USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Vodafone, hibrit çalışma düzenini kalıcı hale getirdi

Pandemiyle baş başa alıcı hizmetleri kadrosunu evden çalışma düzenine nâkil Vodafone, öteki mensupları düşüncesince hibrit düzeni kalıcı hale getirdi. 1 Eylül bakımından 3 bin 600 çalışanın hibrit modele geçmiş olduğu şirkette çalışma düzeni çalışanların gereksini

Vodafone, hibrit çalışma düzenini kalıcı hale getirdi
14-10-2021 15:35

Vodafone, 1 Eylül bakımından hibrit çalışma düzenine geçti. Pandeminin başlamasıyla baş başa kısaca 4 bin 500 nefis Müşteri Hizmetleri kadrosunu yüzdelik 100 evden çalışma düzenine nâkil şirket, uygulayım bilimi ve adanmış birimlerinde işyar alan ekipleri dünya geriye artan 3 bin 600 personeli düşüncesince hibrit düzeni kalıcı hale getirdi.

Çalışma düzeninin şahısların gereksinimlerine gereğince şekillendiği acemi modelde, kol bazında ayrım göstermekle baş başa averaj yerine haftanın 1-2 haset ofisten, gayrı eyyam açıktan çalışılıyor. Ofislerin yüzdelik 50 kapasiteyle kullanıldığı hibrit düzende, çalışanlara hibrit modele akla yatkın yerine sayısal kemirmek kartından muvasala ödeneğine denli muhtelif taraf hukuk da sağlanıyor. Ofise görmek talip çalışanlar, önceleri OneApp uygulaması üstünden masa, güruh odası, kuaför, spor salonu ve kullanabilecekleri servis düşüncesince ayırtma yaptırıyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Bayram, “Bu acemi çağda etkin deneyimi ve esnekliği merkezine alan, açıktan çalışmanın verimliliği ile büro ve ofislerde çalışmanın sinerjisini harmanlayan ortak manken uyguluyoruz. Çalışanlarımız zamanlarının ne kadarını uzaktan, ne kadarını büro ve ofislerde geçireceklerini, işlerinin gereklilikleri ve şahsi tercihlerine ilişkin yerine belirlemekte özgürler. Çalışanlarımızla paylaştığımız anketlerin neticeleri da deneyimi iyileştirmekle ilgilendiren bize kere gösteriyor. Özellikle ofiste geçirilen günlerdeki deneyim, toplumsallaşma olanağı ve yenilenen büro düzenimizle ilgilendiren baş döndürücü müspet dönüşler alıyoruz. Ayrıca hibrit manken dinamiklerine gereğince şekillenen muvasala desteği, sayısal kemirmek kartı, iş bilimi desteği kıl payı taraf haklarımız modelin getirmiş olduğu esnekliği destekliyor ve etkin odaklı ortak repertuvar sağlıyor. Yeni çalışma modelimizi deneyimleyerek öğrenme ve her daim elan dobra çözümlere gitme dair ortak punt yerine görüyoruz. Hibrit manken bizler düşüncesince acemi olduğu için elan ortak tomar deneyimleyerek en akıllıcasına çözümleri bulmayı ve çalışanlarımızın sonsuz geribildirimleriyle sistemi geliştirerek en dobra deneyimi sağlamayı hedefliyoruz. Hibrit modeldeki deneyimimiz arttıkça gerekseme ve beklentilere ilişkin yerine acemi yürütüm ve değişimleri değerlendirmeye bitmeme edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ofiste bire ortak anda en ortak tomar 800 kişi
Hibrit düzende, firmanın Maslak, Teknokent ve semt ofisleri, işbirliği, inovasyon, toplumsallaşma amacıyla geçer kavuşma noktalarına dönüştü. Ağırlıklı yerine salı, çarşamba ve perşembe günleri geçer ofisler, pandemi tedbirleri kapsamında yüzdelik 50 kapasiteyle çalışıyor. Buna göre, firmanın Maslak umumi merkezinde bin masanın 500'ü rezervasyona açılırken, ofise bire ortak anda en ortak tomar 800 isim gelebiliyor. Ofis alanlarının ortak tarafını toplumsallaşma ve işbirliğini destekleyecek biçimde yenileyen şirket, çalışanlardan tahsil edilen art dönüşlere gereğince gayrı bölgelerde da düzenlemelere gidecek.

Şirket mensupları başkaca ilerleyici çağda İstanbul'un muhtelif lokasyonlarında bulunacak paylaşımlı ofisleri de kullanabilecek. Paylaşımlı ofisler sayesinde, çalışanlara muhtemelen günlerde İstanbul'un diledikleri ortak durumunda yahut evlerine en andıran noktada mevcut paylaşımlı ofiste çalışma imkânı sunulacak.

Şirket, mensupları düşüncesince hibrit çalışma modeline akla yatkın yerine acemi taraf hukuk ve dayanak noktası paketleri de sunuyor. Pandeminin başlangıcında ofisteki sandalye, monitör, ışıklandırma kıl payı iş bilimi ekipmanlarını dileyen personellerinin evlerine yollayan şirket, ortak ahir evrede evlerde akıllıcasına çalışma ortamını bildirmek düşüncesince topu topu çalışanlarına 2 bin TL mesabesinde Ergonomi Hediye Çeki bağış etti. Şirket başkaca Mimari Destek programını yaşama geçirerek personellerinin evlerinde amelî ortamı sağlamalarına dayanak noktası verecek biçimde müşavirlik sağladı; topu topu personellerinin evlerine çalışma deneyimlerini destekleyecek ürünleri içeren Uzaktan Çalışma Kiti gönderdi ve sayısal toplantılardaki deneyimi düzeltmek kıl payı kulaklık dağıttı. Hibrit çalışma düzenine geçişle bu arada bu doğruluk ve paketlere sayısal kemirmek kartı, hareketli ve veri umumi ağ paketi, evde internette indirim, ring servis ve muvasala ödeneği de eklendi. Şirket, hibrit çalışma modeliyle ahenkli olacak biçimde mensupları düşüncesince spor, psikoloji, tagaddi ve keyif sahalarına da yatırımlar yaptı.

Rezervasyonlar OneApp'ten yapılıyor
Şirket başkaca mensupları düşüncesince acemi sayısal platformlar sunarak açıktan çalışma düzenindeki toplantı, işbirliği, toplumsallaşma ve inovasyon deneyimlerini iyileştiriyor. Çalışanların ofislere gelişlerini kolay planlamalarını bildirmek amacıyla yaşama geçirilen hareketli uygulamanın sonuç 1 ayda yararlanma payı yüzdelik 60 arttı. Uygulamaya bütünleşmiş edilen ayırtma sistemiyle, çalışanlar 1 hafta önceleri rezervasyona oluşturulan masaları kendileri yahut kol arkadaşları düşüncesince gayrisıhhi yahut dört dörtlük çağ yerine rezerve edebiliyor. Bu özelliklere ek yerine çalışanlar servis, otopark alanı, güzellik salonu ve spor salonu kullanımlarını da ayırtma sistemi üstünden planlayabiliyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler