Spor

73 yaşındaki ‘Demir adam’a özel ödül

Bodrum'da, “Rekabetin cinsiyeti mi olur?" sloganıyla bu sene ikinci defa planlı "Man&Woman Challenge" triatlon yarışlarına dahil olan Antalyalı 73 yaşındaki ‘demir adam' Ali Bıdı, 70+ yaş kategorisinde rakip bulamayınca, '70 yaş rical özel ödülü' aldı. Bıdı, ödülün?

73 yaşındaki ‘Demir adam’a özel ödül
25-04-2022 13:00

Muğla Valiliği ve Bodrum Belediyesi kabilinden planlı ve 'Rekabetin cinsiyeti mi olur?' sloganıyla meydana getirilen ‘Man&Woman Challenge' triatlon yarışları Bodrum'da sona erdi. Yarışlara 7 dünya 22 şehirden tahminî 500 sportmen katılırken, yarışçılar çelim ve metanet gerektiren; yüzme, çiftteker ve koşun iktisap etmek az daha 3 ayrı parkurda müthiş uğraş etti. 1,2 kilometre yüzme, 60 kilometre bisiklet, arkası sıra da 15 kilometre koşun evreyi mülevven görüntülere oyunluk oldu.

Torba Mahallesi ile Güvercinlik Mahallesi ortada bisiklete binen yarışçılar, ormanlık alandan sıkıca ve ortak o denli iyi manzaraya erbap parkuru geçti. Antalya'dan yarışlara eklenmiş olan ve Türkiye'nin ‘Demir Adam' kendisine tanımış olduğu 73 yaşındaki iş insanı ve ulusal sportmen Ali Bıdı, 70+ yaş kategorisinde rakip bulamadı. Ancak, yarışa eklenmiş olan Ali Bıdı, 6 vakit kendisine belirlenen yüzme, çiftteker ve koşun etaplarını 5 vakit 30 dakikada bitirmeyi başardı. Bıdı, sonuç yılların en sıkıca yarışını kalburüstü ortak neticeyle bitirmenin sevincini yaşadı.

Yarışlar böylece dereceye girenlere, Kaynar mevkisinde ortak otelin bahçesinde planlı törenle ödülleri verildi. Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı'ya '70 yaş rical özel ödülü' verildi. Bıdı ödülünü Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın elinden aldı. Başkan Aras, bıdı ile baş başa birincilik kürsüsüne çıkarak objektiflere kurum verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?