USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye ve Malezya'nın Serbest Ticaret Anlaşması'nı düzeltilmiş fail tören düzeni imzalandı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Bugün imzaladığımız rötuşlu protokolle, halihazırda dünyalık ticareti temelinde bulunan başıboş tecim anlaşmamızı işlev ticareti ve envestisman konularının engelleme edilmesiyle baş döndürücü elan şümullü bir duruma getiriyoruz." dedi.

Türkiye ve Malezya'nın Serbest Ticaret Anlaşması'nı düzeltilmiş fail tören düzeni imzalandı
29-09-2022 22:01
Ankara

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Malezya'nın erişilen 3,5 bilyon dolarlık düet tecim hacmiyle Türkiye'nin Güney Doğu Asya'da önde mevrut tecim ortaklarından bir tanesi bulunduğunu belirterek, "Bugün imzaladığımız düzeltilmiş protokolle halihazırda mülk ticareti temelinde bulunan başıboş tecim anlaşmamızı misyon ticareti ve envestisman konularının karışma edilmesiyle aşırı elan şümullü duruma getiriyoruz." dedi.

Muş, bakanlıkta Malezya Kıdemli Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanı Mohamed Azmin Ali ile düet musahabe gerçekleştirdi. Bakanların başkanlıklarında Ortak Ekonomi ve Ticaret Konseyinin ön toplantısı yapıldı. Sonrasında, dü diyar ortada Serbest Ticaret Anlaşması'nı Revize Eden 1 No'lu Protokol ile Ortak Ekonomi ve Ticaret Konseyi Toplantı Tutanağı İmza Töreni gerçekleştirildi.

Muş, burada meydana getirdiği konuşmada, açılacak toy sayfanın ehemmiyetli noktasını çağ bakımından düzeltilmiş ettikleri Türkiye Malezya Serbest Ticaret Anlaşmasıyla attıklarını söyledi.

Malezya'nın erişilen 3,5 bilyon dolarlık düet tecim hacmiyle Türkiye'nin Güney Doğu Asya'da önde mevrut tecim ortaklarından bir tanesi bulunduğunu tamlayan Muş, "Bugün imzaladığımız düzeltilmiş protokolle halihazırda mülk ticareti temelinde bulunan başıboş tecim anlaşmamızı misyon ticareti ve envestisman konularının karışma edilmesiyle aşırı elan şümullü duruma getiriyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Muş, çağ iş müşterilerini düşüncesince düet ticarette, mal, misyon ve yatırımlarda başıboş ortak kazançlı ortamı duyuru ettiklerini dile getirerek, bu gelişmeler ışığında düzeltilmiş anlaşmaların Malezya ile düet kazançlı ilişkilerin çeşitlendirilmesi ve elan encam seviyeye taşınması vizyonuna ulama sağlayarak, toy global kazançlı dinamiklerin gereklerini göre karşılayacağına inandığını belirtti.

Bu doğrultuda efdal ek kalburüstü misyon sektörlerinin gelişimine olanak tanıyacak, dişi uygulamalarla kazançlı öngörülebilirliği artırarak dü diyar ortada ticareti ve yatırımı motivasyon edecek ortak katılma modelini bünye ettiklerini bildiren Muş, "Bu anlaşmayla Türkiye ve Malezya global ekonominin halihazırdaki canlı iklimiyle iş birliklerini elan da güçlendirecek ve ticari ilişkilerini elan sıkı halde ihya olanağına kavuşacaktır. Anlaşmayla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın politik ve kültürel bağlarımızı temelli kazançlı ilişkilerle sübvansiyon vizyonunun Malezya gözetiminde ortak kat elan tasdik edilmiş olduğu kanısındayım. Bu anlaşmanın faydalı olmasını diliyorum." sanarak konuştu.

Muş, global ekonominin güç ortak süreçten geçtiğine dikkati çekerek, biricik yönlü ticari himayecilik politikaların artışı ve tesirinin azalmasına karşın hala varlığını sürdüren salgının global ticarette topu topu dinamikleri içten sarsarak toy ortak sürece girilmesine minval açtığını vurguladı.

Tüm bunların yanı esna yapısı bakımından diyalekt olmakla beraberce tesirleri bakımından global ölçekli politik gerilimlerin bulunan istikrarsızlığı elan da artırdığını dile getiren Muş, şunları kaydetti:

"Bu süreçte kazançlı ilişkilerdeki kulaklı kulaklı felsefesinin namevcut sayılmasının global ticarete ne kabil zararlar verebileceğini ve tecim diplomasisinin önemini esasen algı ettik. Türkiye şekilde bu süreçleri akıllıcasına halde çözümleme ederek hem evren bildirme güvenliğini bununla ortak hususi bu sektörün önceliklerine müteveccih eleştiri adımlara önderlik ettik, etmeye de bitmeme ediyoruz. Bunun sonucunda tecim diplomasisini çalışan ve dişi kullanması sebebiyle düz yazı edilen toy iş birlikleri ve hususi sektörümüzün efdal gayretleriyle Türkiye'nin ihracatını 2021'de 225 bilyon dolar seviyesinin üstüne çıkarttık. Mevcut global zorlukları aşabilmemizde ve dış satım rekorları kırabilmemizde eski devirde bünye ettiğimiz başıboş tecim anlaşmalarının ortak demir rolü gördüğüne ve çabucak ileriye sıçrayabilmemizde ehemmiyetli gösteriş oynadığına inanıyorum. Bugün düzeltilmiş ettiğiniz anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle hem Türkiye hem Malezya ticaretin ve yatırımların çabucak gelişeceği kompetitif ortak yapıyı düz yazı edecek, global olumsuzluklara erinç hem düet bununla ortak aşırı yönlü ilişkilerini geliştirebilmek namına çelimli ortak çıpaya erbap olacaktır. Malezya ekonomisinin müstevli sonrası yakaladığı çelimli çoğalma ivmesiyle endamsız müddette global bölgede elan ehemmiyetli ortak aktör biçimine geldiğine tanık olduk. Malezya'nın bu çabuk gelişimini yakından izliyoruz. Önümüzdeki devirde düzeltilmiş anlaşmamızın yürürlüğe girmesi ve elan sıkı temaslarla Türkiye Malezya bulunan muvaffakiyet hikayelerinin işareti durumunda olacak iş birlikleri ve ortaklıklar kurulmasını heyecanla bekliyoruz. Revize anlaşmanın dü ülkeye faydalı olmasını dilek ediyorum."

Mal ticareti gümrük vergisiz gerçekleşecek

Bakan Mohamed Azmin Ali'de imzalan anlaşmayla bulunan başıboş tecim anlaşmasının kapsamının geliştirildiğini belirterek, hemen mülk ticaretinde değil hizmetlerin, envestisman ve elektronik ticaretinde kaplam içerisine alındığını anlatım etti.

Genişletilmiş anlaşmanın sağlayacağı faydalara yer veren Azmin Ali, anlaşmayla beraberce Türkiye, Malezya arasındaki mülk ticaretinin gümrük vergisiz gerçekleşeceğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler