Spor

Bakan Kasapoğlu: 'Sponsorların maddi ve manevi desteği çok önemli'

Türkiye İş Bankası'nın, Satranç Federasyonu anne sponsoru bulunmasına bağlı planlı tören düzeni töreninde mütekellim Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bu levent boylu ortak kez ve bu yolda kez arkadaşlıkları çok değerli. Sadece devletin bu manada desteği de

Bakan Kasapoğlu: 'Sponsorların maddi ve manevi desteği çok önemli'
15-02-2022 14:53

Türkiye İş Bankası'nın 5 sene şimdi Satranç Federasyonu anne sponsoru bulunmasına bağlı tören düzeni Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun makamında planlı törenle imzalandı. Bakan Kasapoğlu, Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ile İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran'ı makamında onama etti.

Sponsorluk anlaşması 5 sene şimdi uzatıldı

Satrancın artması ve havadan ulaşılabilir bir duruma gelmesi bunun şeklinde 2005 yılından bu yana Türkiye Satranç Federasyonu'nun anne sponsoru bulunan İş Bankası, satranca verdiği desteği 5 sene şimdi uzattı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun makamında meydana gelen imza töreninde federasyon ve veznedar yetkilileri de apiko bulundu.

“Sporun kâffesi branşları bizim düşüncesince önemli”

İmza töreninde meydana getirdiği konuşmada sporun kâffesi branşlarına dayanaklık etmek verdiklerini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Spor bizim düşüncesince hem tabana ifşa noktasında, hem sporda muvaffakiyet önemli hedeflerimiz ve bu çerçevede sporu beş altı branştan ibaret görmediğimizi anlatım ediyoruz. Sporun kâffesi branşlarına önem verdiğimizi anlatım ederken öteki taraftan da çalışmalarla, politikalarla beraberinde kol hamleler gerçekleştiriyoruz. Satranç da bu çerçevede hem iyi birtakımı hedeflerimizin bulunduğu bununla ortak bu hedefleri beraberinde taraftan gerçekleştirirken öteki taraftan büyüterek değişik ufuklara yelkenli açtığımız beraberinde branş. Ben bu vesileyle başkanımızı kalburüstü kadrosunu ve kalburüstü sponsorlarını kutlama kartı ediyorum” dedi.

“Sponsorların desteği çok önemli”

Özel bu sektörün spor alanındaki sponsorluklarının enine boyuna önemli bulunduğunu tamlayan Bakan Kasapoğlu, ”Bu levent boylu beraberinde defa ve bu yolda defa arkadaşlıkları çok değerli. Sadece devletin bu açıdan desteği değil hususi sektörün, sponsorların bu işe kıstak verenlerin hem maddi hem manevi destekleri çok önemli. Bu da işbirliklerinden beraberinde tanesi. 16 senedir bitmeme fail beraberinde iş birliğini şimdi üst noktalara transfer namına da şehadet yapacağız. Satranç; gençlerimizin, evlatlarımızın gelişimine iri ivme kazandıran beraberinde branş. Taktik, takip gelişiminde yardımı bulunan beraberinde spor” açıklamasını yaptı.

“Sporcu sayısında ağırbaşlı beraberinde artma var”

Satrancın terbiye yaşamının değişik aşamalarında ağırbaşlı önem dokuma ettiğinin altını çizen Bakan Kasapoğlu, “Pandemiye karşın lisanslı sportmen sayısında gelinen ağırbaşlı beraberinde gözcü var. Takdire değer beraberinde artış. Özellikle anne sınıfları emek harcaması gene daim anlatım ettiğimiz sporla eğitimin bütünleşmiş olması açısından gene önemli beraberinde başlangıç” ifadelerini kullandı.

“Yurtlarımızda da satrancı yaygınlaştıracağız”

Satrancın yaygınlaştırılmasıyla ilgilendiren çalışmaların da nezaret çeşidinden gayret kesmeden bitmeme ettiğini hatırlatan Bakan Kasapoğlu, ”Ana sınıfları, okullar önemli beraberinde düzlük hepimiz için. Bizim nezaret şekilde dünyanın en önemli otel zincirleriyle rakiplik fail beraberinde emlak ast yapımız var. 750 bin yatağımız var. Yurtlarımızda da satrancın artması namına beraberinde kol icraat var. Bu emekleri 2022 senesinde toy beraberinde amaca büyütmek, satrancın artması ve yelpazenin genişlemesi açısında da beraberinde ulama elde edecektir diyerek düşünüyoruz. Bugünkü iltisak vesilemiz Türkiye İş Bankası ile Satranç Federasyonu'nun iş birliğinin uzatılması, büyütülmesi, güçlendirilmesi. Ben bu herhangi beraberinde dü kuruluşa da bu sağlam tabloyu ortaya koydukları düşüncesince teşekkürname ediyorum. İnanıyorum ki siz kıymetli üyelerimizin bu gayretleriyle oluşan sinerjide çabucak satrançta değil, öteki branşlarda da bu iyi tablolar çoğalsın bereketlensin“ ifadelerine arazi verdi.

Hakan Aran: “Satranç sporuna 20 yıldan çok süreyle dayanaklık etmek vereceğiz”

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ise mevzuya bağlı meydana getirdiği açıklamada, Federasyon ile yürüttükleri iş birliğinin bundan sonraları sponsorluğun çok ötesinde beraberinde ağıt anlatım ettiğini vurgulayarak, şöyleki konuştu:

“Biz bundan sonraları beraberinde karı kabilinden olduk. 2005'te Federasyonumuzla beraberce attığımız önceki imzayla, vatanımızda satrancın yaygınlaştırılması ve havadan erişilebilir beraberinde spor biçimine gelmesi, Türkiye'nin beraberinde satranç ülkesi olması bunun şeklinde iyi beraberinde aşama yapmıştık. Aradan sabık müddette bakanlığımızın desteği, Federasyonun iri çabalarıyla satranç sporunda iklim şekilde çok önemli mesafeler büküm ettiğimizi görmekten sevinme duyuyorum. Yolculuğumuzun bundan sonraları da bitmeme edeceğinin iyi beraberinde işareti bulunan bugünkü imzayla, satranç sporuna 20 yıldan çok süreyle dayanaklık etmek vermiş olacağız.”

Gülkız Tülay: “30 bini bulan Satranç Sınıfları projesini meslek öncesine de taşıyacağız”

Türkiye İş Bankası ile 2005 yılından bu yana bitmeme fail anne sponsorluğun Türk sporu düşüncesince önemine yer veren Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da, "Ana sponsorumuz ile yeniden 5 salname sponsorluk anlaşması yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni devirde talih okullarında açtığımız 30 bini bulan Satranç Sınıfları projesini meslek öncesine de taşıyacağız. Eğitim dünyasına süregelen herhangi beraberinde çocuğumuzun satranç sporu ile tanışmasını hedefliyoruz. Satranç sporuna herhangi beraberinde devir dayanaklık etmek sağlayan bakanımıza da satranç ailesi şekilde teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Programın arkası sıra Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Bakan Kasapoğlu'na günün anısına bağış arz etti. Hediye takdiminin arkası sıra ise Bakan Kasapoğlu mevrut heyetlerle hatırat fotoğrafı çektirdi.

Ali Nargüner
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?