mükellefimiz parasız şekilde faydalanabiliyor." ifadesini kullandı.

Nebati, uygulamayı fahri şekilde kullanan aşırı sayıda vatandaşın da olduğunu belirterek, e-Tebligat üstünden Vergi Denetim Kurulu, Ticaret Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığına ilgilendiren belgelerin de bildirme edilebildiğini aktardı.

Bugüne derece öbür şirketler düşüncesince 4 milyona yaklaşan belgeyi elektronik şekilde bildirme ettiklerinin altını çizen Nebati,şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu sene zarfında süregelen uygulama ile e-Tebligat uygulaması kapsamında bulunan mükelleflerimiz namına düzenlenecek gidiş geliş mülk cezaları da elektronik şekilde bildirme edilecek. Söz konusu uygulamanın yaşama geçmesinde yardımı bulunan tamamı düzentileme arkadaşlarıma teşekkürname ediyorum. Bakanlık şekilde hem mükelleflerimizin bununla birlikte öbür amme kurumlarımızın süreçlerini kolaylaştıracak uygulamaları halletmeye bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?