USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Venezuela Dışişleri Bakanı Plasencia: Günde müşterek milyon varil yer yağı üretiyoruz

Venezuela Dışişleri Bakanı Plasencia, fevk düzem Amerika heyetinin yer yağı ticareti dair müzakere etmek düşüncesince Venezuela'ya gitmesinin "yeni birlikte bilinçlilik olmadığını" belirterek, "Bugünlerde günde birlikte milyon varil üretiyoruz." dedi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Plasencia: Günde müşterek milyon varil yer yağı üretiyoruz
11-03-2022 21:30
Ankara

Venezuela Dışişleri Bakanı Felix Plasencia, fevk düzem Amerika heyetinin petrol ticareti dair mülaki olmak düşüncesince Venezuela'ya gitmesinin "yeni yanında obje olmadığını" belirterek, "Bugünlerde günde yanında milyon varil üretiyoruz. Bu sene zarfında günde dü milyon varil üretimi düşüncesince çalışıyoruz." dedi.

Plasencia, Antalya NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" bulunduğu Antalya Diplomasi Forumu 2022 (ADF) kapsamında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

ABD'den yanında heyetin Amerika hükümetinden mevrut taleple başşehir Karakas'ı DOĞRU sürede görüşme ettiğini tamlayan Plasencia, ülkesinin Amerika ile yer yağı mevzusundaki iş birliğinin zamanı ciddiyete erbap bulunduğunu vurguladı.

Plasencia, Venezuela'nın dünyanın en iri yer yağı rezervine ve ayrımsız sürede en iri doğal doğal gürültü yağı lambası rezervlerinden birine erbap olduğuna dikkati çekerek, "Amerikan yer yağı şirketleri ile Venezuela yer yağı şirketleri arasındaki yer yağı ticareti üstüne bahsetmek anlaşılmaz yanında alışveriş değil." dedi.

Bakan Plasencia, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Amerikan yer yağı şirketlerinin ülkesinde yer yağı ticaretini geliştirmesini ve envestisman yapmasını nice defa kıvançla karşıladığını söyledi.

ABD heyetinin ziyaretinin önemine ayraç fail Plasencia, "Ziyaretlerin istenmesi ve bunun üstüne bahsetmek düşüncesince Venezuela'ya gelmeleri mühimdir fakat bu, ağız ağıza beklenmeyen yahut toy yanında obje değil zira derinlemesine süredir Amerikalılarla yer yağı işi yapıyoruz." dedi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Plasencia, şöyleki bitmeme etti:

"Umarım hükümetimin egemenliğine ve meşruiyetine hürmet duyarlar. Başkan Maduro, Venezuela'nın yegâne ve meşru hükümet başkanıdır. Buna hürmet duymalarını sağlayarak yer yağı ticareti dair beraberce yapabileceğimiz aşırı obje var. Bu, müspet mu? Evet, elbette. Tekrar rayına oturtabilirsek hepsi düşüncesince dobra olur. Onlardan katiyen ayrılmalarını istemedik. Kendileri değişmeyen verdiler. Çünkü ne efsus ki Venezuela'ya gönül rahatlığı yegâne yönlü zorba tedbirlerin dayatılmasına giriştiler. Umarım bu önlemler kaldırılır ve hürmetkâr yanında ilişkimiz olur."

"Bu sene zarfında günde dü milyon varil üretimi düşüncesince çalışıyoruz"

Petrol krizinin ülkesinin Amerika ile ilişkilerini ne etkileyeceğine bağlı istifham üstüne Plasencia, Venezuela'nın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) müessis üyesi ve OPEC dışı birtakım yetiştirici ülkelerden oluşan OPEC + grubu ile anlaşmanın yanında parçası bulunduğunu söyledi.

Plasencia, "Venezuela'nın üretimi, akıbet senelerde yegâne yönlü zorba tedbirlerden etkileniyor. Umarım doğruluk ettiğimiz seviyelere ve OPEC+ ile meydana getirilen anlaşmanın yanında parçası bulunan seviyelere art dönebiliriz." ifadesini kullandı.

Venezuela'nın anlaşmaların yanında parçası bulunduğunu ve anlaşmalara hürmet duyduğunu tamlayan Plasencia, "Üretimin büyütülmesi düşüncesince yanında meydan var. Başkan Maduro, basına bu sene sonuna denli günde dü milyon varil üretmeyi umduğumuzu söyledi. Bugünlerde günde yanında milyon varil üretiyoruz. Bu sene zarfında günde dü milyon varil üretimi düşüncesince çalışıyoruz." niteleyerek konuştu.

Bunu ortaklarına istinaden yapacaklarına dikkati çekici Plasencia, "Rusya'dan ortaklar, Çin'den ortaklar, İran'dan ortaklar, dünyanın art kalanından ortaklar. (Bunlar) Güvenilir, dobra ortaklardır." ifadelerini kullandı.

Bakan Plasencia, Maduro'nun "Amerikan şirketlerinin yer yağı ticaretine envestisman yapmasına ve katılmasına açıkça oldukları" yönündeki açıklamasını hatırlattı.

"Onlarla görüşmekten katiyen vazgeçmedik"

Üst düzem Amerika heyetinin ziyaretinin kararına ve Venezuela'ya müteveccih hesaplı ambargoların kaldırılıp kaldırılmayacağına bağlı soruya karşılık sağlayan Plasencia, "Bu, meşru yanında hükümettir. Biz hâkim yanında devletiz. Bizimle konuşmaya doğmak bunu benimseme etmektir. Bu mevzuda şimdi dobra yanında anlayışa ilerlemeliyiz." dedi.

ABD ile benzeri görüşmelerin bitmeme yazar etmeyeceği yönündeki soruya Plasencia, "Evet, konuşmaya bitmeme edebileceğimizden eminim. Konuşmaya açığız. Onlarla oturup görüşmeye açığız. Onlarla görüşmekten, oturmak, en fevk kurda aytışmak düşüncesince ileriye revan yolu dilemekten katiyen vazgeçmedik." dedi.

"Siyasi diyalog rastgele devir aşırı ehemmiyetli ve kılıç buna gönül rahatlığı değiliz"

Venezuela'da muhalefetle hesaplı diyalog sürecine bağlı değerlendirmelerde mevcut Plasencia, "Başkan Maduro'nun da dediği üzere kılıç daim diyalog içindeydik zira halkımız düşüncesince çalışıyoruz, halkımız düşüncesince en iyisini ika doğrultusunda çalışıyoruz. Siyasi diyalog rastgele devir aşırı ehemmiyetli ve kılıç buna gönül rahatlığı değiliz." dedi.

Hükümetin kanuncu ve anayasal olduğunu, Venezuela'nın egemenliğine hürmet duyulması icap ettiğini vurgulayan Plasencia, "Bunlar benimseme edilirse rastgele obje olabilir. Hükümetimize hürmet duyulursa halkımız düşüncesince rastgele mevzuyu münakaşaya hazırız." niteleyerek konuştu.

"Venezuela'nın teklifi rastgele devir barıştır"

Plasencia, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırılarına müteveccih istifham üstüne "Venezuela'nın teklifi rastgele devir barıştır. Venezuela, BM Şartı'nı korumayı hedefleyen yanında grubun üyesidir ve rastgele devir üstünde iri yanında uzlaşma bulunan BM Şartı'nı ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Biz rastgele devir arsıulusal hukuku koruyor, arsıulusal hukukun kurallarına ve arsıulusal kamuoyunun prensiplerine hürmet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Barışı ilerlemenin yegâne yolu gördüğüne dikkati çekici Plasencia, "Rus hükümetinin sadakatli müttefikleriyiz. (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'i mesul yanında hükümet başkanı şekilde görüyor, arsıulusal camianın yanında üyesi hürmet şekilde duyuyoruz. Halkı düşüncesince en iyisini yapacaklarına inanıyoruz." dedi.

"Yaptırımlar alegori diplomasiyle sulh zarfında çalışmalıyız"

Plasencia, ADF'nin diplomatlık düşüncesince ehemmiyetli yanında punt bulunduğunu söyleyerek, Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kutlama etti.

ADF'nin gerçekleştirilmesini barış, anlayış, arsıulusal hukuka hürmet ve arsıulusal kamuoyunun prensiplerine hürmet açısından yanında muvaffakiyet şekilde gördüğünü dile getiren Plasencia, şunları kaydetti:

"Yanlış metodlar eğlenmek ve apayrı devletlere müteveccih yegâne yönlü adımlar atılacağına, atılacak hakeza yanında etap ileriye müteveccih en dobra adımdır. Yaptırımlar alegori diplomasiyle sulh zarfında çalışmalıyız. Bu toplu tartışma aşırı ehemmiyetli yanında örnek. Maduro hükümeti ve Venezuela halkı alegori Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, hükümetini ve Türk halkını kutlama ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler