Sağlık

92 yaşında Covid-19’u yense de vücudunda oluşan yaralar tedirgin etti

Sivas'ta Covid-19 virüsüne yakalanan ve Sivas Numune Hastanesi Çok Amaçlı Geriatri Merkezindeki (ÇAGEM) tedavisinin arkası sıra taburcu bulunan 92 yaşındaki Suphiye Oğuz'un bedenindeki morluklar ve bariz yaralar ailesini tedirgin ediyor.

92 yaşında Covid-19’u yense de vücudunda oluşan yaralar tedirgin etti
02-11-2021 23:44

Sivas'ta canlı 92 yaşındaki Suphiye Oğuz, tahminî 20 gündüz geçmiş Covid-19 virüsüne yakalandı. Yaşlı avrat durumunun ağırlaşması üstüne Sivas Numune Hastanesi Çok Amaçlı Geriatri Merkezinde(ÇAGEM) otama dibine alındı. 20 gündüz hastanede otama gören Oğuz, geçtiğimiz günlerde taburcu edildi. Evine dönen buğulanmış hanımı gören yakınları gözlerine inanamadı. Yaşlı kadının vücudunda morluklar ve bariz yara oluşmuştu. Yaşlı kadının oğlu annesinin vücudunda oluşan göverti ve yaranın kesinlikle meydana geldiğini bellemek istiyor.

Suphiye Oğuz'un oğlu Ahmet Toyran meydana getirdiği açıklamada, “Yaklaşık 20 gündüz geçmiş testi artı çıkmıştı. Daha sonraları koyu bakıma alınacağını söylediler. Dâhili koyu bakımda testi negatife döndükten sonraları güneş tacı hastanesine gönderdiler ve hastam gördüğünüz üzere o zaman çıktı. Her tarafı yara ve tahminimce kırıkları var. Bunun kesinlikle bulunduğunu sormuş oldum tek kimesne bilgelik vermedi. Yaklaşık 1 hafta derece yanına girmemize müsaade vermediler, annemizi görüştürmediler koyu bakımda bulunduğu düşüncesince ancak çıktığında bu halde gördük. Bundan 15 gündüz geçmiş alışılagelen yürüyebiliyordu, tuvalet gereksinimlerini kendisi giderebiliyordu ancak şu anki ıpıssız bu” dedi.

Öte taraftan resmi kaynaklardan edinilen bilgiye uyarınca buğulanmış hanıma 11 Ekim tarihinde Covid-19 teşhisi konuldu. Nefes darlığı başlangıç yayınlayan Oğuz, 12 Ekim tarihinde hastaneye yatırıldı. Durumu ağırlaşınca 17 Ekim'de koyu bakıma alındı. 28 Ekim'de normale dönen pestil 31 Ekim tarihide taburcu edildi. Yoğun ihtimam sürecinde huy yolu tedavisi dolayısıyla hastanın kolunca yara oluşumu belirleme edilerek lazım otama uygulandı. Yaranın ve morlukların oluşumunda hastanın ilerleyici yaşlarının can alıcı bulunduğu tabir edildi.

Mert Taha Varol - Demet Karakuş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?