Sağlık

30 santimlik miyomdan ANKA’da kurtuldu

Rutin muayeneleri esnasında 30 santimlik miyom bulunduğu belirlenen 44 yaşındaki Yasemin Çelik, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Ağar'ın yaptığı güzel cerrahi müdahale sonrası sağlığına kavuştu.

30 santimlik miyomdan ANKA’da kurtuldu
27-06-2022 11:04

Kasık ağrısı ve inkıbaz şikayeti canlı 44 yaşındaki Yasemin Çelik, Gaziantep hususi ANKA Hastanesi'ne başvurdu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Ağar çeşidinden yoklama edilen Çelik'in meydana getirilen tetkiklerinde rahminde 30 santimlik miyom belirleme edildi. Zaman kaybetmeden ameliyata alından Çelik'in rahmindeki 30 santimlik miyom, Op. Dr. Ağar çeşidinden meydana gelen değerli ameliyatla alındı.

“Aralıklı senelerde yoklama olmadığım düşüncesince pişmanım”

Operasyonun arkası sıra sağlığına mülaki Çelik, “Ablamla bu arada hastaneye gelmiş olarak eş mevlit kliniğine yoklama peyda etmek istedim. Hayatımı negatif yönde etkilemese de kasık ağrısı ve inkıbaz şikayeti yaşıyordum. Ağrılarım sonsuz bulunmadığı düşüncesince önemsemedim. Fakat muayeneden sonradan espaslı senelerde yoklama olmadığım düşüncesince nadim oldum. Doktorum Barış Ağar, rahmimde miyom bulunduğunu söyleyerek, cerrahi müdahale olmam icap ettiğini söyledi. Son basamak konforlu ve aşırı değerli güzeşte muamelat ondan sonra çelimsiz müddette iyileştim. ANKA Hastanesi'ne, Dr. Barış Ağar ve kadrosuna gösterdikleri ilgiden çevre teşekkürname ederim. Allah onlardan razı olsun.” diyerek konuştu.

“Rahmi temizledik”

Riskli bulunan operasyonu muvaffakiyet ile oluşturan Op. Dr. Barış Ağar ise, hastanın vaziyeti ve dizi eylem ile ilgili, “Hastamız bizlere başvurduğunda derinlemesine süredir kasık ağrısı, inkıbaz şikayetleri bulunduğunu dile getirdi. Hastanemizde meydana getirilen araştırmalar kararında rahminde 30 santimlik miyom bulunduğunu belirleme ettik. Karnında kabarık vardı. Miyom, üreter ve bağırsaklara edisyon yapıyordu. Miyom bundan böyle ele geliyordu. Ameliyatla miyomu alıp, rahmi temizleyerek, hastamızın baştan sağlığına kavuşmasını sağladık” ifadelerini kullandı.

Kadınların yüzdelik 20-25'inde görülebiliyor

Miyomun bayanların yüzdelik 20-25'inde görülebildiğine ilgi çekici Op. Dr. Ağar, “ Kadınlarda arada sırada şişkinlik, ağrı, kanama, inkıbaz kabil belirtileri bulunan miyom, en yoğun rastlanan güzel kuşkulu tümördür. Miyomlar çoğunlukla hikmet muayenede saptanır. Büyüklüğüne layıkıyla belirtiler de tahavvül görülebilir. Bazen de tek belirti vermeden büyüyebilir. Bu sebeple yılda müşterek el jinekolojik muayenenin önemlidir” dedi.

İLGİLİ HABER
Tıpta eşsiz durum: Karnından 20 santim büyüklüğünde miyom çıktı Tıpta eşsiz durum: Karnından 20 santim büyüklüğünde miyom çıktı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?