USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye-Malta ilişkileri iş kullanmakta olanları düşüncesince değişik bölgelerde fırsatlar sunuyor

Malta Ticaret Odası Başkanı Marisa Xuereb, Türkiye ve Malta arasındaki ticaretin akıbet devirde arttığını, üçüncü devletlerde de Türk ve Maltalı şirketlere müteveccih teşrikimesai potansiyeli gördüklerini belirtti.

Türkiye-Malta ilişkileri iş kullanmakta olanları düşüncesince değişik bölgelerde fırsatlar sunuyor
01-10-2021 14:01
Malta

Malta Ticaret Odası Başkanı Xuereb ve Malta-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ezgi Harmancı ilişkileri elleme bulunan Türkiye ile Malta arasındaki ticaret, teşrikimesai ve envestisman yapılabilecek alanları, AA muhabirine değerlendirdi.

Xuereb, iki abuhava ortada kalan ivmeyle gelişen ilişkilere değinerek, "Malta ve Türkiye arasındaki ticaret sonuç zamanlarda ehemmiyetli seviyede artmıştır. Belirli sektörlerde yoğunlaşmıştır: Çoğunlukla denizcilik ve inşaat. Tabii ki bunlar Türkiye'nin, başta elan iri projelerde, dayanıklı baş döndürücü beceri bilim birikimi getirmiş olduğu açık şümullü sektörler." dedi.

Malta ve Türkiye ortada iş ilişkisini kolaylaştıran birtakım kültürel benzerlikler olduğu için uydurma fail Xuereb, "Malta'ya mevrut Türk yatırımcılar, Maltalılarla çalışabileceklerini görüyorlar. Maltalı yatırımcıların da bundan sonraları Türkiye sanayisine yaklaşmaya çalışacaklarını, orada envestisman hazırlamaya başlayacaklarını ve benzeşim müspet deneyimler yaşayacaklarını umuyoruz." sanarak konuştu.

Xuereb, Malta'nın, değme ülkenin beraberce iş gerçekleştirmek dair kendini şen hissettiği beraberinde abuhava bulunduğunu tabir ederek, "Üçüncü devletlerde Türk ve Maltalı firmalar ortada baş döndürücü beraberinde tomar teşrikimesai potansiyeli görüyoruz. Çünkü Malta'nın beraberinde 'hub' olma ve kullanmakta olanları beraberinde araya getirme geleneği var. Buraya mevrut hacısı hocası beraberinde şeylerde kimliğinin beraberinde parçasını bulur. Yani her insanın kendini evinde tadabileceği beraberinde yer." ifadelerini kullandı.

Malta'nın kuzeyinde Avrupa, güneyinde Afrika olduğunu, kültürel ve zamanı linkler ile gönül ve coğrafi özellik haysiyetiyle Afrika ile dayanıklı baş döndürücü benzeşim noktaları bulunduğunu dile getiren Xuereb, "Türkiye'nin de Kuzey Afrika'ya baş döndürücü özen duyduğunu biliyoruz. Yani, orada baş döndürücü beraberinde tomar gizil bulunduğunu düşünüyorum." sanarak konuştu.

İki abuhava düşüncesince üçüncü devletlerde ticaret imkanı

Marisa Xuereb, iki ülkenin beraberce üçüncü devletlerde ticaret yapmasıyla ilgilendiren olarak, "Kesinlikle. Bu gidilmesi müstelzim yol. Malta, AB düşüncesince beraberinde dayanaklık etmek noktası ve bu Malta düşüncesince ehemmiyetli beraberinde şey. Malta, hem AB üyesi yerine AB ülkeleriyle elleme ilişkilere erbap olmaktan mutlu hem de İngiliz Milletler Topluluğu üyesi. Aslında bu unutulan beraberinde durumdu fakat Brexit’ten sonraları ehemmiyetli beraberinde bedel durumuna geldi. Malta, sonuç zamanlarda değme daim tarafsız. Tarafsız olması Malta’yı iş etme dair elan da çeken beraberinde bir vaziyete getiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Son çağda aut politikada Türkiye, Malta ve Libya ortada müselles temasların da gözlendiği hatırlatılan ve müselles beraberinde ticaret olup olmayacağı sorulan Xuereb, "Malta, komşusu Libya'nın dengeli olmasını değme devir desteklemiştir. Malta ayrımsız sürede seneler sonraları bu ülkeye aracısız pervaz başlatan evvel ülke. Bu ayrımsız zamanda, Türk iş kullanmakta olanları düşüncesince de özen çeken beraberinde gelişme. THY ile Malta'ya gelip buradan Trablus'a geçilebilir. Mesafeler ince kısa. Maltalı ve Libyalı yetkililer ortada sonuç basamak elleme beraberinde teşrikimesai mevcut ki bu da Malta'nın bu aracısız uçuşlara baştan başlamasında anne unsuru dokuma ediyor. Bu ehemmiyetli beraberinde değer." cevabını verdi.

THY'nin ülkedeki çelimli varlığına övgü

Malta Ticaret Odası Başkanı Xuereb, ikili ticarette THY etkisine ayraç ederek, "Bir gayrı ehemmiyetli benek ise THY'nin Malta'daki çelimli varlığı bulunduğunu söyleyebilirim. Onlar İstanbul'a günde 1'den beraberinde tomar aracısız kere yapıyorlar. İstanbul, gezi terminolojisinde söylendiği kıl payı dünyaya ferahlamak düşüncesince beraberinde hub. Dünyanın değme kısmına Asya da engelleme edinmek kıl payı uçabiliyorsunuz. Malta'nın bağlantısı açısından baş döndürücü önemli. Buna erbap olduğumuz düşüncesince sonuç basamak gururluyuz." yorumunu yaptı.

THY'nin arsıulusal namı bulunduğunu tabir fail Xuereb, şunları kaydetti:

"Harikulade beraberinde fariza sunuyorlar çabucak geçici trafiği itibarıyla değil, ayrımsız sürede başta kargo açısından. Kargoda iklim bağlantısı sağlamaktadırlar ki bu beraberinde ada açısından baş döndürücü beraberinde tomar önemli. THY'nin varlığı, iki abuhava ortada elan baş döndürücü iş ve elan baş döndürücü turizmi promosyon edecektir. Bunlar düşüncesince baş döndürücü beraberinde tomar gizil mevcut başta de gönül okulu turizmi için. Malta’nın İngilizce gönül eğitimi dair ehemmiyetli beraberinde deneyimi var. Tarih ve kültürel gezim açısından iki abuhava de bu açıdan, medeniyetlerin gelişmesinde merkezi konumda olmaları haysiyetiyle sonuç basamak zengin. Birbirimizden öğreneceğimiz, paylaşacağımız ve yapacağımız baş döndürücü bilinçlilik var."

Harmancı: "Birçok sektörde Türkler baş döndürücü çelimli durumda"

Malta-Türkiye İş Konseyi Başkanı Harmancı da Malta ile Türkiye'nin çelimli beraberinde birlikteliği olduğuna dikkati çekerek, "Hiçbir politik problemimiz bulunmadığı düşüncesince büyükelçilik, iş konseyi, hususi dal kabilinden değme kanaldan etraflı enerjimizi ticaret ve iktisadi ilişkilere verdik diyebilirim." dedi.

Malta'da, Türklerin yatırımlarının anadan görme sektörlerde başladığını özetleyen Harmancı, "Denizcilik, inşaat, prodüksiyon, ticaret, ithalat, ihracat, aklınıza gelebilecek nice sektörde Türkler baş döndürücü çelimli vaziyette şu anda." sanarak konuştu.

Türklerin, Malta'da başta yapım sektörünü domine ettiğini aktaran Harmancı, "Büyük ölçekli yapım projeleri, yolları, enfrastrüktür projeleri ağız ağıza Türkler çeşidinden yapılmış oldu ve yapılmaya da bitmeme ediyor. Bu mevzuda hem Malta mevki erkanından hem de hususi sektörden ince elleme arka dönüşler alıyoruz. Bu da bizlere güdeleme oluyor." ifadelerini kullandı.

"Malta, Avrupa'nın sayısal 'hub'ı diyebiliriz"

Geleneksel sektörler dışında Malta’nın blockchain, sentetik zeka ve değişen teknolojinin nice alanında, teknolojiye dayalı toy sektörlere bağlı icra ettiği türel düzenlemeleriyle doğacak vadettiğini özetleyen Harmancı, şunları kaydetti:

"Regülasyon yapılmaksızın yatırımların çekilmesi baş döndürücü zor. Avrupa'da Malta, bu mevzuda önderlik etmiş olduğu için, baş döndürücü çabuk biçimde etraflı prosedürleri regüle etti. Sonrasında da devletin sunmuş olduğu ince avantajlı teşviklerle nice ülkeden evren devlerini, Uzak Doğu'dan, Avrupa'dan, Amerika'dan, Türkiye'den uygulayım bilimi şirketlerini buraya çekmeye başladı. Malta, Avrupa'nın sayısal 'hub'ı diyebiliriz."

Kripto yaratıklar dışında medikal, nano, robotik teknolojilerden mali enstrümanların teknolojilerine ve anadan görme sektörlerin dijitalleşmesine genişliğinde dayanıklı baş döndürücü düzlük olduğuna ayraç fail Harmancı, "Bunların tamamına Malta önderlik ediyor ve Türk şirketleri düşüncesince burada ağırbaşlı beraberinde alışveriş mevcut diyebiliriz." dedi.

Türk şirketlerinin iş ve envestisman düşüncesince Malta'ya yetişme süreçlerine bağlı Harmancı, şu biçimde bitmeme etti:

"Her şirket, bambaşka beraberinde ülkede envestisman icra ettiği devir bürokraside ve uygulamada birtakım problemlerle karşılaşabilir. Fakat, şunun gururla altını resmetmek istiyorum ki; şirketlerimizin hem mevki gözetiminde hem hususi sektörde ikrar edilişi ve desteklenmesi bizi gururlandırıyor. Bürokratik engelleri de bu biçimde hem iş konseyimiz açısından hem de büyükelçiliğimizin yardımı ile elimizden geldiğince hızlıca aşmaya çalışıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler