USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye Vodafone Vakfı’ndan kadın odaklı projelere 11 yılda 8,7 milyon TL yatırım

Vodafone, Türkiye'de 2025 yılına denli kadın etkin oranını yüzdelik 44'ten yüzdelik 50'ye çıkarmayı hedefliyor. Türkiye Vodafone Vakfı'da bayanların güç kazanması şartıyla yaşama geçirdiği projelerle akıbet 11 yılda 61 bine yaklaşan hanıma ulaşırken, bütün 8,7 milyo

Türkiye Vodafone Vakfı’ndan kadın odaklı projelere 11 yılda 8,7 milyon TL yatırım
04-03-2022 18:43

Vodafone, hanımefendilerin iktisadi ve içtimai yaşama katılımını motivasyon fail projeler geliştirmeye bitmeme ediyor. Hem Vodafone Türkiye bununla beraber Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında icra ettiği çalışmalarla hanımefendilerin destekçilerinden birisi bulunan şirket, 2025 yılına denli ortaklık genelindeki kadın etkin oranını yüzdelik 44'ten yüzdelik 50'ye çıkarmayı hedefliyor. Diğer yandan, vakıf çeşidinden hanımefendilerin güçlü olması amacıyla yaşama geçirilen projelerle sonuç 11 yılda 61 bine andıran hanıma ulaşıldı ve hep 8,7 milyon TL'lik yatırım yapıldı.
Şirketin hanımlara müteveccih projeleri ve doğacak hedefleri, Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Hasan Süel, Meltem Bakiler Şahin, Ayşegül Arıcan Şeker'in katılımıyla meydana gelen görüşmede paylaşıldı.

“Dünyada kadın istihdamının yüzdelik 1 çoğalması Gayri Safi Milli Hasıla'yı 80 bilyon dolar artırıyor”

Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle planlı toplantının açım konuşmasını önleyen Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, “Şirket olarak, yaptığımız herhangi ortak işin ortak hedefe işlev etmesi gerektiğine inanıyoruz. En ehemmiyetli amacımız, sunmuş bulunduğu mahsul ve hizmetlerle camianın herhangi ortak kesimine yapışık ortak ortaklık olarak, maşeri dönüşüme ulama sağlamak. Bu dönüşümde, nüfusumuzun yarısını gerçekleştiren hanımefendilerin ehemmiyetli ortak görevi var. Araştırmalara göre, dünyada kadın istihdamının yüzdelik 1 çoğalması Gayri Safi Milli Hasıla'yı 80 bilyon dolar artırıyor. 2025 yılına denli birlik eşey eşitliği sağlanırsa, evren ekonomisine 28 trilyon dolarlık ek ulama iletmek mümkün. Bu veriler, hanımefendilerin iktisadi ve içtimai yaşama katılımının motivasyon edilmesine bulunan gereksinimi açıkça ve kupkuru ortak biçimde ortaya koyuyor. Toplumsal hayatta eşitliğin sağlanmasını ve birlikte kadın istihdamının ilerletilmesini ‘akıllı iktisat modeli' kendisine ısınmak icap ettiğini düşünüyoruz. Bu düşünceyle, hanımefendilerin kuvvetlenmesine müteveccih projeler geliştirmeye bitmeme ediyoruz” şeklinde konuştu.

“50-50 kadın-erkek eşitliği gözetiyoruz”

Şirket siyaset ve stratejilerinde eşey eşitliğini esas aldıklarını tamlayan Aksoy, “Şirketimizde her insanın denk olanaklardan faydalanabildiği ortak gurur kültürü oluşturulmasına ehemmiyet veriyoruz. Bunun düşüncesince hem ortaklık ortamında bununla beraber ortaklık haricinde sağlam aşırı çalışmamız var. Örneğin, ortaklık içinde, işe alımlarda bire ortak durum düşüncesince yavuklu olan, denk mükemmeliyet ve nitelikteki yavuklu havuzunda yüzdelik 50-50 kadın-erkek eşitliği gözetiyoruz. Üst ve ılımlı yönetimden ayrılan yahut görevi mütebeddil yöneticilerin hesabına kadın adayların yerleştirilmesini hedefliyoruz. Bugün Vodafone Grubu kendisine direkt istihdam ettiğimiz kadın etkin sayısı kâffesi dünyada 36 bin 500'ün üzerinde. Bununla birlikte, küresel hazırlık zincirimiz genelinde beniz binlerce hanıma hâlâ vasıtalı kendisine istihdam sağlıyoruz. Türkiye'deki etkimize baktığımızda ise telekom sektöründe kadın etkin payı yüzdelik 30 iken, Vodafone'da bu nicelik yüzdelik 44. Orta ve yukarı düzem pozisyonlarda kadın etkin oranımız yüzdelik 41. Bayilerdeki kadın etkin oranımız yüzdelik 40. Çağrı merkezlerimizde kadın etkin oranımız yüzdelik 72. Bugüne denli yurtdışına para aktarımı ettiğimiz 169 çalışanımızın ½ si kadın. Vodafone Grubu olarak, 2025'e denli hanımlar düşüncesince dünyanın en dobra işvereni olmayı, 2030 yılına denli da yönetimde ve önderlik rollerinde kadın oranının yüzdelik 40'a çıkarılmasını hedefliyoruz. Bu küresel hedefin ortak uzantısı olarak, kendimize Türkiye'de de ortak erek belirledik. 2025 yılına denli ortaklık genelindeki kadın etkin oranımızın yüzdelik 50 olmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kadın çalışanlara destek

Vodafone'un dünyada ve Türkiye'de hanımefendilerin desteklenmesine müteveccih sağlam aşırı projesi bulunuyor. Örneğin, kariyerine açıklık vermiş ılımlı ve yukarı düzem idareci pozisyonundaki hanımları iş yaşamına art vermek kıl payı Vodafone Grubu çeşidinden 2017'de başlatılan “ReConnect” işe alıntı programından Türkiye'de bugüne denli kısaca 30 etkin yararlandı. Vodafone Grubu ortamında geçmiş kat Vodafone Türkiye çeşidinden yaşama geçirilen Global Ebeveyn İzni politikasıyla, benzeri tevellüt önleyen yahut gömlek edinerek anne-baba bulunan kâffesi çalışanlar, geçmiş 18 ay ortamında istedikleri ortak gün aralığında 16 haftaya denli ücretli müsaade kullanırken, işe döndükleri tarihten ahir geçmiş 6 ayda ise haftada 4 güneş çalışıp birlik ücretini alabiliyor. Diğer yandan, Vodafone'un Türkiye engelleme çalışkanlık gösterdiği kâffesi devletlerde yayınladığı Ev İçi Şiddet Prosedürü kapsamında, şiddete dirlik dayanaklık etmek istem etmeleri şeklinde çalışanlara danışmanlık, manipülasyon ve dayanaklık etmek hizmetleri sunuluyor. Şiddete maruz küsurat çalışanlara 10 güne denli ek müsaade ve mali dayanaklık etmek verilirken, hız mağduru arkadaşına korumak talip etkin da 2 güne denli müsaade alabiliyor.

Kadınlara evden düzentileme imkânı

Şirket, Müşteri Hizmetleri içerisinde yaşama geçirdiği ve evden düzentileme esasına alakadar dünkü gömlek düzentileme sistemiyle, düzentileme hayatından ortak nedenle ırak kalık insanlara mekan özgür fiilen dirimsel elde ika imkânı da sunuyor. Kişilerin sayısal teknolojiler yardımıyla istedikleri yerden, istedikleri biçimde ve istedikleri denli çalışabildiği sistemde, ev kadınları, mânialı fertler ve darülfünun öğrencileri önceliklendiriliyor. Vodafone'un bu sistemle istihdam etmiş bulunduğu ev hanımı sayısı 270'i aştı.

Vakıf projeleriyle kısaca 61 bin hanıma ulaşıldı

Türkiye Vodafone Vakfı da hanımefendilerin kuvvetlenmesine müteveccih projelerini 11 senedir başarıyla sürdürüyor. Bu süreçte sırası ile Teknolojide Kadın Hareketi, Soma'da evvel Kadın, Kırmızı Işık, Girişimcilikte evvel Kadın ve Dijital Benim İşim denli ehemmiyetli çalışmalara imza atan Vakıf, bu projelerle 61 bine andıran hanıma ulaştı ve hep 8,7 milyon TL'lik yatırım yaptı. Vakfın halihazırda bitmeme etmekte bulunan Dijital Benim İşim projesiyle, 18 gözyaşı üstü hanımlara Milli Eğitim Bakanlığı'nın ahali eğitimi merkezlerinde derslik ortamında ve sayısal ortamda Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimleri veriliyor. Bugüne denli 13 ilde hep 5 bini epey hanıma vasıl proje kapsamında, eğitimlerden yetkilendirilmiş bulunan 63 kadın kursiyer Vodafone Müşteri Hizmetleri içerisinde istihdam edildi. Projenin içtimai bulaşık araştırmasına göre, maruz eğitimlerle 1 yılda 5 milyon TL'lik içtimai bedel elde edilirken, projeye meydana getirilen herhangi ortak 1 TL'lik yatırım düşüncesince 5 TL'lik bedel yaratıldı. Projeyle, önümüzdeki çağda 20 ilde hep 12 bin hanıma ulaşılması hedefleniyor.

Türkiye Vodafone Vakfı'nın 2014 senesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı desteği ile yaşama geçirdiği Kırmızı Işık hareketli uygulaması da hanıma müteveccih hızlı mücadelede ehemmiyetli ortak anahtar olmaya bitmeme ediyor. Kadınların şiddete maruz kalmış bulunduğu anlarda polis kuvvetleri yahut yakınlarına rahatlıkla çav verebilmesini sağlayıcı Kırmızı Işık, bugüne denli hep 371 bin kat indirildi ve 1,031 maaş canlı kullanıcı sayısına ulaştı.

“Her bölgede ego varım” diyen hanımefendilerin yanında

Vodafone, “Ben Varım” hareketiyle, çoğu kat erkeklerle özdeşleştirilen, eş egemenliğinde bulunduğu melhuz bölgelerde hanımefendilerin da mevcut bulunduğunu göstermeyi ve cinsiyetçi algıyı kırmayı hedefleyerek hanımefendilerin kendilerine yakıştırdıkları herhangi ortak bölgede ego varım demelerini motivasyon ediyor. Bu mevzuda ortak bildiri da gösteren şirket, “Her bölgede yüzdelik 100 akreditasyon düşüncesince Ben Varım” anlayışıyla icra ettiği çalışmalarla 3 ay denli çelimsiz ortak müddette yüzdelik 33 “Ben Varım” bilinirlik skoru elde etti. Diğer yandan, sonuç 10 senedir Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı'na dayanaklık etmek sağlayan Vodafone, döş ve insan sponsorluğunu içeren bu destekle kadın futboluna müteveccih farkındalığı artırmayı hedefliyor. Vodafone'un sonuç kendisine Beşiktaşlı kadın futbolcuların hikâyelerine arazi verdiği “Ben Varım” belgeseli, YouTube'da 3,3 milyonu epey izlenmeye ulaşarak ehemmiyetli ortak başarıya imza attı. Şirket ayrıca, 10'uncu yıl düşüncesince hususi kendisine tasarlayıp ürettiği formaların satışından elde edilecek gelirle hep 200 kız çocuğunun ayak topu eğitimine katkıda bulunacak.

Yatırımcısı engelleme kâffesi personelleri bayanlardan oluşan mağazalar

Şirket, bayi kanalında da kadın istihdamının artmasını destekliyor. Yatırımcısı engelleme kâffesi personellerinin bayanlardan oluştuğu Vodafone'da Kadın Emeği mağazalarıyla, hanımlara dirimsel fırsatlarını artırma, teknolojiye iktiran ve müteşebbis olma fırsatı sunuyor. Proje kapsamında halihazırda 9 ilde 13 mağazada hep 55 kadın istihdam ediliyor. Projeye engelleme peyda etmek talip kadın yatırımcılardan asgari 1 yıl süresince çabucak kadın personel çalıştırmaları istem edilirken, herhangi ortak yatırımcıya maaş personel başına bin 500 TL'lik sigorta prim desteği sağlanıyor.

Teknolojide kadın istihdamına destek

Şirket, herhangi ortak bölgede bulunduğu denli uygulayım bilimi rollerinde de kadın istihdamını bırakmak düşüncesince çalışıyor. Şirket, uygulayım bilimi fonksiyonunda kadın etkin oranını bırakmak amacıyla Teknolojide Kadın Staj Programı'nı ve uygulayım bilimi sektöründe satı dalında kariyerini ilerletmek talip 4. derslik kadın öğrenciler düşüncesince Satışta Kadın Staj Programı'nı yaşama geçirdi. Bu yıl Şubat'ta başlamış bulunan yetişim programlarıyla hep 74 harbi işe alınırken, bu sayının yüzdelik 61'i kadın oldu. Diğer yandan, darülfünun 4. derslik öğrencileri, dünkü mezunlar ve en ortak tomar ortak yıl birlik zamanlı iş tecrübesi bulunanlara müteveccih Vodafone Discover Genç Yetenek işe alıntı programı kapsamında teknolojide yüzdelik 60, hep işe alımlarda yüzdelik 50 kadın payı hedefiyle istihdam emek harcamaları yürütülüyor.

Uğur Çetin - Muhammed Fırat Aksoy

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler