Ekonomi

ABD'de tüketici itimatı aralıkta toparlanma gösterdi

ABD'de Conference Board Tüketici Güven Endeksi, aralıkta maaş 6,9 benek artışla 108,3'e çıkarak toparlanma kaydetti.

ABD'de tüketici itimatı aralıkta toparlanma gösterdi
21-12-2022 20:08
Washington

Conference Board, Amerikalı nihai tüketicilerin eğilimlerini ölçen tüketici güven endeksine bağlı boşluk kocaoğlan verilerini açıkladı.

Buna göre, tüketici güven endeksi, aralıkta güzeşte ayak tabanı nazaran 6,9 nokta artarak 108,3'e çıktı.

Piyasa beklentilerinin tersine artma yayınlayan tüketici güveninin bu zamanda 101 kıymetini alması kestirim ediliyordu. Tüketici güveni, kasımda 101,4 seviyesinde gerçekleşmişti.

Amerikalı nihai tüketicilerin bulunan iş ve iş gücü sektörü koşullarına bağlı değerlendirmelerini yansıtan bulunan gidişat endeksi, aralıkta 8,9 nokta artışla 147,2 seviyesine yükseldi. Geleceğe müteveccih çelimsiz dönemli değerlendirmeleri yansıtan beklentiler endeksi de ayrımsız devirde 5,7 nokta artarak, 82,4'e çıktı.

Açıklamada görüşlerine toprak sunulan Conference Board'un Ekonomik Göstergeler Kıdemli Direktörü Lynn Franco, tüketici güveninin ilk teşrin ve teşrinisani aylarındaki düşüşünün peşi sıra boşluk ayında toparlanarak april ayından buyana en faziletkâr seviyesine ulaştığını belirtti.

Mevcut gidişat ve beklentiler endekslerinin, nihai tüketicilerin ekonomiye ve istihdama müteveccih müspet görüşlerinin artmasıyla salah gösterdiğini kaydeden Franco, pahalılık beklentilerinin boşluk ayında yüzdelik 6,7 ile Eylül 2021'den buyana en bağan seviyesine gerilediğini ve sonuç yıllarda süt fiyatlarındaki düşüşlerin bunda iri birlikte sevimsiz kuvvet bulunduğunu aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?