USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Uzmanlar uyardı: Aşırı kilo gebeliğe engel

Uzmanlar, baş döndürücü kiloların gebeliğe engel olabildiğini belirtirken, kilonun hormonal dengeyi nakzen ağır aksak skor görmeye ve zımnında gebe kalmayı engelleyebildiği uyarısında bulundu.

Uzmanlar uyardı: Aşırı kilo gebeliğe engel
06-03-2022 13:06

Diyarbakır Memorial Hastanesinde memur Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burhan hususi ve Diyetisyen Berçem Gülçek, aşkın kiloların gebeliğe engel bulunduğunu ve sayı görmede düzensizliklerin meydana geldiğine değindi.

Aşırı kilonun gebeliğe engel olabileceği düşüncesince ilkin mukaddema kilodan başlanılması gerektiği önerisinde bulunan Op. Dr. Özel, “Kilo, hormonal dengeyi nakzen kesintili sayı görmeye ve zımnında gebe kalmayı engelleyebiliyor. Dolayısıyla tek tedaviye başlamadan ilkin bulunan kilosunun yüzdelik 10'unu verecek olursa kendiliğinden gebe kalma şansı aşkın kalık oluyor. Diyetisyenden dayanaklık etmek almasını mantık olacağını düşünüyorum. Sonuç sebebi ile spor, tagaddi eşitlikleri başta akıbet yıllarda Türkiye'de ve dünyada fastfood karbonhidrat ağırlıklı beslenme, kesintili tagaddi kabilinden şeylerle aşkın kilo kabul etme artmaya başladı. Beslenmesine nazarıitibar ederek sporla beraberce ve diyet uzmanı katkısı ile bu arada bu işi aşkın ferah ferah çözebiliyorlar. Kiloyla bu arada hormonal balans değişiyor. Hem er bezi standardını düşürüyor bununla yanında yumurtaların gelişmesini engelliyor. İstediğimiz boyutta er bezi oluşamıyor. Adet düzensizlikleri başlıyor ve zımnında gebe kalmayı engelliyor. Özellikle büyük çocuk olsun diyerek ailenin ha bire yeme, içmece akımları değişiyor. Bebeğim yoğun olsun, bebeğim gelişsin diyerek önüne mevrut değme şeyi yiyorlar. Biz buna karşıyız. Normal şartlarda hamilelik süresince derneşik ve istikrarlı beslenme. Özelikle karbonhidrattan hâlâ fukara protein ağırlıklı beslenmeyi yeğleme ediyoruz. Kilo arttıkça maatteessüf ceninisakıt riski artabiliyor” diyerek konuştu.

Memorial Dicle Hastanesinde memur Diyetisyen Berçem Gülçek ise, hamilelik sürecinde özelikle planlanan gebeliklerde hamilelik önceleri vitamin, mineral ve sert depolarının tam olabilmesi hesabına gebelikten üç ay denli ilkin derneşik ve istikrarlı nezdinde tagaddi düzenine geçilmesini yeğleme ettiklerini kaydetti.

Bu süreçte ana adayının kesinlikle nezdinde bilirkişi sebebiyle gereksinimlerini karşılayabilecek nezdinde tagaddi düzeni oluşturması icap ettiğini tabir fail Gülçek, laflarını şöyleki sürdürdü:

“Beden yığın endeksimiz 30'un üstünde bulunan ana adaylarımız düşüncesince ülkü kilo aralığına inebilmesi hamilelik sürecinde oluşabilecek kardiyovasküler hastalık, hipertansiyon, gestasyonel şeker hastalığı riziko faktörlerini enine boyuna indirgemekte. Oldu da planlanmadan oluşan nezdinde gebelikle huzur karşıya kaldıysak şayet gebeliğin ilkin üç maaş zamanında annemizin kilo kaybı gine nezdinde bilirkişi katkısı edinmek şartıyla indirgenebilmekte. Bu mevzuda kesinlikle annenin gereksinimlerini karşılanabileceği bebeğin nema ve gelişmesini sağlanabileceği halde oluşuk nezdinde tagaddi planına ihtiyacımız var. Fazla kilosu bulunan annelerimiz düşüncesince kilo kaybı ile ülkü kilo aralığında bulunan annelerimiz düşüncesince ise çakılı kilo ile ilkin üç maaş zamanın bitmeme etmesine, ikinci üç maaş çağda ise 1-1,5 kilo, akıbet üç maaş çağda ise maaş 2-2,5 kiloluk kilo artışını hedeflemekteyiz.”

“Gerekenden nezdinde tomar kilo artışı, bebeğin nema ve gelişimini engelleyici”

İlk üç maaş çağda hedefin ağız ağıza annenin gebeliği hâlâ konforlu geçirebilmesi hesabına oluşturulacak nezdinde tagaddi bulunduğunu aktaran Gülçek, “İkinci üç maaş çağda bebeğin kalan vitamin ve mineral gereksinimlerini dikkate alarak oluşturulacak nezdinde tagaddi düzeni. Son üç maaş çağda ise omega3, omega6 ihtiyaçlarının arttığını dikkate alarak oluşturulacak nezdinde tagaddi düzeniyle bitmeme etmekteyiz. Sadece hamilelik sürecinde değil, hamilelik sonra anca bekliyoruz ki emzirme sürecinde annenin depolarının tam bir hale gelebilmesini hedefliyoruz. Bu proses süresince gine annemizden bayağı bizim belirlediğimiz nezdinde tagaddi düzeniyle bitmeme etmesini, fazlalık nezdinde kilo almasını ne bebeğe, ne anneye nezdinde ulama sağlamadığının bilincinde olmasını istiyoruz. Aksine olması gerekenden nezdinde tomar kilo artışı, bebeğin nema ve gelişimine engelleyici, ceninisakıt yahut efdal şişman nezdinde bebeğe yahut erkendoğan nezdinde doğuma illet olabileceğinin bilincinde olmalıyız ki, bu proses hoppadak hamilelik sürecindeki 9 maaş değil, sonrasındaki süreçte de bebeğin zihnî gelişimine aşkın ağır etkisinde bırakır oluşturuyor” biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler