USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Yapay zekanın, alzaymır tedavisinde kullanması düşüncesince evren genelinde icraat sürüyor

İtalya'daki Bari Üniversitesinde, alzaymır hastalarının beynindeki strüktürel değişimleri fark eylemek düşüncesince yapay zeka algoritması üstüne çalışılıyor.

Yapay zekanın, alzaymır tedavisinde kullanması düşüncesince evren genelinde icraat sürüyor
14-12-2021 11:35
Ankara

Yapay zeka, dünyada en müşterek tomar ölüme minval açan 7'nci dert bulunduğu belirtilen alzaymırın er teşhisi, önlenmesi ve tedavisi düşüncesince dönüm noktası olabilir.

Yaşamın parçası durumuna mevrut yapay zekanın, el ortada "bunama" adına da bildik alzaymır hastalığının tedavisinde kullanılması düşüncesince evren genelinde icraat yürütülüyor.

Yapılan kimi çalışmalarda, yapay zeka eliyle alzaymır hastalığının başlangıcının yüzdelik 99 akilane kestirim edilebileceği belirtiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, evren genelinde alzaymır ile canlı 55 milyonu çok can bulunuyor ve rahatsızlığın tanısı düşüncesince hastanın nice tarama ve testten geçmesi gerekiyor.

Bilim insanları, yapay zeka emekleri ile alzaymır hastalığını semptomlar görülmeden ve çabucak akıl taraması ile belirleme edebilecek meslek üstünde çalışıyor.

İtalya'daki Bari Üniversitesinden Nicola Amoroso ve Marianna La Rocca, 2017'de, alzaymır hastalığının beyinde niçin bulunduğu strüktürel değişimleri fark eylemek düşüncesince yapay zeka algoritması üstünde çalıştı.

Çalışmada, 38'i alzaymır hastası, 29'u dimdik iktisap eylemek neredeyse 67 ferdin akıl tomografi taramaları kontak lens dibine makbuz ve taramalar önemsiz yerlere ayrılarak, aralarındaki nöron linkleri incelendi.

Araştırma sonucunda, yapay zekanın alzaymırı yüzdelik 86 akilane belirleme etmiş bulunduğu gözlendi ve daha dert belirtileri ortaya çıkmadan yapılabilen bu belirleme ile alzaymırda er teşhisin önünün açılması bekleniyor.

Bunun beraberinde Litvanya'daki Kaunas Üniversitesinden araştırmacılar, 3 Eylül'de alzaymır hastalığının beklenen başlangıcını akıl görüntülerine bakılırsa yüzdelik 99 kestirim edebilen dip eğitime alakadar müşterek formül üstünde çalıştığını açıkladı.

Geliştirilmekte bulunan yöntemle, alzaymır rahatsızlığı şüphesi bulunan insanların akıl tomografileri, alzaymır hastalarının akıl filmleri ile karşılaştırılıyor ve bilgelik insanlarının akıl filmimizde göremediği eş örüntülerin yapay zeka sebebiyle belirleme edilmesi amaçlanıyor.

Alzaymırın beyinde oluşturduğu amiloid bileşenlerini namevcut fail derman geçmiş defa denenecek

Öte yandan, 16 Kasım'da, ABD'de Brigham & Kadın Hastanesinden meydana getirilen açıklamada, alzaymır hastalığının ilerlemesini engel temdit etmek ve ortaya çıkardığı sorunları tavsatmak düşüncesince genizsil püskürteç denemelerine başlanacağını açıkladı.

İlk defa müşterek insanoğlu üstünde denenecek ilacın, 24 Haziran'da, geçmiş adına 16 can üstünde deneneceği ve 5 ila 6 haftalık devir içerisinde değme katılımcıya toplanmış 4 düze koku alma organı spreyi tedavisi başlanacağı duyuruldu.

Burun spreyinin, muafiyet sistemini münebbih "Protollin" maddesi içerdiği, alkan içki hücrelerini aktive etmiş bulunduğu ve bu ilacın hastalığın beyinde biriktirdiği "amiloid" ismi maruz protein parçalarından arındırdığı belirtildi.

Uzmanlar, klinik deneyim güzel bulunduğu takdirde, 5-6 sene içerisinde tedavide kullanılabileceğini aktardı. Çalışmadan, 2022'nin yaz ayına derece akıbet katılması bekleniyor.

İngiltere'de meydana getirilen çalışmada alzaymırın bilakis çevrilebileceği ortaya konuldu

Leicester Üniversitesinde, 15 Kasım'da meydana getirilen müşterek çalışmada da bilgelik insanlarının fareler üstünde meydana getirdiği deneyde alzaymırın bilakis çevrildiği tabir edildi.

Molecular Psychiatry dergisinde piyasaya sürülen araştırmada, uzmanlar, hastalığın er etapta durdurulması ve belirtke gösterilmeden oluşumunun engellemesi düşüncesince formül üstünde çalışıldı.

Araştırmacılar, fareler üstünde düzentileme yaparak, "TAP01-04" ismi maruz müşterek antikor ile vücutta protein plakları oluşmasını engellemeyi başardığını, böylece alzaymırın bilakis döndürüldüğünü aktardı.

15 paunt maliyeti bulunduğu tamlanan tedavinin, aşılama adına kullanması ve insanoğlu üstündeki denemelerine dü sene süresince başlanabileceği kaydedildi.

Araştırma sonuçlarına bağlı izah karşılayıcı Mark Carr, aşının çabucak sıkıntı yayınlayan alzaymır hastalarında değil, alzaymır şüphesi mevcut fakat sıkıntı göstermeyen şahıslarda de uygulanabileceğini aktardı.

ABD, 18 sene sonraları müşterek alzaymır ilacının kullanımına izin verdi

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) 7 Haziran'da meydana getirdiği açıklamada, deneyim etabında bulunan ve Biogen çeşidinden geliştirilen "aducanumab" adlı alzaymır ilacının, er safahat düşüncesince kullanımını onayladığını bildirdi.

Söz konusu ilaç, alzaymırın geçmiş safhalarında sâdır geniş kognitif bozuklukların ilerlemesini yavaşlatıyor.

Uzmanlar, ilacın amacının hastalığın semptomlarını hafifletmekten çok ilerleyişini tavsatmak bulunduğunu vurguluyor.

Böylece FDA, 2003'ten buyana geçmiş defa müşterek alzaymır ilacının kullanımını onayladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler