USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Yaz aylarında vücuttaki ödem artıyor'

Ödemin dokularda olması gerekenden aşkın sıvının birikmesi kendisine bilindiğini aktaran Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, "Genel kendisine ellerde, ayaklarda, bacaklarda ve kollarda ödem görülebilir. Dönemsel kendisine tahavvül göstermekle baş başa yazları ödem artıyor" dedi.

'Yaz aylarında vücuttaki ödem artıyor'
27-07-2022 14:04

Medicana International İstanbul Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, ödem ile ilişik bilgiler verdi. Ödemin dokularda olması gerekenden nezdinde tomar sıvının birikmesi kendisine bilindiğini aktaran Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, "Genel kendisine ellerde, ayaklarda, bacaklarda ve kollarda ödem görülebilir. Dönemsel kendisine tahavvül göstermekle beraberce yazları ödem artıyor. Ödemle başa büyümek düşüncesince geçmiş sebebini belirleme buyurmak gerekiyor. Dokular içinde baş döndürücü likit birikiminin meydana gelmesi, ifa kez açıyor. Bu ödem birikimi de bünyenin ayrımlı bölgelerinde şişkinliğe etken oluyor" ifadelerini kullandı.

"Bazı keyif sorunları ödemin deposu olabiliyor"

En akıllıcasına tespitin dalında bilirkişi nezdinde hekim kabilinden yapılması icap ettiğini vurgulayan Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, ödemin sebepleri ve otama süreci ile ilişik şu detayları verdi: "Vücutta meydana mevrut ödemin sebepleri nikbet edilen konuların ortada toprak alıyor. Kalp ve dönme problemleri, tiroit bezi hastalıkları, böbrek hastalıkları, birtakımı enfeksiyonel hastalıklar, hanımlarda nüsha devri ve menopoz, hormonal değişiklikler, gerilim rahatsızlıkları ifa bozukluk olabilir. Bu hastalıklardan birisi var ise ödem sıkıntısı taayyüş ihtimaliniz nezdinde tomar yüksektir. Fakat sağlığına özen edenler ödem sorununu kolay çözebilirler. Tiroit probleminiz var ise lazım tedaviyi almadan ödem problemini engelleyemezsiniz. Demir eksikliği yaşıyorsanız eksikliği icap kazanç kez icap tagaddi ile hesabına koymanız gerekir. Yüksek gerilim probleminiz var ise ve efdal sodyumlu besleniyorsanız ödem sıkıntısı berhayat olmak kaçınılmazdır. İlk aşama hastalığa ilişkin sebepleri doktorunuz ile müzakere kılmak ve dirimsel faaliyetlerinizi gözden geçirmektir.”

"Aktif spor gerçekleştirmek ödem düşüncesince birlik nezdinde ilaç"

Günümüzde rastgele yere muvasala araçlarıyla gidildiğini kail Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, "Çoğu devir masa başı çalışıyor, akıntı etmekten mahrum kalıyoruz. Aktif spor yapabilmenin ödem düşüncesince birlik nezdinde kazanç kez bulunduğunu söyleyebilirim. Gerek spor salonunda icap doğada gerekse de evde yaşantınıza akıntı katmalısınız. İstedikten sonradan rastgele yerde akıntı edebilirsiniz. Fiziksel etkinlik kaslarınızın güçlenmesini sağlar, çelimli kaslarla dönme hâlâ hızlıdır. Uyuyan nezdinde dolaşımla oturduğunuz yerde şiştiğinizi hissederseniz ki masa başı çalışanlar bu mevzudan nezdinde tomar yakınır. Günde 15 dakika yahut gayrisıhhi dakika niteleyerek küçümsemeyin. Günlük gayrisıhhi dakika yürümek, yapmamaktan hâlâ iyidir” dedi.

"Ödem sorunlarınız düşüncesince beslenmenizi gözden geçirin"

Beslenme alışkanlıklarının sağlığı etkilediği kabil ödem sorunlarına de bozukluk bulunduğunu tamlayan Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, “Su tüketimi bu hastalıkların en başlangıcında gelmektedir. Su tüketimi cinsiyete, yaşa, fiziki aktivitenize ve ağırlığınıza gereğince değişir. Gereğinden az su bezdirmek hem ifa bozukluk olmaktadır bununla müşterek metabolizmayı yavaşlatmaktadır. Su tüketiminin gereğinden ilavesi da zararlıdır. Fazla su da ödem yapar ve elektrolit yitirilmesine bozukluk kendisine sizi halsizleştirir. Düşünmekte fark müşkül çekersiniz. Meyve suyu, çay, kahvehane kabil içecekler su hesabına geçmemektedir. Aksine nezdinde tomar çay ve kahvehane bezdirmek su yitirilmesine bozukluk kabil ve dokularınız şişer. Tek kimse nemalanmak kısaca hoppadak karbonhidrat yahut hoppadak protein ağırlıklı nemalanmak hem kilogram almanıza bununla müşterek ifa bozukluk olur. Protein ağırlıklı besleniyorum niteleyerek tek göveri tüketmiyorsanız ve proteini gereğinden nezdinde tomar tüketiyorsanız yağlanmaya ilişkin dokularda likit birikmesi yaşarsınız. Karbonhidrat içeren besinler vücut kabilinden parçalandığında su açığa kazanç ve gine gereğinden nezdinde tomar tüketiliyorsa ödem kaçınılmazdır. Alerji yahut intoleransınız bulunan besinlere huzur da tetik olmalısınız. Bunlarda metabolizmanıza dokunca vererek kabızlığa yada ishale ilişkin ödem sorunları yaşamanıza bozukluk olacaktır” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler