USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yeşil dönüşüm, deri sektöründe 2022'nin en ehemmiyetli ruzname maddelerinden olacak

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Gürkan Gözmen, "Yeşil dönüşüm, sınırda karbon düzenlemesi kadar husus başlıklarına ilişkin yerine bu kriterlere makul istihsal 2022 senesinde en ehemmiyetli ruzname maddelerimizden bir tanesi olacak." dedi.

Yeşil dönüşüm, deri sektöründe 2022'nin en ehemmiyetli ruzname maddelerinden olacak
18-01-2022 11:44
İstanbul

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Gürkan Gözmen, AA muhabirinin deri sektörünün bulunan hali ve istikbaline değgin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin, tamamı dış satımcı sektörleri ile salgının aksi etkilerine bakmaksızın üretmeye ve ürettiğini satmaya bitmeme ettiğini tabir fail Gözmen, Tamamen istihsal ve dış satım odaklı etkin deri kürk ve konfeksiyon sahasının de bütün ihracata gece gündüz ulama vermeyi sürdürdüğünü söyledi.

Yurt içi ve dünya dışı fuarların ihracata doğrudan el ettiğini aktaran Gözmen, "Derneğimizin birleştirme etmiş olduğu Leather&Fur Fuarı, bundan böyle dünyanın global ölçekteki izlemsel deri buluşmalarından birisi oldu. Sektör namına değme devir şimdi iyisini kesinlikle yapmaktayız sorusunun cevabını arıyoruz. Bana layıkıyla deri mamulleri sektörümüz verim kalitesi yönünde dünyanın 1 numarası. Rusya bizim düşüncesince değme devir ehemmiyetli dış satım pazarlarımızın başlangıcında dirimsel fakat bu ülkedeki varlığımızı güçlendirirken seçenek pazarlara da antre yapmamız gerektiği kanaatindeyim. TDKD namına bu mevzuyla ilişik şümullü ortak emek vermek içerisindeyiz. 2022’de üyelerimize ihracatta toy rotalar belirleyecek beyyine niteliğindeki çalışmalarımızı sunacağız." diyerek konuştu.

Hacimli siparişler düşüncesince biriktirme şart

Gözmen, salgınla beraberce arsıulusal markaların hazırlık zincirlerini Türkiye’ye kaydırmasının toy fırsatları da yanı sıra getirdiğini belirterek,​​​​​​​ "Sektörümüzde imalatlar ağırlıklı önemsiz atölyelerle bitmeme ettiğinden arsıulusal müşterilerin oylumlu siparişleri düşüncesince biriktirme icap ettiğini düşünüyoruz. Bizler de sektörümüzün yapı Sivil Toplum Kuruluşu namına 2022’de bu kümelenmeleri sağlayacak faaliyetlerde bulunarak sektör üretimimizin ve ihracatımızın maksimumda devamlılığı düşüncesince var gücümüzle emek vermeyi sürdüreceğiz." yorumunu yaptı.

Deri sektörünü 2022 senesinde koyu ortak gündemin beklediğini bildiren Gözmen, "Yeşil dönüşüm, sınırda karbon düzenlemesi üzere bap başlıklarına değgin namına bu kriterlere akıllıca istihsal 2022 senesinde en ehemmiyetli ruzname maddemiz olacak. Pandemi sürecinde tahsil edilen tedbirler ve mütebeddil istihlak alışkanlıklarından en aksi etkilenen sektörlerin başlangıcında maatteessüf sektörümüz geldi. Hem ihracatımız aynı zamanda yetenek kullanma oranımız ağırbaşlı açıdan düştü. Bu süreçte navlun fiyatlarının çoğalması ve taşımalık bulunamaması üzere mesail da maliyetleri arttırarak ihracatımızı zorlaştırdı. Firmalarımızın finansmana erişimde dava yaşaması ve düzem dalgalanmaları da bu toparlanmayı güçleştiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler