Teknoloji

ARIKUŞU zırhlı araçtaki askerin gözü olacak

Türk savunma sanayisi, cıvıl cıvıl esmer ve çokluk araçlarına kendisi iniş-kalkış yapabilen, bataryası personelin hariç çıkmasına lüzum olmaksızın kendiliğinden kendisine değiştirilen mini insansız hava aracı ARIKUŞU'nu göreve hazırlıyor.

ARIKUŞU zırhlı araçtaki askerin gözü olacak
04-10-2021 14:35
Ankara

ASELSAN ve Altınay ortaklığındaki DASAL Havacılık Teknolojileri, askeri ve çıplak bölgede İHA ihtiyacını istikbal etmek düşüncesince ayrımlı sınıflarda birlikte dal film film verim geliştirdi.

Keşif ve bakma görevleri düşüncesince tasarlanan mini İHA ARIKUŞU, karaca ve bahir araçları tempo halindeyken kalkış ve gerileyiş yapabilme kabiliyetine erbap bulunuyor. hususi görevleri hesabına bildirmek düşüncesince geliştirilen ARIKUŞU, erbap bulunduğu fon işleme, bireşimli zeka ve lamise füzyonu üzere kabiliyetleri sebebiyle gözetleme, tespit, aşinalık ve izlem işlevlerini içeren nazik görevleri hesabına getirebiliyor.

DASAL Satış, Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Onur Güzelmeriç, AA muhabirine, TEKNOFEST 2021'de sergiledikleri ARIKUŞU'nun esas görevinin, personelin dirimlik tehlikesini en organ azaltmak bulunduğunu söyledi.

Zırhlı ve ya ayrışık araçlarla harekât alanına revan ve ya birlikte noktadan apayrı birlikte noktaya geçiş fail personelin taşıt içerisinden çıkmadan bakma ve ihsas ihtiyacının karşılanması düşüncesince dört dörtlük kendiliğinden birlikte düzene gerekseme duyulduğunu özetleyen Güzelmeriç, "Bu konudaki çalışmalarımıza güzeşte yıl başladık ve bu yıl içerisindeki önceki uçuşumuzu 2 ay derece ilkin gerçekleştirdik." dedi.

ARIKUŞU'nun tasarruf konseptine müteallik bilim sağlayan Güzelmeriç, karaca aracına bütünleşmiş edilen sistemin 30-40 kilometre hızlarda tempo halindeyken askeri personelin hariç çıkmasına lüzum kalmadan, kendiliğinden kendisine kapaklarını açıp ortaya birlikte yarışlık çıkmasıyla ARIKUŞU'nun göreve başladığını bildirdi. Güzelmeriç, ilerleyici çağda sistemin bahir araçlarına da entegrasyonunun planlandığını anlatım etti.

ARIKUŞU'nun hava koşullarına müteallik kendisine 20-25 zaman derece gözetleme, ihsas vazifesini hesabına getirdikten sonraları yüzeyinde dördül harf mevcut pistine dört dörtlük kendiliğinden gerileyiş sağladığını vurgulayan Güzelmeriç, şöyleki konuştu:

"Görev burada bitmiyor zira gene uçmamız lazım. Pil hâllenmek düşüncesince de personele lüzum yok. Sistem ortamında bir tanesi boş, 5'i komple hususi yuvalar var. Boş yuvaya arabanın üzerinde görevden ötürü boşalmış bulunan nakız çıkartıyoruz, ARIKUŞU'nu hususi birlikte cümle ortamında döndürüp komple nakız takıyoruz ve 1 dakikanın altındaki müddette gene göreve bitmeme etmesini sağlıyoruz. Daha derinlemesine uçan, çakılı kanatlı küçük İHA'lar da var. Onlar da baş döndürücü hayır ancak çakılı kanatlı olmalarından ötürü bu kimse zırhlı araçlarda, bu arazilerde fariza yapmaları arazi açısından dayanıklı hazırlop değil. VTOL (dikey-iniş kalkışlı çakılı kanatlı İHA) bile olsa muhtemelen kameraları çekmek düşüncesince nereden baksanız 2-3 metrelik angıç açıklığına gerekseme oluyor. Biz bu okunabilen rolü küçük birlikte İHA ile hesabına getirerek baş döndürücü ağırbaşlı birlikte ihtiyaca yanıt vermiş oluyoruz."

İlk sınav uçuşlarını gerçekleştirdiklerini dile getiren Güzelmeriç, bundan ahir süreci gerekseme makamlarıyla koordineli biçimde sürdüreceklerini söyledi. Güzelmeriç, "Büyük ihtimalle 2022 yılının önceki ½ si ortamında ikrar sınav uçuşlarımız gerçekleşir. Onu müteakip de muktezi çalışmalara bitmeme edilir sanarak umuyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?