Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: Doğu Ekspresi seferleri haftada dü el düzenlenecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Kars'ta Kars-Kağızman esmer yolundaki Kırmızı Köprü ile Akçalar Köprüsü’nün açılışında, Doğu Ekspresi seferlerinin aykırı kendisine haftada dü kere düzenleneceğini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu: Doğu Ekspresi seferleri haftada dü el düzenlenecek
19-11-2021 13:35
Kars

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "'Helalleşeceğiz' niteleyerek meydanda dolaşanların ne eskiden bu ülkeye verdikleri ziyanı unutabiliriz ne de bugün büyükelçilere, ecnebi devletlere Türkiye karşısında konum almaları düşüncesince yalvarmalarını… Her meydana getirilen projede ortalığı ayağa kaldıranlara bu budun 2023’te de müstelzim dersi verecek." dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Kars'ta Kars-Kağızman kişmiri yolundaki Kırmızı Köprü ile Akçalar Köprüsü’nün açılışında icra ettiği konuşmada, Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ın vefatından yoğun sıkıntı duyduklarını söyledi. Kılıç'a Allah'tan yağmur arzulayan Karaismailoğlu, şu şekilde konuştu:

"İpek Yolu güzergahında toprak düzlük Kars, kentin simgesi durumuna mevrut Sarıkamış ve Çıldır Gölü'ndeki şita turizminin birlikte zamanı ve kültürel değerleri ile ehemmiyetli müşterek yere sahiptir. Doğu Ekspresi’nin de etkisiyle ehemmiyetli müşterek gezim destinasyonu durumuna mevrut Kars, bire müşterek sürede ülkemizi Kafkasya’ya da bağlamakta. Pandemi zımnında ara verdiğimiz Turistik Doğu Ekspresi’miz, seferlerine baştan başlıyor. Ankara'dan Kars istikametine evvel el 15 Aralık’ta yapılacak. Trenimiz, Kars’tan ise 17 Aralık Cuma haset cereyan edecek. Sadece yataklı vagon vagon ve yemekli vagondan oluşacak Doğu Ekspresi seferleri çapraz kendisine haftada dü kez düzenlenecek."

Karaismailoğlu, evvel seferinden beri 37 bin yolcunun gezi etmiş olduğu hattın, Ankara-Kars güzergahında dünyanın en dobra 4 katar rotası kendisine gösterildiğini belirterek, bu hizmetle hem bölgenin şita turizminin canlanmasına hem de gençlerin, şahısların konforlu müşterek gezi etmesine ve kültürü tanımasına imkân sunacaklarını dile getirdi.

"7/24 misyon esasına layıkıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

Gürcistan, Ermenistan ve Nahcivan Özerk Cumhuriyeti kabil bitişik devletlere oluşturulan ilkokul son kapısına münakale sağlayıcı bölgenin, Kuzey-Güney aksında Doğu Karadeniz’i Kuzey Tetek Hattı'na bağlaması itibarıyla da ehemmiyet bildirme ettiğini aktaran Karaismailoğlu, "Yani elden gezim değil, ticari müşterek dingil açısından da anahtar müşterek konumda. Kars’ın münakale ağını güçlendirecek rastgele müşterek projenin değerinin farkındayız. O sebeple şehrimizin büyüyen yapısına kadem uyduran ve gelişimini destekleyen münakale ve haberleşme yatırımlarını biricik on paralık yaşama eylemek düşüncesince 7/24 misyon esasına layıkıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz." niteleyerek konuştu.

Açılışını yapacakları köprülerin ehemmiyetli kişmiri yolu projeleri bulunduğunu özetleyen Karaismailoğlu, DSİ’nin Kars Çayı üstünde yürüttüğü Alabalık Barajı projelendirme emek harcamaları zımnında Kars-Selim ayrımı ile Kağızman yolunun müşterek kısmının baraj su havzası ortamında kaldığını hatırlattı.

Bu kesimin 507 mt. uzunlukta mensur ettikleri Kırmızı Köprü ile geçilmesini sağladıklarını özetleyen Karaismailoğlu, şu şekilde bitmeme etti:

"Bitümlü ısıdam mahlut kaplamalı biricik biçim standardında misyon verecek Kırmızı Köprü yardımıyla kişmiri yolunun Alabalık Barajı göl alanı kesiminde biçim kalitesini yükselterek trafiğin akıcı akışını organizasyon ettik. Kars-Susuz Ayrımı-Arpaçay yolunun 11,4. kilometresindeki Akçalar Köprüsü’nü de fiziksel ve hendesi standartlara akıllıca bulunmadığı düşüncesince yeniledik. Yolun doğusuna mensur edilen 75 mt. uzunluğundaki köprümüz, bitümlü ısıdam mahlut kaplamalı halkımıza misyon verecek. Çalışmalarımızın sonuncu amacı, yüksek müşterek misyon anlayışıyla, ticaretimizi, turizmimizi henüz da güçlendirmektir. Bu güç, halkımızın ve ülkemizin ekonomisine ek bedel kendisine dönüyor, bol bolamat düzeyimizi yükseltiyor."

Karaismailoğlu, bu projelerle de Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerindeki son kapılarına henüz çabuk ve henüz konforlu seçenek münakale olanağı organizasyon ettiklerini vurgulayarak bitişik ülkelerle meydana getirilen tecim kütlesinin artırılmasına ulama sağladıklarını bildirdi.

"Bizim düşüncesince çecik hizmet, Hakk'a hizmettir"

Ayrıca, Kırmızı Köprü’nün de üstünde toprak almış olduğu mecmu 72 kilometrelik Kars-Kağızman güzergahının 37,6 kilometrelik kesiminde bitmeme fail düzeltme çalışmalarının tamamlanmasıyla yolun 3,7 kilometre kısalacağına ayraç fail Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Böylece vakitten 7,5 milyon TL, akaryakıttan 3 milyon TL kazanmak az daha salname mecmu 10,5 milyon TL artırım edilecek. Karbon emisyonu 1147 titrem azaltılacak. Başta Kars kazanmak az daha bölgemize, milletimize faydalı kademli olsun. Bizlere verdiğiniz çelimli dayanak baş döndürücü değerli. Bu dayanak sayesinde, rastgele müşterek şehrimiz kabil Kars ilimizin de ülkemizin geri misyon süper çelim olması düşüncesince attığımız adımlardan faydalanması, Karslı yurttaşlarımızın refahının yükselmesi düşüncesince çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü bizim düşüncesince çecik hizmet, Hakk'a hizmettir. Bizim düsturumuzda milletimize misyon etmenin haricinde apayrı müşterek erek yoktur."

Türkiye’nin rastgele indinde bitmeme fail projelerle üretim, istihdam, ticaret, kültür-sanat ve yetişek dünyasına cıvıltı kattıklarını kail Karaismailoğlu, "Bu ülkede milletin mevla olduğunu, siyasal iktidarın besleme bulunduğunu göz boncuğu devir aklımızdan çıkarmadık. Milletten aldığımızı millete verdik, rantiyeyi kestik şantiyeler açtık. Son 19 yılda Kars’ın münakale ve haberleşme altyapısına 6 bilyon 882 milyon liralık üstünde envestisman yaptık." dedi.

"Bu budun 2023’te de müstelzim dersi verecek"

Karaismailoğlu, şehirde bitirdikleri yatırımları anlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyetimizi ve ulusal bağımsızlığımızı sonsuz kılacak, bizi, aut baskılar karşısında başımız sarp yürütecek bulunan çelimli müşterek ekonomidir. Güçlü müşterek ekonominin eğer olmazsa olmazı da altyapıdır, projelerdir. 'Helalleşeceğiz' niteleyerek meydanda dolaşanların ne eskiden bu ülkeye verdikleri ziyanı unutabiliriz ne de bugün büyükelçilere, ecnebi devletlere Türkiye karşısında konum almaları düşüncesince yalvarmalarını… Her meydana getirilen projede ortalığı ayağa kaldıranlara bu budun 2023’te de müstelzim dersi verecek. Ülkemizin kaybedecek müşterek dakikası bile yok. Çalışmalı, üretmeli, gelişmeli ve henüz nice projeyi yaşama geçirerek milletimizin refahını henüz da yukarılara çekmeliyiz. Bu sebeple hepimiz de Milli Ulaşım ve Altyapı Politikalarımızı ülkemizin konuşu ve siyasal enerjisini destekleyecek müşterek iyilikle yaşama geçiriyoruz."

Vatana bulunan sevgilerini sözle değil işle, çalışmayla, projelerle ortaya koyduklarını tamlayan Karaismailoğlu, Türkiye’yi geleceğe alıştırmak düşüncesince dev yatırımlarla etraflı ülkeyi adeta dantel kabil işlediklerini söyledi.

"Dağlar, boğaz vermiyordu, tünellerle, vadileri köprülerle aştık"

Türkiye’nin senelerdir geçindiren enfrastrüktür problemini iri seviyede çözdüklerini özetleyen Karaismailoğlu, "Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Kafkaslar ve Kuzey Karadeniz ortada Türkiye’mizi ulaşımın rastgele modunda arsıulusal müşterek koridora dönüştürdük. Ülke genelindeki ayrılmış biçim uzunluğumuzu 6 bin 100 kilometreden alıp 28 bin 402 kilometreye çıkardık. Dağlar, boğaz vermiyordu, tünellerle, vadileri köprülerle aştık. 50 kilometre bulunan mecmu tünel uzunluğumuzu ise 632 kilometreye yükselttik. 2003 yılına derece 150 sene süresince el değmeyen çıpa yollarımızın tamamını yeniledik." biçiminde konuştu.

Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı ile ülkeyi arsıulusal havacılığın transfer merkezi yaptıklarını ve toptan havacılıkta zirveye çıktıklarına dikkati çekerek şunları söyledi:

"Hatırlayın, 'İstanbul Havalimanı’na ne lazım var' diyorlardı. Bugün, havalimanımızın başarıları karşısında sessizliğe bürülü durumdalar. evvel benzeri müşterek itiraz, arkası esna başarılar, kazanımlar karşısında sessizlik. Biz bu filmi baş döndürücü gördük. Dünyanın en ehemmiyetli münakale projeleri Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, İstanbul İzmir Otoyolu’nda da bire müşterek davranışlar sergilediler. evvel itiraz, sonradan sessizlik. Biz milletimizle iç içe, dal omuzayız. Onları dinliyor, anlıyor, ülkemizin gereksinimlerini buna layıkıyla belirleme ediyoruz. Kendisine verilenle yetinen Türkiye baş döndürücü eskilerde kalmıştır. 19 senedir elden iç odaklara değil, aut odaklara gönül rahatlığı da sürdürdüğümüz ‘başı dik’ kudret politikalarımızdan ivaz vermeye niyetimiz yok."

Konuşmanın arkası esna Bakan Karaismailoğlu, kurdele keserek köprülerin açılışını yaptı, Kırmızı Köprü'yü kullandığı vasıta ile geçti.

Açılışa Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, kaza şehremaneti başkanları ile yurttaşlar katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?