USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yabancı öğrenciler devletlerinde 'Türkiye'nin fahri elçisi' iktisap etmek istiyor

Türkiye'ye pedagoji bilimi üzere dünyanın değişik ülkelerinden burs programı kapsamında mevrut arsıulusal öğrenciler, ülkelerine geri döndüklerinde "Türkiye'nin fahri temsilcisi" iktisap etmek istediklerini söyledi.

Yabancı öğrenciler devletlerinde 'Türkiye'nin fahri elçisi' iktisap etmek istiyor
12-12-2021 13:38
Ankara

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca (YTB) Türkiye'de tahsil gören arsıulusal öğrencilerin bilimsel niteliği olan donanımlarını çoğaltmak ve münevver birikimlerine ulama peylemek neredeyse planlı "6. Uluslararası Öğrenci Bilimler Kongresi"ne eklenmiş olan öğrenciler, Türkiye'de mektepli olma deneyimini ve gelecekle ait beklentilerini AA muhabirine anlattı.

Selçuk Üniversitesinde doktora talebesi Afgan Nurullah Seyfi, Türkiye'ye önceki kat 2013'te geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Türkiye'de mektepli olduğum düşüncesince alım çalım duyuyorum. 2013-2016 yıllarında Türkiye'de faziletkâr lisans yaptım. 2016'da ülkeme dönerek tedris üyeliğine başladığımda, Türkiye'de elde ettiğim tecrübelerden baş döndürücü faydalandım. Aynı biçimde doktoramı bitirip ülkeme döndükten sonraları bu tecrübelerimi kişi halkıma, milletime aktarma geçirmek istiyorum."

Türkiye'nin gelişigüzel bölgede manken müşterek yurt bulunduğunun altını çizen Seyfi, "Biz Türkiye'de çabucak terbiye almıyoruz. Düzenlenen kongrede de bambaşka şehirlerden mevrut öğrencilerle tanıştık. Türkiye'de okurken nice ayrımlı kıtadan arkadaş kazanma şansı yakaladım. Biz Türkiye'nin fahri elçisi şekilde kişi ülkemize döneceğiz ve bunu sahn boyu bitmeme ettireceğiz. Kendi vatanımızda de Türkiye'yi temessül edeceğiz." niteleyerek konuştu.

"Öğrendiklerimi ayrımsız biçimde infaz yapmak istiyorum"

Nijeryalı Wasiu Ayodele Abibu, Türkiye'ye tahsil düşüncesince 2018'de geldiğini söyleyerek "Dokuz Eylül Üniversitesinde Mikrobiyoloji bölümünde doktora öğrencisiyim. Nijerya'da da benzeri müşterek bölümünde lisans eğitimi almıştım. Her sene izlence kapsamında ayrımlı illerde planlı kongrelerde müşterek araya başlamak biz düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli müşterek okazyon yaratıyor. Burada olduğum düşüncesince baş döndürücü mutluyum." ifadesini kullandı.

Türkiye'de namına maruz fırsatlardan naşi sevinme duyduğunu kaydeden Abibu, "Burada terbiye hesabına bizlere maruz fırsatlar ilerleyici devirde kariyerimiz düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli ulama sağlayacak. Ben de ülkeme döndüğümde buradakine benzeri emekleri ve öğrendiklerimi ayrımsız biçimde infaz yapmak istiyorum." dedi.

"Türkiye'de insanoğlu henüz hayırsever ve sıcakkanlı"

Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde kısaca 3 aydır Türkçe eğitimi düzlük Rus Aysılu Valiullina, Luiza Asukhanova ve Kazak Akerke Babyrbe, burs programı kapsamında geldikleri Ankara'da tanıştıklarını ve çelimsiz müddette füzyon fırsatı bulduklarını söyledi.

Aysılu Valiullina, lisansüstü öğrenimi öncesinde Türkçe eğitimi aldığını anlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Kısa müddette Türkçemizi geliştirdik. Burada öğretmenlerle şimdiye sincap baş döndürücü dobra müşterek haberleşme kurduk, gelişigüzel istediğimiz suali rahat sorabiliyoruz. Düzenlenen kongrede de Türkiye'nin ciharıyek birlikte okuyan öğrenciler şekilde müşterek araya geldik. İleride içtimai komünikasyon araçları marifetiyle iletişimimizi bitmeme ettireceğiz. Benim de amacım, ülkeme döndüğümde burada edindiğim topu topu tecrübelerden faydalanabilmek."

Rusya'nın başkenti Moskova'dan geldiğini tamlayan müşterek gayrı burslu mektepli Luiza Asukhanova da Ankara ile Moskova arasındaki farklardan bahsetti.

İki hükûmet merkezi ortada dirim seçimi şekilde baş döndürücü müşterek tomar ayırt olduğunu vurgulayan Asukhanova, "Moskova'da baş döndürücü müşterek tomar insanoğlu yaşıyor, her insanın müşterek acelesi var. Buradaysa insanoğlu henüz rahat, hayırsever ve sıcakkanlı. Bu bir hale az buçuk şaşırdım zira Moskova'da insanoğlu baş döndürücü tez ediyor, kimsenin tarihi yok. Orada problemlerimi kendim çözüyorum fakat burada hacısı hocası iane geçirmek düşüncesince gelişigüzel devir hazır." niteleyerek konuştu.

Kazakistan'dan mevrut Akerke Babyrbe de Ankara Üniversitesinde Tarih Bölümünde doktora eğitimi aldığını, şu anda Türkçesini yükseltmek neredeyse lisan derslerine katıldığını aktardı.

Türkiye'de burslu terbiye kabul etme şansını verici YTB ve gayrı yetkililere teşekkürlerini ileten Babyrbe, "Burada olmaktan naşi baş döndürücü memnunum. Benim de amacım; Türkiye ve ülkem ortada güreşçi köprüsü olabilecek icraat yapabilmek." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler