Ekonomi

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası İstanbul'da gerçekleştirilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca planlı ve geleceğin muvasala ve danışma sistemlerinin masaya yatırılacağı "12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası" 6-8 Ekim tarihlerinde İstanbul Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek.

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası İstanbul'da gerçekleştirilecek
28-09-2021 21:08
Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından meydana getirilen açıklamaya göre, "Milli Ulaşım ve Altyapı Politikası" vizyonuyla TransportTech Conference, Ulaştırma Bakanları Yuvarlak Masa Toplantısı, bölüm oturumları, düet görüşmeler ve panellerin düzenleneceği Şura'da, bugünün ve geleceğin erişim ve muhabere sistemleri ele alınacak.

Ana teması "Lojistik-Mobilite-Dijitalleşme" olarak belirlenen Şura'da "Türkiye'nin iblağ ve haberleşmede mühim hedeflerinin belirlenmesine yardım sağlanması", "sektörün dünyayla senkronik gelişimine katkıda bulunulması", "çözüm gözleyen hususlarla ilgilendiren tavsiyeler getirilmesi", "Kovid-19 sonrası global hazırlık zincirlerin dünkü standartlarının belirlenmesi" ile "ulusal ve arsıulusal paydaşlarla iş birliğinin güçlendirilmesi" hedefleniyor.

Şura'da kara, demir, derya ve iklim yöntemleri ile tanıtma edinmek kadar 5 sektörden fevk düzem evcil ve ecnebi konuşmacıların toprak alacağı paneller düzenlenecek, 55 değişik ülkenin iblağ bakanları ve yardımcılarının katılacağı bağlı oturumlar gerçekleştirilecek.

Söz konusu oturumlarda, dünyayı değiştirecek mega erişim projeleri, Kovid-19 sonrası dünyada ulaşımın ve total kalkınmayı destekleyecek iktisat ve erişim koridorlarının gelişimi mevzuları ile diyalekt mesail ve hal önerileri ele alınacak.

"Türkiye'yi gelişigüzel modda evren ile bağlıyoruz"

Açıklamada görüşlerine toprak maruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, atılımcı, inovatif ve düzenlenen iblağ ve enfrastrüktür geleneğine eş bulunan Türkiye'nin, sonuç 19 yılda mühendislik açısından evren ölçeğinde baş döndürücü sayıda projeyi yaşama geçirdiğini belirtti.

Karaismailoğlu, geri hizmet dalında süper çelim olmanın, iklim zarfında verimli, sürdürülebilir, akliyeci ortak mobilitenin şartlarını oluşturmanın ve gelişigüzel bölgede dijitalleşmeyi evleviyet yerine onama etmenin emek vermek ilkelerinin özetini oluşturduğunu kaydetti.

Avrasya bölgesinin merkezinde ve Yeni İpek Yolu'nun kalbinde toprak meydan Türkiye'nin, ticaretin seyrini belirleyecek diyalekt ortak kazançlı reis olmanın eşiğinde olduğuna ayraç fail Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlık yerine yük, insanoğlu ve data ulaştırmada, Türkiye'nin erdemli hedeflerini destekleyecek, son zamanların gereklerine akla yatkın ortak altyapının tamamlanması düşüncesince çalışıyoruz. Ulaştırma piyasasının bileşenlerinde öz teknolojisini üreten ayrıca ihraç fail ortak iklim durumuna gelirken, Türkiye'yi gelişigüzel modda evren ile bağlıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?