Ekonomi

Bakan Elvan’dan enflasyonla mücadele açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Enflasyonla mücadeleyi azimli ve totaliter birlikte tatlı sürdürdüğümüz ölçüde, döviz mobilyasız istikrara kavuşacak ve diyar riziko primimiz düşecektir. Bu sayede levent boylu vadeli nema oranları da gerileyecek ve yatırımlar düşüncesin

Bakan Elvan’dan enflasyonla mücadele açıklaması
16-11-2021 11:24
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde enflasyonla mücadele, paha istikrarı, salgının toptan ekonomiye tesirleri kadar mevzularda açıklamalarda bulundu. Enflasyonla mücadelede kararlılığın kesin şekilde gösterildiğini tabir fail Elvan, "Enflasyonla mücadeleyi azimli ve totaliter müşterek tatlılıkla sürdürdüğümüz ölçüde, döviz mobilyasız istikrara kavuşacak ve diyar riziko primimiz düşecektir" ifadelerini kullandı.

‘'Üretim, yatırım, nema ve istihdam göstergelerinde, sert baş döndürücü ülkeye mucibince farkımızı ortaya koyduk''

Son dü yıldır topu topu dünyanın sıkıca müşterek dönemden geçtiğini kail Bakan Elvan, ‘'Yaşadığımız toptan salgın; insanoğlu sağlığına bulunan etkilerinin yanında, maatteessüf toptan ekonomiyi de etraflıca sarstı. Dünya genelinde beniz milyonlarca iş kaybı oldu, ekonomilerden trilyonlarca dolar silindi ve toptan fukaralık akıbet çeyrek asırda evvel kez arttı. Mevcut durumda; toptan müşterek canlanmaya tanık olsak da, önümüzde hala ehemmiyetli riskler bulunuyor.

Salgının en çirkin dönemlerini geride bırakmış olabiliriz, fakat akıbet gelişmeler müşterek müddet elan salgınla hayatta olmak durumunda olacağımızı gösteriyor. Böylesine sıkıca müşterek dönemde, yaşadığımız müşterek kol sorunlara rağmen, güzel müşterek başarım gösterdik. Üretim, yatırım, nema ve istihdam göstergelerinde, sert baş döndürücü ülkeye mucibince farkımızı ortaya koyduk. Salgın sürecinde uyguladığımız itinalı ve seçici amme maliyesi politikaları, ümranlı ve büyümekte bulunan devletlere mucibince Türkiye ekonomisini artı ayrıştırmıştır. Güçlü amme maliyesi, makroekonomik istikrarın en ehemmiyetli dayanaklarından bir tanesi olmaya bitmeme edecektir'' dedi.

"Hedeflediğimiz büyümeyi daim kılmanın ön koşulu paha istikrarından geçiyor"

Enflasyonla mücadeleye bağlı de açıklamalarda mevcut Elvan, ‘'Enflasyon cephesindeyse, maatteessüf arzuladığımız ölçüde değiliz. Küresel geçerli durum ve taşınmazlar içi görünüm, enflasyonla mücadelede akıbet etap tetik olmamız icap ettiğini ortaya koyuyor. Her devir altını çizdiğim üzere, tığ hususi kesim öncülüğünde; dengeli, sürdürülebilir, rekabetçi, istihdam ve yer dostu müşterek büyümeden yanayız. Hedeflediğimiz büyümeyi daim kılmanın ön koşulu paha istikrarından geçiyor'' sanarak konuştu.

‘'Enflasyonla mücadele kararlılığımızı baş döndürücü kesin şekilde gösteriyoruz''

Bakan Elvan, "Karşımızdaki enflasyonun; sunma ve arzu kaynaklı nedenlerinin yanında, fiyatlama davranışları ve bekleyişler aracılığıyla da bozulan müşterek yapısı var. Her müşterek menşe nedene gönül rahatlığı uygulanacak yöntem seti de ayrımlaşmak durumunda.

Dolayısıyla değme müşterek kurumun, özlük fariza piyasası kapsamında üzerinde düşeni adına getirmesinin ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum. Biz Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak, enflasyonla mücadele kararlılığımızı baş döndürücü kesin müşterek şekilde gösteriyoruz. Yönetilen ve yönlendirilen fiyatların yanında, iç arzu gelişmelerini de baş döndürücü yakından izleme ediyor, gerektiğinde geniş ihtiyati tedbirleri tehirsiz alıyoruz. Enflasyonla mücadeleyi azimli ve totaliter müşterek tatlılıkla sürdürdüğümüz ölçüde, döviz mobilyasız istikrara kavuşacak ve diyar riziko primimiz düşecektir. Bu sayede derinliğine vadeli nema oranları da gerileyecek ve yatırımlar düşüncesince öngörülebilirlik ufku artacaktır'' laflarını tabir etti.

Murat Ergin - Uğur Çetin
 

İLGİLİ HABER
İşsizlik sayıları açıklandı! İşsizlik sayıları açıklandı!
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?