Teknoloji

ASELSAN denizdeki geçmiş ihracatlarına hazırlanıyor

ASELSAN, su üstü ve altı platformlar düşüncesince geliştirdiği torpil gönül rahatlığı hazırlık sistemi ve elektronik harita tabanlı tempo sistemini dış satım başarıları arasına eklemeye hazırlanıyor.

ASELSAN denizdeki geçmiş ihracatlarına hazırlanıyor
03-01-2022 13:19
Ankara

AA muhabirinin edinmiş olduğu bilgiye göre, Pakistan Deniz Kuvvetleri Agosta 90B Sınıfı Denizaltıların Yarı hayat Modernizasyonu Projesi kapsamında ASELSAN çeşidinden ulusal kendisine geliştirilen Zargana Denizaltılar İçin Torpido Karşı Tedbir Sistemi'nin üretimevi bildirme testleri tamamlandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde geliştirilen Zargana'nın Endonezya’ya ilişik denizaltılara entegrasyonu kapsamında meydana gelen üretimevi bildirme testleri de gerçekleştirildi.

Denizaltılar düşüncesince torpil dirlik tedarik çözümleri Türk birliğinde fariza yaparken 2019 ve 2020 yıllarında Endonezya Deniz Kuvvetlerine tasdik edilen Zoka Akustik Aldatıcı/Karıştırıcılar ile evvel kat dünyaya açıldı. Lançer Sistemi, Karar Destek Sistemi ve Zoka Akustik Aldatıcı/Karıştırıcı Alt Sistemleri'ni barındıran Zargana ise evvel kat iklim dışına ihraç ediliyor. Entegrasyonların tamamlanması sonra Pakistan ve Endonezya'daki başka denizaltılara tedarikin de önü açılacak.

Zargana, hayattaki benzerlerinden yüksek kabiliyetlere cemaat evvel ve ortak tane ulusal tahtelbahir torpil dirlik tedarik sistemi kendisine dikkati çekiyor. Sistem, denizaltıdan tahsil edilen amaç ve müstevi verilerini kullanarak denizaltıya hamle meydana getiren torpidoya dirlik en akla yatkın kaçınma taktiğinin belirlenmesini ve belirlenen taktiğe layıkıyla iskele ve sancakta arazi meydan lançerlerden yankı bilimi aldatıcıların ve karıştırıcıların programlanarak fırlatılmasını sağlıyor. Akustik karıştırıcılar serbest bantta kavga imal ederek torpidonun denizaltıyı belirleme etmesini engelliyor, yankı bilimi aldatıcılar ise denizaltıyı imitasyon ederek torpidoyu yanıltıyor.

Pakistan MİLGEM'e işaret yapacak

ASELSAN'ın ihracata müteveccih ortak başka ehemmiyetli faaliyeti de Pakistan düşüncesince mensur edilen MİLGEM'in birincisine müteveccih gerçekleştirildi.

Pakistan MİLGEM 1’inci Gemi'de fariza meydana getirecek 2 ASELSAN MİTOSTM WECDIS'in üretimevi bildirme testleri ASELSAN Macunköy Tesisleri'nde tamamlandı. Böylece sistemin evvel ihracatına müteveccih ehemmiyetli ortak kilometre taşı geçildi.

ASELSAN MİTOSTM, su üstü ve altı platformları düşüncesince elektronik harita tabanlı tempo sistemi mahsul ailesi kendisine geliştirildi. Ürün ailesini yapan WECDIS ve Sayısal İz Masası (SİM) askeri platformlarda, ECDIS sivil polis polis platformlarda kullanılmak kadar oluşturuldu.

Ürün ailesine ilişik sistemler iklim süresince halihazırda 12 platformda kullanılmaktadır ve Pakistan MİLGEM Projesi ile baş başa Pakistan pazarında değişik platformlarda kullanılabilmesinin de önü açılacak.

ASELSAN MİTOSTM WECDIS, akla yatkın yedekleme mekanizmalarıyla baş başa Denizde Can Güvenliği Uluslararası Sözleşmesi (SOLAS) kurallarına layıkıyla kullanılması müstelzim şimdiki elektronik haritalarla ahenkli bilgiler sunarak seyrüsefere asistan oluyor. Sistem, tempo sistemlerinden tahsil edilen konum, yönelim, yere ve denize layıkıyla gayret ve benzer bilgilerini kullanarak, elektronik trafik haritaları üstünde dayalı tempo personeline rota planlama ve rota takip edeni kabiliyetini sunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?