Spor

Ayhancan Güven: 'Türkiye'de motor sporlarına ilgi artıyor'

Milli konkur pilotu Ayhancan Güven; kariyeri ve hedefleriyle ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Sarı Bayrak'a mütekellim Güven, Türkiye'de motor sporlarına talebin arttığını anlatım etti.

Ayhancan Güven: 'Türkiye'de motor sporlarına ilgi artıyor'
30-04-2022 14:08
Türkiye'nin yetiştirdiği en ehemmiyetli konkur pilotlarından bulunan Ayhancan Güven, Sarı Bayrak'ın sorularını yanıtladı. Birçok ayrımlı serilerde yarışlara girdiğini anlatım fail değerli pilot, şu anne denli en sağlık almış bulunduğu serinin ise Supercup bulunduğunu söyledi. Supercup serisinin Formula 1 hafta sonu dayanak serisi olmasının önemine de yer veren Güven, "Hem cezaevi uğrunda olmaktadır hem de cümbüş komple ortak edisyon oluyor. Açıkçası hâlâ eğlenceli, tribünlerin hâlâ komple bulunduğu sene 2019'du. Son dü mevsim yıldızı düşük ortak çağa balya geldi fakat gene de rastgele devir o profesyonelliği, Formula 1 hafta böylecene toprak almanın farkını hissediyordunuz" dedi. Türkiye'de rastgele sabık güneş motor sporlarına alakanın arttığını da kail Güven, "Türkiye'de ve bire ortak sürede dünyada da bundan sonra motor sporlarına ilgi artışa geçti.

Bu yolda açınmak talip kişiler, bu işe başlayamıyorlarsa bundan sonra 'sim' kabilinden başlayıp, bu işin ortak yerinden tutabilirler. Eskiden bu yana rastgele daim söylerim; uçuculuk olmasa üstelik bu işin zarfında ortak halde mevcut olmak baş döndürücü değerli. Pilot yerine bulunamasanız üstelik mühendis yerine bulunmak, mühendis yerine bulunamazsanız mekaniker yerine bulunmak, mekaniker yerine bulunamazsanız yargıcı olarak, takımda hoşgörülü yerine bulunabilirsiniz. Bunların hiçbiri olmazsa, izleyici yerine yarışları izlemeye gidersiniz, matbuat tarafında olabilirsiniz. 5 yaşımdan bu yana karting yaptığımı varsayarsınız ego 20 senedir bu işi yapıyorum. Son ortak dü senedir az buçuk hâlâ ilgi görüyor. Bence doğacak nesiller düşüncesince bu sporun bu denli popülerleşmesi, tabana yayılması hayır ve önemli. Umarım bununla da bitmeme eder" açıklamasını yaptı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?