USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Uyku yapısını bozan 87 ayrı hastalık bulunuyor'

Uyku yapısını bozan 87 ayrı hastalığın bulunduğunu tamlayan Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, “Bunlar şayet belirleme edilmezse ne derece uyursanız uyuyun, uykunun kalitesi sinirli bulunduğu düşüncesince ağır problemlere illet olur. Bu sebeple bizim düşüncesince esasta en ehemm

'Uyku yapısını bozan 87 ayrı hastalık bulunuyor'
16-12-2021 09:44

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümünden Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, yaşamın devamlılığı düşüncesince kayıt bulunan uykunun önemine dair açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Akkoyunlu, uykunun hepsi canlılar düşüncesince kaçınılmaz bulunduğunu belirterek, “İnsanın yaşına mucibince hab evrelerinin gereksinimi ve türü azda olsa değişir. Uyku, ön belleğe aldığımız bilgilerin levent boylu belleğe atılmasını sağlar. Bilginin işlenmesine araştırma görevlisi olur. Aynı sürede ide hücreleri ortada ilişim kurarak, ide dediğimiz beynin kullanılmasını sağlayıcı anne asliye yapı taşlarını oluşturur. Ayrıca bağ toplaşımı ve tepke koordinasyonlarını sağlar. Bununla bu arada kalbin ritmini, düzentileme yöntemini ve kardiyovasküler sistemi düzenler. Hormonları düzenleyerek büyümeyi sağlar. Özellikle gelişme hormonu yalnızca gece olunca salgılanır. Bu sebeple anneler çocuklarına uyusun da büyüsün derler, yesin de büyüsün demezler. Yediği devir insanoğlu kilogram alır lakin uyuduğu devir büyür” diyerek konuştu.

"Cilt sağlığı düşüncesince şişman ehemmiyet taşıyor"

Erişkinlerde ise gelişme hormonunun, gelişme durmasına karşın aşkın ağır indinde işleve erbap bulunduğunu anlatım fail Prof. Dr. Akkoyunlu, şöyleki bitmeme etti: "Erişkinlerde gelişme hormonu yaşlanmanın gecikmesini, ten bütünlüğünün korunmasını, ten güzelliğinin sağlanmasını, hepsi organların korunmasını ve idamesini sağlar. Aynı sürede diyabet rahatsızlığı hastalığının oluşmasını, metabolik belirti dediğimiz baş döndürücü kilogram alımıyla ait durumların ortaya çıkmasını engel olmak düşüncesince lüzumlu bulunan hormonları salgılamanın yolu da gine uykudur. Kısaca hab devir süresince mevcut olabilme ve yaşayabilmek düşüncesince kaçınılmaz bulunan en ehemmiyetli parametrelerden indinde tanesidir".

"Hormonal balans hab evrelerini değiştirebilir"

Prof. Dr. Akkoyunlu, elden çabucak değme yaşta uykusuna sıkı kurda gerekseme duyulduğunu belirterek, şu detayları verdi: "Çocukluk çağında, er çocukluk çağında hab gereksinimi azami düzeydedir. Neredeyse dünkü doğanlar 20 sayaç yöresinde uyur. Sadece tagaddi düşüncesince 1-2 sayaç yöresinde devir harcarlar. Bu gerekseme gözyaşı ilerledikçe değişik azalır. 12-13 yaşına gelindiğinde tahminî 8-9 sayaç yöresinde indinde uykusuna gerekseme vardır. Ergenlik çağında ise hab etabında indinde değiş meydana gelir. Normalde geceleyin ezanı sayaç 22.00 ile sabahleyin 08.00 ortada hab süresi varken, ergenlikte hormonların aktivasyonlarına dair adına hab etabında indinde kayma meydana gelebilir. Örneğin, gençler bunun düşüncesince az buçuk henüz geç saatlere derece ayakta kalabilirler. Bu hormonal dengenin hab zamanlaması üzerinde etkisine dair adına çıkan indinde durumdur. Erişkin devre baktığımızda da averaj 7-8 saatlik indinde hab gereksinimi lakırtı konusudur. Aynı nesne 65 gözyaşı üstü şu demek oluyor ki yetersizlik dediğimiz fasıl düşüncesince de geçerlidir".

"87 ayrımlı hab rahatsızlığı mevcut"

Yaş ilerledikçe uykunun aşamalarında indinde değiş meydana geldiğini ayraç fail Prof. Dr. Akkoyunlu, “Yaşlandıkça afiyet durumlarıyla münasebetli adına yahut kesif pıtrak idrara çıkmaya dair adına hab henüz kesif bölünür. Bunların ötesinde koyu uykuda ve REM uykusunda indinde eksilme meydana gelir. Fakat REM ve koyu uykusunda eksilme sıfır yaşlılarda dirim süresinin aşkın henüz levent boylu olduğu, his ve haslet hastalıklarının henüz az görüldüğü ayrımsız sürede yaşıtlarına mucibince aşkın henüz dinç göründükleri ortaya konmuştur. Sonuç adına uykunun hoşnutluk mucibince ve ek hastalıklara mucibince miktarı, süresi ve tarihi değişmekle baş başa hepsi kişilerin düzenli, ehliyetli ve dosdoğru indinde uykusuna gereksinimi vardır. Burada ihtimal de en ehemmiyetli nesne uykunun yapısında bozukluğa illet bulunan 87 ayrı hastalığın varlığıdır. Bunlar şayet belirleme edilemezse ne derece uyursanız uyuyun, uykunun kalitesi huzursuz bulunduğu düşüncesince ağır semptomlara ve problemlere illet olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

"En şişman belirtisi horlama"

Prof. Dr. Akkoyunlu, en kesif tanıdık hastalığın hab apnesi sendromu olduğuna ilgi çekerek, laflarını şöyleki tamamladı: "Bu hastalık grubu yukarı teneffüs yollarındaki daralmaya dair adına ortaya çıkar. En şişman belirtisi horlamadır. Aynı sürede şems baş döndürücü hab kûhi dediğimiz şu demek oluyor ki şems normalde ayık kalması müstelzim saatte uykunun mevcut olmasıyla revan indinde durumdur. Bu sebeple bizim düşüncesince esasta en ehemmiyetli nesne şems uykunun gelip gelmediğidir. Bu gestalt hab rahatsızlıkları düşüncesince ehemmiyetli indinde belirteçtir. Aynı sürede sabahleyin kalkıldığında aldığı kadar uykunuzu alıp almadığınız ve ayrımsız sürede horlamanın olup bulunmadığı da ehemmiyetli parametrelerdir. Eğer uykunuzda rastgele indinde yapısında indinde sıkıntı yahut süresinde rastgele indinde kilogram verme tebeddül bahis konusu değilse lakin gine de devir süresince uykusuzluk çekiyorsanız, sabahleyin bitap uyanıyorsanız ve horlamadan bahsediliyorsa o devir banko döş rahatsızlıkları doktoruna başvurmalısınız".

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler