Teknoloji

5 dakikalık test ile hem aracınızı bununla birlikte cebinizi koruyun

Kış mevsiminin zorba şartları adım adım tesirini yitirirken, dargın açıktan etkilenen ve mukteza araştırmaları yapılmayan anahtar aküleri sürücülerini yolda salıverme riski taşıyor.

5 dakikalık test ile hem aracınızı bununla birlikte cebinizi koruyun
19-03-2022 10:08

Motorlu araçlarda ışıklandırma ve ateşleme hassaten peyda etmek kabilinden ehemmiyetli toprak markajcı aküler, hassaten şita aylarında antipatik açıktan menfi etkileniyor. Her şita mevsiminin peşi sıra kapasitesi sakıt ve ömrü eksilen akülerin, anahtar şoförleri kabilinden derneşik namına arama ettirilmesi gerekiyor. Normal koşullarda averaj ömrü 5-6 sene bulunan aküler, araçlarda mevcut elektronik donanımların kullanması ve iklim koşullarına ilişkin namına hâlâ endamsız müddette tükenebiliyor. Sürücülerin yolda kalmaması düşüncesince parasız akümülatör kontrollerini yaptırmaları dair uyarıcı oto canlılık ve akümülatör ustaları, anahtar tipine akıllıca akümülatör seçilmesi dair tavsiyelerde bulundu.

“5 dakikalık birlikte test yapıyoruz ve vatandaşların yolda kalmasını engelliyoruz”

Eskişehir'de karı mesleği bulunan akümülatör ustalığını bitmeme ettiren Anıl Köse, şita mevsimi başlangıcında ve böylelikle akümülatör kontrolü yapılması icap ettiğini vurguladı. Sürücülerin şaşırtı yaşamaması düşüncesince akümülatör kontrolüne özen etmeleri icap ettiğini aktaran Köse, “Kış aylarında akülerin içinde toprak meydan mermi plakalar, baş döndürücü antipatik ve iklim değişim yapmak zımnında dökülüyor. Akü tükenmiş olabilir. Az birlikte canı kalmıştır fakat anahtar çalışmaya bitmeme eder. Gerekli kontroller yapılmazsa yolda bırakır. Kış aylarına antre ve çıkışlarda test edilmesi gerekiyor. Kontrolleri parasız birlikte halde yapıyoruz. Hava değişikliği yaşanmış bulunan mevsimlerde arama edilmelidir. Memleketimizde yaşanıyor, iklim çabucak değişebiliyor. Bu havalarda 5 dakikalık birlikte test yapıyoruz ve vatandaşların yolda kalmalarını engelliyoruz” sanarak konuştu.

“LPG'li araçlarda normalden hâlâ iri akümülatör öneriyoruz”

Araç tipine akıllıca akümülatör kullanımının öneminden bahseden Köse, LPG'li araçlardaki canlılık sarfiyatının hâlâ birlikte tomar bulunduğunu belirterek, “Araç garajda duruyorsa aşkın hâlâ derinliğine ömürlü olur. Şu anda araçlara teyp, buffer ve amfiler takılıyor. Bunlar akünün ömrünün er bitmesine aktif fiil oluyor. Onun dışında LPG'li araçlarda bu hali yaşıyoruz. Bu araçlarda makbul akülerin birlikte büyüklerini almalarını öneriyoruz. Çünkü LPG'li araçlarda sarf hâlâ birlikte tomar oluyor” ifadelerini kullandı.
 

Abdullah Güçlü - Şevket Can Çikot
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?