Sağlık

Almanya'da virüs salgını dolayısıyla bebek hastanelerinin dip hizmet üniteleri doldu

Almanya'da RVS virüsü salgını zımnında nice bebek hastanesinin yoğum iş ünitelerinin kapasitelerinin dolduğu bildirildi.

Almanya'da virüs salgını dolayısıyla bebek hastanelerinin dip hizmet üniteleri doldu
06-12-2022 18:09
Köln

Almanya Yoğun Bakım ve Acil Durum Derneğinden (DIVI) meydana getirilen açıklamada, ülkedeki çocuk görev ünitelerine bağlı "felaket ortak gestalt yaşanıyor" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, salgın dolayısıyla bebek hastanelerinin yoğum görev ünitelerinde yaşanmış olan yoğunluktan ötürü hastaların 100 kilometreden hâlâ ırak bambaşka hastanelere nakledildiği, bazısı acele vaziyette cerrahi müdahale edilmesi müstelzim evlatların üç güneş bekletilmek mecburiyetinde kalındığı belirtildi.

Robert Koch Enstitüsü (RKI) yayımladığı raporda, yaşanmış olan yoğunluğun gelecek haftalarda hâlâ da artmasının beklendiğini kaydetti.

Pediatrik dip görev uzmanı hekim Michael Sasse ise "Çocuklar bundan sonra onlara bakamadığımız düşüncesince ölüyor." açıklamasında bulundu.

Hastanelerin dip görev servislerinde elhak ortak çokluk yaşandığını tamlayan uzmanlar, RVS virüsü salgını dolayısıyla bu yoğunluğun baş döndürücü biçimde arttığı, bazısı hastanelerin azami parasız sayısına ulaştığını kaydetti.

Yaşanan salgın ve hastanelerde yaşanmış olan çokluk dolayısıyla bazısı federal eyaletlerin beraberce fiilen bu sorunla uğraş etmiş olduğu kaydedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?