USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye global lojistik üssü olma noktasında ilerliyor

Asset Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tekin, Türk Hava Yolları'nın uçtuğu noktalara ve Türkiye'nin pozisyonuna dikkati çekerek, "Türkiye esasta lehçe birlikte lojistik üssü olmaktan fazla global birlikte lojistik üssü olma noktasında ilerliyor." dedi.

Türkiye global lojistik üssü olma noktasında ilerliyor
19-02-2022 12:07
İstanbul

Uğur Tekin AA muhabirine lojistik sektörüne bağlı meydana getirdiği açıklamada İGA İstanbul Havalimanı kabilinden akıbet 20 yılda mamul ehemmiyetli ve dev yatırımların sektörü heyecanlandırdığını söyledi.

Lojistik bu piyasanın açısından 2021 yılının 2020'ye layıkıyla henüz şen müşterek ilerleyiş izlediğini tamlayan Tekin, şunları kaydetti:

"Burada ister aşının bulunması, dölleme faaliyetlerinin artması, limanlarımızda ve gümrüklü sahalarımızda önlemlerin artırılmasından kaynaklı müşterek nebze olsun rahatlayan müşterek ilerleyiş izledi. Onun haricinde 2021 yılı nice krizi de barındırdı.2021'de taşımalık eksikliği maatteessüf aşırı dip müşterek bunalım noktasına geldi.Nakliye bedelleri bilhassa Çin tarafında, Uzak Doğu taşımalarında taşımalık başına averaj bedeller 2 bin dolarlardan 14 bin dolarlara genişliğinde ilerledi ve şu anda hala bu seyirde."

"Fahiş eder uygulamalarının karşı gidilmesi sektörümüzce de takdirle karşılanıyor"

Tekin, transfer fiyatlarında yaşanmış olan ağır artışların enflasyona da menfi anlamda ağırlık ettiğine ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Şunu açık açık açıklamak gerekiyor ki pandemi maatteessüf taşımacılar çeşidinden suiistimal edildi.Gemi sayısı ayrımsız kalmasına karşın müşterek konteynerde ödenen rakamda kestirmece 12 bin dolar artım gözlemlendi. Bu da kilo başına sağlıksız dolarla müşterek dolar ortada her insanın piyasada ödediği etiketlere maatteessüf yansıdı. Enflasyonun elbette ki nice değişik öne sürülen sebebi mevcut şu anda ödediğimiz rakamlar bunun nedenlerinden birisi şekilde karşımıza çıkıyor maalesef.

2020 ve 2021 senesinde evren taşımasının kestirmece yarısından fazlasını işleyen 2 kıta geçek bilyon doların üstündeki karlılıklarla seneyi kapattılar doğrusu burada her insanın cebinden çıkan kilo başına sağlıksız dolar müşterek dolarlık artışlar orada birilerinin cebine bilyon dolar şekilde yansıdı. Fahiş eder uygulaması maatteessüf burada da karşımıza çıktı.Bu arada Ticaret Bakanımız Mehmet Muş'un önderliğinde, fahiş eder uygulamalarının karşı gidilmesi sektörümüzce de takdirle karşılanıyor."

"Türkiye'nin yatırımları lojistik sektörünü heyecanlandırdı"

Türkiye'nin lojistik sektöründe kürevi manada ehemmiyetli müşterek aktör olması şartıyla meydana getirdiği yatırımların önemine aksan işleyen Tekin, "Açıkçası, Türkiye'nin toptan aktör olma hedefiyle 20 salname envestisman devrinde ilkin İstanbul Havalimanı kabilinden ulaşımda gerçekleştirdiği dev ve ehemmiyetli yatırımlar lojistik heyecanlandırdı." dedi.

Tekin dijitalleşmenin lojistik sektörü açısından önemlice ciddiyete erbap olduğuna aksan yaparak,"Lojistik şirketleri uygulayım bilimi şirketine tahavvül etmek yerinde uygulayım bilimi şirketine dönüşemeyen firmaların maatteessüf ayakta kalmasının akıbet basamak zorlaştığı dönemlere giriyoruz. Lojistik sektörü bu bölgede en aşırı etkilenecek sektörlerin başlangıcında geliyor." ifadelerini kullandı.

Ticarette e-ihracat ile baş başa inkılap yaşandığına dikkati çekici Tekin, şunları kaydetti:

"Burada ticaretin dönüşümünü aşırı çelimsiz müşterek algılarsak lojistiğin dönüşümü açısından fırsatları da öğrenme şansımız olur. 2021'de evren çapındaki e-ticaretin mecmu ücreti 5 trilyon dolara ulaştı. 2022 senesinde Türkiye ister sembol hamal havayolu Türk Hava Yolları ve Turkish Cargo'nun eriştiği 100'den müşterek tomar iklim ve not cezaevi uğrunda tutulduğunda, ister 3 zaman pervaz mesafemizle 50'nin üstünde ülkeye değinme ettiğimiz düşünüldüğünde ve Türkiye'mize katışıksız 3 kıtada akıllıca müşterek ekin mozaiğimizin karşılığıyla bu arada Türkiye gerçekte lehçe müşterek lojistik üssü olmaktan çoğalma kürevi müşterek lojistik üssü olma noktasında ilerliyor."

Tekin, Türkiye'nin gelişen e-ticaret pazarından henüz şişman hisse alması gerektiğine aksan yaparak, şu değerlendirmede bulundu:

"Özellikle E tecim tarafında gelişen pazardan ülkemizin yeteri kadar hisse alması hesabına müşareket şekilde eğitimlerimiz akıbet çabucak bitmeme etmekte. Bu mevzuda müşterek aşırı üniversitede, nice tecim ve uran odasında eğitimler, paneller düzenliyoruz.Bu çerçevede çağırma edilen gelişigüzel yere icabet etmeye çalışıyoruz.İhracatımızın artarak çoğalması memleketimiz açısından ehemmiyetli dış satım ve gezim haricinde depar belgesi noktası aşırı müşterek tomar yok. Burada defans sanayimizin ihracatı ve e-ihracatımız akıbet zamanlarda hücre çarpan düzeyde. Umuyoruz ki ihracatımızın artmasıyla henüz refah, henüz iyi müşterek ülkeye erbap olacağız."

Türkiye'nin e-ticarette lojistik üssü olması noktasında e-ihracat meydana getirecek lojistik şirketlerinin desteklenmesinin önemine dikkati çekici Teken,"Son şekilde da yer karşı biraz cümlesinden konuşmak istiyorum. Bizim taşımalarımızın topu topu bu gezegende oluyor. Başka müşterek gezegene transfer yapamıyoruz. Gezegenimize de erbap çıkacak hesabına ister insanlığa, çevreye, doğaya bu çerçevede müstelzim şartlarda kılavuz kaptan müşterek müşareket iktisap etmek hesabına faaliyetlerimizi sürdürüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler