USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yeni doğan ev hayvanlarının kimliklendirilmesi düşüncesince müracaat süresi 6 ayak tabanı çıkarıldı

Yeni doğan ev hayvanları sahiplerinin, tevellüt tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde kimliklendirme düşüncesince yapması müstelzim müracaat süresi, 6 ayak tabanı çıkarıldı.

Yeni doğan ev hayvanlarının kimliklendirilmesi düşüncesince müracaat süresi 6 ayak tabanı çıkarıldı
22-04-2022 17:19
Ankara

Tarım ve Orman Bakanlığının "Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, kimliklendirilme işlemi düşüncesince dünkü doğan ev hayvanının sahibi, mevlit tarihinden itibaren en geç 6 ay zarfında Tarım ve Orman Bakanlığı il, kaza müdürlüklerine müracaat yapmakla işyar olacak. Daha evveli bu müddet 3 ay namına belirlenmişti. Söz konusu başvuru, Bakanlıkça mezuniyet bırakılmış kurum, kuruluş, asıl yahut hukuksal bireylere nominal yahut elektronik ortamda da yapılabilecek.

Mikroçip meri ev hayvanları düşüncesince geçişlik düzenlenerek 15 güneş zarfında çıkışlı baytar doktor çeşidinden data tabanına kaydedilecek.

Tanımlanan ev hayvanlarının mikroçip numaraları, hayvanlarla ait namına hazırlanacak değme çeşitli şehadetname ve doküman ile laboratuvar çözümleme raporlarında, toprak alacak.

Sahipsiz hayvanların barınaklar çeşidinden asıl yahut hukuksal kişiliklere verilmesi ile mukayyet ev hayvanlarının ölümü şeklinde 30 güneş içinde, kaybolması yerinde ise 7 güneş zarfında bildirimde bulunulacak.

Terk edilmiş hayvanın hâlâ evveli sahipli olduğuna müteallik bilim ve bulguya rastlanırsa esbak malikine gidişat bildirilecek ve ev hayvanını doğrulama alması düşüncesince 72 sayaç müddet verilecek. Hayvanı bulan ad dadılık etmek istemediği hallerde bırakma edilen sahipli ev hayvanı, aşama mevcut en andıran şehremaneti çeşidinden efsanevi bakımevine götürülecek.

Kedi, kapik ve gelinciklerini kimliklendirmeyen ve eşya dibine aldırmayanlara, erbap değişikliklerini, kaybolma ve ahiret yolculuğu durumunu bildirmeyen ev hayvanı sahiplerine, ev hayvanlarının kimliklendirilmesinde kullanılması müstelzim malzemeleri kullanmayanlara, kayıtlarında değiştirme yapanlara, ev hayvanlarını kimliklendirmiş ancak eşya işlemini gerçekleştirmemiş başıboş baytar hekimlere, ev hayvanlarını bırakma fail efsanevi sahiplerine ait mevzuatlar kapsamında yaptırımlar uygulanacak.

Tüm kedi, kapik ve güneş gülü sahipleri, il, kaza müdürlüklerine yada Bakanlıkça mezuniyet sunulan kurum, kuruluş, asıl yahut hukuksal bireylere ait beyannameyle müracaat yaparak değme yaşlarındaki hayvanlarını en geç 31 Aralık'a derece kimliklendirerek eşya dibine aldırmakla işyar olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler