Ekonomi

Antalya kurultay turizminde gaye büyüttü

Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, "Antalya'da 2019 senesinde 115 kongre, 2020 senesinde 37 kurultay düzenlendi. Bu sene 8 ayda 123 kurultay yapılmış oldu ve sene bitimine denli toplamda 138 kurultay gerçekleştirilmesi planlanmakta." dedi.

Antalya kurultay turizminde gaye büyüttü
29-09-2021 09:36
Antalya

Antalya, kurultay turizminde sene sonuna denli 138 organizasyona ev sahipliği yapacak.

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle birlikte araya geldi. Antalya'da zamanı ve kültürel değerler, turizm, endemik nebat türleri, coğrafi işaretli mahsulat ilkin iktisap etmek az daha yürüttükleri icraat için bilim sağlayan Ege, şehrin herhangi birlikte bölgede aşırı ehemmiyetli değerlere cemaat bulunduğunu söyledi.

Ege, Antalya'nın mutedil hava yapısı, erişim olanakları, altyapı, kuruluş ve işlev kalitesi, dalında talimli ve kalifiye iş gücü, seneler zarfında gelişen kodifikasyon tecrübesi ve 230 bin aşağı mahalle kapasitesi ile kurultay turizminde öne çıkan birlikte destinasyon bulunduğunu bildirdi.

Ege, Antalya'nın Uluslararası Kongre ve Konferans Şirketleri Birliği (ICCA) 53. Genel Kurulu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, B20 - G20 Zirveleri ve ICCA Mediterranean Chapter'in de toprak aldığı, enine boyuna ehemmiyetli etkinliklerin ev sahipliğini başarıyla gerçekleştirdiğini kaydetti.

Kongre turizminin, gezim faaliyetlerinin 12 ayak tabanı yayılmasının beraberinde sağlamış olduğu faziletkâr dirimlik itibarıyla da ehemmiyetli bulunduğunun altını çizen Ege, şunları söyledi:

"Kongre, sempozyum, güruh az daha etkinlikler, kentimizde sürdürülen yada çelimli potansiyeli mevcut gayrı gezim faaliyetlerinin geliştirilerek yaygınlaşmasına da katkıda bulunmaktadır. Antalya'da 2019 senesinde 115 kongre, 2020 senesinde 37 kurultay düzenlendi. Bu sene 8 ayda 123 kurultay yapılmış oldu ve sene bitimine denli toplamda 138 kurultay gerçekleştirilmesi planlanmakta. 2020 senesinde Türkiye'ye mevrut herhangi birlikte gezgin averaj 762 dolar harcadı. 2023'te gezgin başına bin dolar dirimlik hedefini, kurultay turizmi endüstrisinde atakla yakalayacağız. Çünkü fevk segment turisti şişman kongreler getirecek."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?