Yaşam

Adrenalin tutkunları Kemaliye'nin avantür meşbu şenliklerinde buluşacak

Fransa, Avusturya ve Almanya'dan da sporcuların katılımıyla gece kuşu atlayış, yüksekten atlama kabilinden serüven mahmul etkinliklerin yapılacağı Kemaliye Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri, 1 Temmuz'da başlayacak.

Adrenalin tutkunları Kemaliye'nin avantür meşbu şenliklerinde buluşacak
22-06-2022 13:03
Erzincan

Dünyaca adlı sanlı Karanlık Kanyon'a eş Erzincan'ın Kemaliye ilçesi, maceraseverlerin adrenalin kırcı anlamış olur yaşayacağı Kemaliye Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri'ne hazırlanıyor.

Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfınca örgütlü edilen, ilçe ile belediyenin destekleriyle bu sene 43'üncüsü düzenlenecek şenlik, 1 Temmuz'da başlamış olacak ve 4 güneş sürecek.

Festivalde Eğin Gaban bölgesinde "Demir Yol" ismi maruz 517 çıpa basamaktan oluşan "Via Ferrata" parkuru tırmanılacak ve 600 mt. yüksekliğe kurulan 6 mt. uzunluğundaki hususi platforma çıkan adrenalin tutkunları buradan 2 bin 200 rakımdan gece kuşu atlayışı (wingsuit) yapacak.

Macera tutkunları şenlik kapsamında Karasu Nehri üstünde mevcut rastgele dü tarafı arazi arsa 400-500 metrelik dik kayalık yamaçların bulunmuş olduğu Karanlık Kanyon'da gerilen kısaca 550 mt. yüksekliğinde ve 700 mt. uzunluğundaki hususi polat halat üstünden yüksekten atlama (base jump) yapacak.

Kano, rafting, çiftteker yarışları yapılacak

Fransa, Avusturya ve Almanya'dan da sporcuların katılacağı adrenalin kırcı şenlik kapsamında başkaca kano, rafting, çiftteker yarışları ile Ultra İpekyolu Maratonu ve cirit oyunu gösterileri düzenlenecek.

Kemaliye Kaymakamı Emre Yeşilbaş, AA muhabirine, Kovid-19 salgını dolayısıyla sonuç 2 senedir matlup kurda yapılamayan festivalin bu seneki ayağının mülevven geçeceğini söyledi.

Festivalde sporla sanatın, doğayla kültürün buluştuğunu anlatım fail Yeşilbaş, "Genelde bu festivalde Avrupa asıllı sporcularımız oluyor. Salgın evveliyat nasılsa, gene bundan böyle bire müşterek biçimde bitmeme edecek. Kemaliye doğrusu arsıulusal bölgede bildik müşterek şehir. Maceraseverlerin ve uç sporu sevenlerin yeğleme etmiş olduğu müşterek yer. Hem onlar sporlarını yapacaklar bununla birlikte seyirciler bunları seyrederek ilerleyiş beğenisine varacaklar. Türkiye ve dünyanın kazalı metodları ortada yayınlanan Taş Yol üstünde de etkinlikler olacak. Bu sene festivalde önce özelliği haiz Ultra İpekyolu Maratonu'nu da yapacağız." diye konuştu.

"Tüm konaklama yerlerinin rezervasyonları doldu"

Kemaliye Belediye Başkan Vekili Ethem Kılıç da festivalin Erzincan ve Kemaliye düşüncesince müşterek saygınlık bulunduğunu söyledi.

Festivalin Birleşmiş Milletler kabilinden cahillik dalında ödüllendirilmiş müşterek aktiflik bulunduğunu tamlayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Türkiye'de çabucak Kemaliye'de mevcut Via Ferrata parkurundaki tırmanışlar, wingsuit, base jump üzere atlayışlar da yapılacak. Çok hususi adına önce defa yapılacak bulunan ve 3 aşamadan oluşan ultra maratonu da Kemaliye'deki etkinliklerimize kazandırmış olacağız. Önümüzdeki senelerde da ultra maratonu düşüncesince aşırı ağırbaşlı hedeflerimiz var. Bu maratonu arsıulusal boyuta taşımayı düşünüyoruz. Meksika'dan tutun İran'a denli etraflı ülkelerden sporcuları ağırlıyoruz. Etkinlik evveliyat etraflı otel, barıncak ve dinlenme kampı alanlarının hepsinin rezervasyonları doldu. Artık bazısı misafirleri çevredeki illere izleyeceği yolu göstermeye başladık."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?