USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Uluslararası öğrenciler, Türkiye’nin ihracatına ulama sağlamayı amaçlıyor

Bursa’daki üniversitelerde okuyan uluslararası öğrenciler, "Genç Ticaret Köprüsü" projesi ile Türkiye’nin ve özlük ülkelerinin aut ticaretinin çoğalması düşüncesince türlü eğitimler alıyor.

Uluslararası öğrenciler, Türkiye’nin ihracatına ulama sağlamayı amaçlıyor
29-01-2022 13:42
Bursa

Bursa’daki üniversitelerde okuyan uluslararası öğrenciler, "Genç Ticaret Köprüsü" projesi ile Türkiye’nin ve kişi ülkelerinin aut ticaretinin artarak çoğalması düşüncesince efor sarfiyat ediyor.

Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (Genç MÜSİAD) Bursa Şubesi'nin düzenlemiş olduğu "Genç Ticaret Köprüsü" projesine eklenen uluslararası öğrenciler, Türkiye’nin ve gayrı devletler arasındaki aut ticaretin artmasına müteveccih eğitimler alıyor.

Uluslararası öğrenciler, projenin finalinde planlı iklim lokma tatlısı yarışmasında, devletleri ve Türkiye ile bulunan tecim fırsatlarına müteallik bilgi, repertuvar ve projelerini paylaşıyor.

Genç MÜSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı ve Genç Ticaret Köprüsü Komisyon Başkanı Ahmet Tahir Deker, AA muhabirine, uluslararası öğrencilerin nice şehirdeki üniversitelerde terbiye gördüğünü hatırlattı.

Genç MÜSİAD Bursa Şubesi ve Uluslararası İpekyolu Öğrenci Derneği ile "Genç Ticaret Köprüsü" projesini yaşama geçirdiklerini tamlayan Deker, projenin hem uygulanabilir bununla beraber sürdürülebilir birlikte düzentileme bulunduğunu aktardı.

Projenin bu sene ikincisini gerçekleştirdiklerini tabir fail Deker, "Proje kapsamında dalında bilirkişi şahıslar kabilinden eğitimler, workshoplar, etkinlikler ve sınama paylaşımı programları düzenleniyor. Genç Ticaret Köprüsü projesine uluslararası öğrenciler katılıyor. Proje kapsamında terbiye meydan uluslararası öğrenciler, şimdi müteşebbis şimdi özgüvenli şimdi aşırı etraf tecrübesi bulunan ve darülfünun bittikten sonradan ne yapacakları üzerine düşün sahibi olabiliyor." dedi.

Deker, projenin hariç satım önleyen firmalara da katkısının bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Aynı sürede projemiz, hariç satım gerçekleştirmek isteyen, hariç satım yeteneğini yetiştirmek talip ve dünkü ortalık arayışlarında bulunan nice şirkete fariza sunmaktadır. Bu yılki eğitimlere 26 ayrımlı ülkeden 41 uluslararası öğrenci katılıyor. Proje kapsamında dalında bilirkişi şahıslar terbiye verdikten sonradan terbiye süreci tamamlanıyor ve ödüllü iklim lokma tatlısı yarışması düzenliyoruz. Bu müsabakada da tahsile eklenen uluslararası öğrenciler kişi ülkeleriyle ait yapılabilirlik emek vermesi yapıyor. Sunumda 'Benim ülkemden bu verim alınır, benim ülkeme bu verim satılır, en aşırı bu verim arzu ediliyor' kabilinden net, konkre veriler toprak alıyor. Yeni envestisman gerçekleştirmek isteyen, o devletlerde mevcut olup yatırımını yönlendirmek talip nice şirkete kere haritası olabilecek bilgelik paylaşımı oluyor."

"Girişimcilik üzerine düşün sahibi oluyoruz"

Genç Ticaret Köprüsü projesi kapsamında planlı eğitimlere eklenen ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nde Gıda Mühendisliği kısmı 4. derslik talebesi Suriyeli Rudaına Kadı, eğitimler kapsamında ticarete başladıklarında kesinlikle aşama atacaklarına müteallik aşırı elleme deneyimler elde ettiklerini söyledi.

Kadı, "İhracat, tecim ve e-ticaret hikayelerinde eğitimler alıyoruz. Ürün tedariki ve kesinlikle çıkar elde edebileceğimize bağlı sunumlar yapılıyor, bilgiler ediniyoruz. Eğitimler aşırı dörtköşe geçiyor. Eğitimler kapsamında birtakımı yarışmalar fark yapılıyor. Girişimcilik üzerine düşün sahibi oluyoruz. Nasıl birlikte verim üretebileceğimizi yada birlikte ürünü satabilmek düşüncesince ne noktalara uyanıklık etmemiz icap ettiğini öğreniyoruz. Türkiye’den gayrı devletlere yahut gayrı ülkelerden Türkiye’ye kesinlikle hariç satım yapılabileceğini öğreniyoruz. Türkiye’de olup emlak haricinde sıfır yada emlak haricinde olup Türkiye’de sıfır ürünün kesinlikle tedbir edilebileceğini anlatıyorlar." niteleyerek konuştu.

"Projenin meyvelerini ilerleyici senelerde alabileceğimizi düşünüyoruz"

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde Ziraat Mühendisliği bölümünden izinli ve Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret ve Lojistik bölümünde okuyan Somalili İsmail İbrahim de eğitimlerin aşırı elleme geçtiğini tabir etti.

Genç MÜSİAD ve Uluslararası İpekyolu Öğrenci Derneğine aşırı teşekkürname fail İbrahim, şu şekilde konuştu:

"Bu plan gençlere seslenme ediyor. Projenin Türkiye’de terbiye gören ecnebi öğrencilere müteveccih olması da aşırı faydalı. İyi ki bu projeye katıldım. Genç Ticaret Köprüsü, devletler arasındaki ticareti gençlerin aracılığıyla şimdi da pekiştirmek, pekiştirmek namına aşırı dobra birlikte proje. Bu programın hayır olacağını ve meyvelerini de ilerleyici senelerde alabileceğimizi düşünüyoruz. Dünyanın nice ülkesinden buraya okumaya mevrut arkadaşlarımız bu tahsile katabiliyor. Bu arkadaşlarımızın hem Türkiye ile bununla beraber kişi devletleri arasındaki köprüyü, ticareti ve ekonomiyi ihya namına şimdi dişi ve avantajlı olacağını düşünüyorum."

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık kısmı sonuç derslik talebesi Türkmenistanlı Dovran Gazakov ise plan kapsamında maruz eğitimlerin dişi geçtiğini aktararak, "Gelişen dünyada uluslararası öğrenciler şekilde tecim üzerine kendimizi geliştirebilmemiz ve yolumuzu ayırmak düşüncesince mücahede ediyorlar. Çok teşekkürname ederim. Ayrıca devletler arasındaki ticaretin de artmasına fırsat olunuyor." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler