Ekonomi

AB: G7 namına dünyaya envestisman düşüncesince seçenek sunmalıyız

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, G7 ülkelerinin beraberce fiilen dünyaya envestisman projeleri düşüncesince seçenek sunmaları icap ettiğini söyledi.

AB: G7 namına dünyaya envestisman düşüncesince seçenek sunmalıyız
26-06-2022 23:04
Brüksel

Von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Almanya'nın ev sahipliğinde Elmau Sarayı'nda düzenlenen G7 Liderler Zirvesi'nde, liderlerle eş matbuat açıklaması yaptı.

Dünya ekonomisinin Kovid-19 salgınıyla sarsılmasından sonraları iyilik sürecine girmişken Rusya'nın Ukrayna'da başlatmış olduğu savaşla gıdadan enerjiye fiyatların yükseldiğini tamlayan von der Leyen, G7 liderlerinin bu yüzden buluştuğunu fakat hava değişikliği, dijitalleşme, esenlik ve asayiş sahalarında da çalışmaya bitmeme edeceklerini vurguladı.

Von der Leyen, yapılması gerekenin baş başa idman olduğunu, AB'nin hayattaki envestisman açığına "Küresel Geçit" projesiyle katkıda bulunduğunu tabir etti.

AB'nin 2027'ye derece Küresel Geçit projesi kapsamında 300 bilyon ekü sağlayacağını anımsatan von der Leyen, bunun "kaliteli ve sürdürülebilir altyapı, esenlik altyapısı, günce yaşamı iyileştiren, sahadaki topluluklara esas kâr sağlayıcı yatırımlarda" kullanılacağını aktardı.

Von der Leyen, G7 adına baş başa şimdi aşkın envestisman yapmaları ve envestisman projeleri düşüncesince seçenek sunmaları icap ettiğini tabir ederek, "Kolektif gücümüzü en makul bir duruma getireceğiz zira büyümekte bulunan ortaklarımıza hissedar alternatifleri bulunduğunu açıklamak ve kalkınma gereksinimlerini istikbal etmek düşüncesince el birliği süresince etap atmayı amaçladığımızı açıklamak düşüncesince dünyaya envestisman yönünde müspet ve çelimli hissedar ileti özgülemek bizlere bağlı." niteleyerek konuştu.

"AB, büyümekte bulunan devletlere yatırımda lider"

Michel de AB'nin büyümekte bulunan ülkelerle iş donanmasında önderlik ettiğini, bu devletlere global yardımların yüzdelik 46'sının hissedar tane başına AB çeşidinden sağlandığını söyledi.

"Neredeyse 70 bilyon ekü şimdi aşkın barış, bolluk ve kalkınma getirmek düşüncesince dünyanın herhangi hissedar adına gidiyor." diyen Michel, AB'nin başkaca eğitim, esenlik ve araştırı sahalarına da envestisman yaptığını dile getirdi.

Michel, Küresel Geçit kapsamında Afrika'da meydana getirilen konkre yatırımlara değinerek, 150 bilyon avronun bunlara ayrıldığını anımsattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?