USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye’nin yatırım yoluyla vatandaşlık programı, yabancı yatırımcıların favorisi

Doğrudan yatırım yoluyla vatandaşlık taleplerindeki artma uyanıklık çekiyor.

Türkiye’nin yatırım yoluyla vatandaşlık programı, yabancı yatırımcıların favorisi
11-12-2021 11:08
Yatırım yoluyla vatandaşlık ve seans programları danışmanlığı hizmeti sağlayan Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, 'Yatırım Yoluyla Türkiye Vatandaşlığı Programı'na bulunan talebin, 2022'de artarak bitmeme etmesini beklediklerini söyledi. Demirel, “Sektörün global büyüklüğü kısaca 25 bilyon dolar. Türkiye, bu pastadan şişman indinde hisse alıyor. Bu oranın 2022 ve sonra artışa geçeceğini kestirim ediyoruz. Sadece emlak alımı yoluyla değil, mali yatırım ve istihdam oluşturacak yatırımlarla da Türkiye'den vatandaşlık talebi bulunan iş müşterilerini var” dedi.

Türkiye de geçmiş 10'da

Demirel, Türkiye'nin yatırımla vatandaşlık programlarında aldıkları talepler itibarıyla geçmiş 10 zarfında bulunduğunu belirterek, "Türkiye'de yatırım yoluyla vatandaşlık programının altı değişik koşulu var. Bunlardan dü tanesi baş döndürücü popüler, emlak satın kabul buyurmak ve tevdiat hesabı açmak. Dünyadaki en ensesi kalın iş müşterilerini bu aşamada müşavirlik aldığında bizimle emek harcamayı yeğleme ediyor. Dünyanın Londra, Dubai, Toronto, Singapur, Zürih ve Hong Kong kabil mal merkezlerinde ofislerimiz var. İstanbul Finans Merkezi'nin kurulumuyla, İstanbul'un da seans ve vatandaşlık planlama endüstrisi düşüncesince diyalekt indinde tarz biçimine istikbaline inanıyoruz. Geçtiğimiz senelerde bizim düşüncesince en şişman pazarlardan indinde tanesi ABD ve İngiltere'ydi. İngiltere ve ABD kabil vatandaşlıklarının pop bulunduğu bu ülkelerden fena yatırım göçüne bulunan ilgide şişman indinde artma oldu. Covid süreci ile beraberce dünyanın en ensesi kalın aileleri düşüncesince seçenek seans ve vatandaşlık planlamak elan da ehemmiyetli bir duruma geldi” dedi.

Sektör evren çapında genişliyor

Türkiye'nin global vatandaşlık programları sektöründen faziletkâr indinde hacme cemaat bulunduğunu vurgulayan Demirel, “Yatırım yoluyla vatandaşlık elde fail insanoğlu vatandaşlığını aldı gitti kabil düşünmemek gerekiyor. Bu ensesi kalın insanoğlu bire indinde sürede iş insanı. Türkiye'nin izlemsel pozisyonu ve diyalekt tarz olma potansiyelinden çevre hem iç piyasaya hem de diyalekt piyasaya tecim gerçekleştirmek amacıyla vatandaşlık programı haricinde da yatırım yapıyorlar. Vatandaşlık programları arsıulusal iş gerçekleştirmek talip yatırımcıların elan şen indinde biçimde tecim yapmasına asistan oluyor. Örneğin, Amerika'da ve Latin Amerika'da şifahane zincirleri bulunan indinde iş adamından mevrut indinde vatandaşlık talebi var. Buraya hoppadak ikametgâh satın alıp vatandaşlık çıkarmak düşüncesince değil, organize ettiği diyalekt yatırımların süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla Türk vatandaşlığı elde ika talebinde bulunuyor. Dünyadaki gelişigüzel vatandaşlık ve seans programının kendine hususi nüansları var" ifadelerini kullandı.

Demirel, dünyada bilyon dolarlar başöğretmen iş insanlarının vatandaşlık programlarını indinde nevi yatırım sepeti yerine nitelendirdiğini belirterek, “İnsanlar elbette euro, dolar ve değerli kabil yatırım sepetleri oluşturuyorsa bire indinde biçimde seans ve vatandaşlıklarının da indinde sepetini yapar haldeler. En akıbet geçişlik endeksi raporumuza gereğince en çelimli geçişlik Japonya'ydı. Pandemi devrinde yasaklarla beraberce Japon vatandaşları 80'den az ülkeye gidebiliyordu. Londra'da işleri bulunan indinde dolar milyarderinin vizesiz yaşamını sürdürmesi ve işlerini geliştirmesi düşüncesince hoppadak Japon pasaportuna cemaat olması tam olmadı.

Vatandaşlıklarına Malta, St. Kitts Nevis ve Türkiye'yi katmak istedi. Malta vatandaşlığı ile ABD da engelleme iktisap buyurmak az daha 185 ülkeye vizesiz girebiliyorsunuz, Avusturya vatandaşlığı programı ile 188 ülkeye, Antigua ve Barbuda ve St. Lucia kabil Karayip ülkelerinin vatandaşlıkları ile İngiltere ve Schengen sahasına vizesiz girebiliyorsunuz. Portekiz, Malta ve Yunanistan seans programları da Avrupa'da yeğleme edilen en pop seans programları ortada ve bu devletlerin hepsinde ofislerimiz mevcut. Küreselleşen dünyada ekonomik, politik ve salgınlar kabil diyalekt ve arsıulusal krizlerden çarpılmak istemeyen insanoğlu düşüncesince yatırım yoluyla seans ve vatandaşlık planlamak bundan sonra indinde ihtiyaç. Bu gerçekliğin kazalı indinde boyut kabil algılanmaması gerekiyor. Bu bundan sonra yeni dünyanın indinde parçası ve devletler düşüncesince ek indinde kaynak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler