Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: 19. dönem toplu iş sözleşmemizde eş çalışanlarımıza dünkü hukuk getirdik

Karaismailoğlu, 19'uncu dönem toplu iş sözleşmesinde avrat çalışanlara toy hukuk getirdiklerini belirterek "İşçi pozisyonunda hasep tablolarındaki 'Kadın iştirakçi çalışamaz' şeklindeki ibareleri toy sözleşmede kaldırdı." dedi.

Bakan Karaismailoğlu: 19. dönem toplu iş sözleşmemizde eş çalışanlarımıza dünkü hukuk getirdik
04-10-2021 16:25
Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Türk-İş Konfederasyonuna müteallik Yol-İş Sendikası ortada imzalanan 19'uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi Töreni'nde icra ettiği konuşmada, Bakanlık kendisine Türkiye'yi dünyanın en şişman 10 ekonomisi arasına terfi hedefiyle çalışmalara 7/24 fariza anlayışıyla bitmeme ettiklerini, dünyanın gıptayla izlediği mega projeleri birer birer yaşama geçirdiklerini söyledi.

Projelere sadece kez ve ya güreşçi köprüsü kendisine bakanların herhangi ortak zamanki denli yanıldığını anlatım fail Karaismailoğlu, Türkiye'ye yüzyıl atlatan planların istihdama, ekonomiye, ticarete ulama sunmanın indinde vatandaşların konforlu ve inanılır yolculuk etmesine de imkân sağladığını bildirdi.

Karaismailoğlu, bahis konusu planlara müteallik bilgelik vererek, bunların yaşama geçmesinde ve hedeflere sağlanan katkıda işçilerin emeği ve huzur terinin şişman bulunduğunu dile getirdi.

Dünyayı bulunduğu denli ülkeyi de tesiri dibine düzlük acemi yüz koronavirüs (Kovid-19) salgınının, biçim ve dışarılık peyda etmek neredeyse tamamı erişim modlarını etkilediğine dikkati çekici Karaismailoğlu, müstevli dolayısıyla mütekâmil nice ülkenin esenlik sistemi, emek vermek yaşamı ve konuşu yapısının koyu çıban aldığını fakat çelimli dalavere anlayışıyla ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde tahsil edilen konuşu tedbirle bu süreci belkili bulunan minimum hasarla ekmek düşüncesince daima beraberce efor sarfiyat ettiklerini vurguladı.

"Katma bedel oluşturmuş projeler, acemi Türkiye evveliyatına adlarını değerli harflerle yazdırdılar"

Bakanlığın çalışmalarını özetleyen Karaismailoğlu, şu halde konuştu:

"Bizleri 2023 hedeflerimizden uzaklaştırmaya çalışanlara, bizlere sakınca olmaya çalışanlara karşın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde inanılır adımlarla yatırımlarımızı birer birer yapmaya bitmeme edeceğiz. Zaman devir bu mutlu yürüyüşümüzü çekemeyenler, bariyer peyda etmek arzu edenler herhangi ortak devir olacaktır. Bugün halkımızın yaşamının ayrılmaz parçası reşit köprüler, tüneller, havalimanları, Türkiye'de imal edilen ortak ürünün kolaylıkla iklim haricinde karşılığını bulmasını sağlıyor. Neden? Çünkü Türkiye, geri fariza anlamda bundan böyle biçim ortak konumda. Bugün alım çalım duyulan, ekonomik, zamansal ve çevresel yararları saymakla bitmeyen, ürünümüzü pazara, hastamızı hastaneye, çocuğumuzu okula haiz sakıncasız yollarımız, halkımızı dünyaya ulaştıran havalimanlarımız, daima ortak dirençle karşılanıyor güçlükle böylecene herhangi ortak bir tanesi milletimizce benimsenmiş ve ekleme bedel oluşturmuş planlar kendisine acemi Türkiye evveliyatına adlarını değerli harflerle yazdırıyorlar."

İmzalanan toplu iş sözleşmesinin de istihsal ve çoğalma hızına ivme kazandıracağını tamlayan Karaismailoğlu, "Toplu iş sözleşmesinde iştirakçi kardeşlerimizin hakkının ve emeğinin korunması düşüncesince tamamı muhit dobra kuvve ve santimantalite göstererek şişman mücahede sergiledi. 19'uncu dönem toplu iş sözleşmemizde, avrat çalışanlarımıza acemi hukuk getirdik. İşçi pozisyonunda hasep tablolarındaki 'Kadın iştirakçi çalışamaz' şeklindeki ibareleri acemi sözleşmede kaldırdık. Bu halde halen etkin avrat arkadaşlarımızla işe acemi başvuracak avrat adaylar düşüncesince iş piyasası sınırlaması da ortadan kalktı. AK Parti hükümetleri kendisine çecik hizmeti Hakk'a fariza kendisine görüyor, bizimle çiğin omuza etkin iştirakçi kardeşlerimizin huzur terlerinin karşılığını vermeye bitmeme ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Şurada 2023, 2035, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmada acemi kez haritası çizilecek"

Karaismailoğlu, 6-8 Ekim'de İstanbul Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı C Terminali Etkinlik Merkezi'nde yapılacak "Lojistik, Mobilite ve Dijitalleşme" temalı 12'nci Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'na da değinerek, 55 ülkeden katılacak eriştirme bakanları ve yardımcılarının ortaklık göstereceği mestur oturumlar yaparak, dünyayı değiştirebilecek mega erişim projeleri, ​Kovid-19 sonrası dünyada ulaşımın iyileştirilmesi, esnekliği ve global hazırlık zincirlerin acemi standartlarının belirlenmesi, total kalkınmayı sağlayacak iktisat ve erişim koridorlarının gelişimi ve devletlere tesiri hikayelerinde sektördeki teşrikimesai fırsatlarını, diyalekt sorunları ve hal önerilerini masaya yatıracaklarını bildirdi.

Türkiye'nin 2023, 2035, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmada acemi kez haritasını çizecek "Türkiye Ulaştırma Politikası"nın şurada şekilleneceğini vurgulayan Karaismailoğlu, 3 güneş sürecek şurayla bu hedeflere ulaşacak yöntem ve stratejiler konusunda, bilirkişi domestik ve ecnebi yukarı düzem yöneticileri, ilim insanlarını, sivil polis polis maşer kuruluşlarını ve hususi kesim temsilcilerini ortak araya getireceklerini kaydetti.

Türk-İş Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay da örgütlenmeyle ilişik sıkıntıların bitmeme ettiğini belirterek, sendika kendisine işçilerin problemlerini çözmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar ise bu dönem amme toplu özen akdi görüşmelerinin müspet ve güzel geçtiğini söyledi.

Konuşmaların peşi sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı 19. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?