Spor

Bakan Kasapoğlu: Gençlerimiz gelişigüzel mevzuda iri müşterek evolüsyon içinde

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Gençlerimiz herhangi müşterek mevzuda iri müşterek evolüsyon içinde. Ben doğacak hesabına aşırı umutluyum, bu çoluk çocuk bu ülkeyi iri hedeflerine taşıyacak tesisat ve meziyetlere olağandan sahip." dedi.

Bakan Kasapoğlu: Gençlerimiz gelişigüzel mevzuda iri müşterek evolüsyon içinde
21-12-2021 13:29
Ankara

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kanunların hukuku teoriden pratiğe taşıdığını, kanunlara ruhunu verenin ise içtimai hassasiyetler bulunduğunu söyledi.

Bakan Kasapoğlu, Ankara Sheraton Ankara Hotel & Convention Center'da planlı "Gençliğin Hak Arama Kültürü" temalı Ulusal Ombudsmanlık Sempozyumu'nda meydana getirdiği konuşmaya, Türkiye'de el erki ve adaletin kuvvetlenmesine ehemmiyetli katkılar sağlayacağına inanılmış bulunduğu sempozyumda bulunmaktan iri mevki duyduğunu belirterek başladı.

Ülkeler düşüncesince adaletin tesisi, amme düzeninin korunması ve devletin işleyişinin topluluğun erinç ve güvenliğinin temini düşüncesince eşya olduğuna aksan karşılayıcı Kasapoğlu, "Bu hakeza bulunduğu içindir ki hukukun üstünlüğü yasalarla inanca dibine alınır. Toplumsal yaşamda hakkın, hukukun kamilen korunması ve adaletin dört dörtlük şekilde kuruluş edilmesi en önce bireylerin hukuku gözetmesiyle mümkündür." diyerek konuştu.

Sempozyumun teması "Hak Arama Kültürü"ne dikkati çekici Kasapoğlu, hukukun asıl açıdan fakat maşer çeşidinden yaşatılabileceğini kaydetti.

Anayasada ve anayasa metinlerinde inanca dibine tahsil edilen dört başı mamur hükümlerin fakat maşer hayatında yanıt bulmuş bulunduğu devir değer ve hakikat kazanabileceğini dile getiren Kasapoğlu, "Kanunlar, hukuku teoriden pratiğe taşır, o kanunlara ruhunu verici ise içtimai hassasiyetlerdir. Tarih süresince adaleti kuruluş ika önünde elde edilmiş herhangi ortak kazanımın arkası sıra kişilerin haklarını araştırmak az daha başlatmış bulunduğu mücadelelerin bulunduğunu görüyoruz. Hukukun iri seviyede bu adalet kontrol mücadelelerinden kuvvet alarak aktiflik ve yerleşiklik kazandığını söylersek yazık etmiş olmayız. Bireylerin adalet kontrol kültürüne cemaat olması ve bu hassasiyeti yaşatması bu nedenle aşırı değerlidir." ifadelerini kullandı.

"Hukuk kendini yenilemelidir"

Bakan Kasapoğlu, "Yeni şartlar, acemi gelişmeler ve değişimlere uyarınca hususiyet da daima şekilde kendini yenilemelidir. Bu yenilenmeyi sağlayacak bulunan da gine topluluğun hukukla, tüze ve özgürlüklerle ilişik talepleridir." diyerek konuştu.

Hak kontrol kültürünün hukuku yalnızca koruyup yaşatmakla kalmadığını, ona devimselcilik de katığını tabir fail Kasapoğlu, "Dinamizm diyince doğaldır ki aklımıza elden çoluk çocuk geliyor. Toplumumuzun geleceği düşüncesince gençlerimizin şuurlu efrat şekilde erişmesi iri ehemmiyet taşıyor. Bir topluluğu kazanılmış bulunduğu değerler ile baş başa geleceğe taşıyacak bulunan dinç nesilleridir. Hak arayan, hakkını koruyan, hukuku gözeten gençler, mıhlı ortak maşer yaşamı düşüncesince en ehemmiyetli kazanımımızdır." değerlendirmesini yaptı.

Hak kontrol kültürünün yaşatılması ve toplumda yaygınlaştırılması hesabına her insana iri görevler düştüğünü aktaran Kasapoğlu, "Hükümet, bakanlıklar, başka amme kuruluşları, evcil yönetimler, çıplak maşer kuruluşları ve medya, bu mevzuda çalışan ve sürekliliği bulunan icraat yürütmelidir." ifadelerini kullandı.

Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) çalışmalarını aşırı önemsediğini, akıbet senelerde şimdi ortak tomar söyleniş edilmeye başlanan "ombudsmanlık" teriminin topluluğun gündeminde arazi bulmasında KDK'nin payının iri bulunduğunu tamlayan Kasapoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Ombudsmanlık, adalet kontrol kültürü zarfında aşırı asliye ortak işleve ayraç ediyor ve ağıt kazandırıyor. Türkiye'de amme denetçiliğinin kurumsallaşması, adalet kontrol kültüründe aşırı ehemmiyetli ortak atak olmuştur. KDK, kurulduğu günden buyana attığı adımlarla adalet kontrol kültürünün topluluğun herhangi ortak kesimince benimsenmesi önünde aşırı altın kazanımlar sağlamıştır. Uygulamaları ile amme düzeni zarfında kem artan veya yeteri kadar dobra patolojik nice olumsuzluğun giderildiğine şahsen şahidim."

Hak kontrol kültürünün yaşaması ve yaygınlaşması

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, adalet kontrol kültürünün yaşaması ve artması hesabına dört başı mamur amme kuruluşlarının üzerlerine sakıt görevleri hesabına getirmeye çaba ettiğini belirterek, "Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı şekilde gençlere müteveccih yürüttüğümüz faaliyetlerde bu mevzuda iri duygunluk gösteriyoruz." diyerek konuştu.

Gençlerin bilgili, donanımlı, çözümlemeli yetenekleri yüksek, mıhlı efrat şekilde yetişmesinin önemine aksan karşılayıcı Kasapoğlu, şunları söyledi:

"Bütün bu meziyetlerin doğrulukla, dürüstlükle, hakkaniyetle, ahlakla ve vicdanla ortak arada düşünülmesi gerektiği de malumunuzdur. Bu noktada adalet ve hususiyet kavramlarının gençlerimizin hissiyatında en akıllıca biçimde ağıt kazanması ve mihman bir duruma gelmiş şekilde katı ortak bilince dönüşmesi gerektiğine inanıyoruz. Bakanlık şekilde yürüttüğümüz dört başı mamur faaliyetlerde doğrusu onlarla birlikteyiz. Gençlere müteveccih dört başı mamur faaliyetlerimizi ilkin gençlerimizle baş başa yürütmeye uyanıklık gösteriyoruz."

Gençlerin en dobra biçimde erişmesi ve çıkarlarını geliştirmesi düşüncesince dünya çapında 400'e andıran Gençlik Merkezi ve sayısı 300'e andıran Genç Ofislerin çalışkanlık şeklinde olduğuna ayraç fail Kasapoğlu, "Halen Sosyal Bilimler Akademisi, Değerler Eğitimi, Münazara Ligi, Hayata Değer Kat kabilinden başlıklar altında gençlerimizi geleceğe şimdi şuurlu ortak biçimde istihzar gayreti içindeyiz. Bu icraat zarfında adalet kontrol kültürü konusu ehemmiyetli arazi tutuyor." ifadelerini kullandı.

"Gençlerimiz herhangi ortak mevzuda iri ortak evolüsyon içinde"

Gençlerin adalet kontrol dair herhangi ortak güzeşte gündüz aşırı şimdi şuurlu bir duruma geldiğini kaydeden Kasapoğlu, "Gençlerle baş başa yaşıyor, onların soluduğu havayı soluyor, onların fikirleriyle zenginleşiyoruz." diyerek konuştu.

Yakın gelecekten itibaren gençlerin herhangi ortak alandaki başarılarıyla yaşama damgalarını vuracaklarını dile getiren Kasapoğlu, laflarını şöyleki tamamladı:

"Gençlerimiz herhangi ortak mevzuda iri ortak evolüsyon içinde. Ben doğacak hesabına aşırı umutluyum, bu çoluk çocuk bu ülkeyi iri hedeflerine taşıyacak tesisat ve meziyetlere olağandan sahip. Ülkemizde ve dünyada umudu, adaleti, merhameti çoğaltacak bulunan gençlerdir. Bizim gençlerimiz, bekâr Türkiye'nin değil, insanlığın da vicdanıdır, aklıdır, ümididir."

Bakan Kasapoğlu, konuşmasının arkası sıra katılımcılarla foto çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?