USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk Telekom CEO'su Önal: 'Merkeze değil, herkese altyapı götürelim'

Türk Telekom CEO'su umut Önal, altyapı paylaşımı mevzusuyla ilişik “Merkeze değil herkese altyapı götürelim; hoppadak kazançlı değil karlı bölgelere de beraberce gidelim ve daim beraberce ülkemizin sayısal dönüşümüne mevcut gücümüzle ulama sağlayalım” laflarıyla ça

Türk Telekom CEO'su Önal: 'Merkeze değil, herkese altyapı götürelim'
07-10-2021 20:49

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası ‘Haberleşmede Dijital Reform: Dijital Yollar' paneli gerçekleşti. Panele dahil bulunan Türk Telekom CEO'su umut Önal, açıklamalarda bulundu. “Türkiye'yi fiberleştirmek ve belkili bulunduğu derece baş döndürücü kişiyi çabuk genel ağ ile buluşturmak düşüncesince efdal motivasyonla çalışıyoruz” diyen Önal, “81 ildeki 345 bin km'lik fiber ağımız ve bu yılki yatırımlarımız ile Türkiye'nin altyapıdaki fiberleşme oranını sene böylece yüzdelik 90'lar seviyesine ulaştırmayı hedefliyoruz. Burada kıvrım edilmesi müstelzim mesafenin baş döndürücü şişman nezdinde yönünü Türk Telekom biricik başına almış durumda. Bundan sonradan da rüçhan yatırımlarımız kabin derece erişimin binaya/eve derece erişime dönüştürülmesi olacak. Diğer nezdinde deyişle, fiberi 200-250 m. öteye, binalara ve evlerin içerisine taşıyacağız. Bu seviyeye mevrut fiber altyapı düşüncesince nezdinde kuma altyapı şirketinin kurulması ve bu teşebbüse yüklenecek sorumluluk, ilâve fiberleşme düşüncesince bizlere manalı gelmiyor.

Türk Telekom olarak, bulunan altyapıların çalışan kullanımını beslemek ve tekrarlı yatırımların önüne geçerek ülkemizin kaynaklarının boşa harcanmaması düşüncesince metodlar geliştirmeye himmet ediyoruz. Bu anlamda, Türk Telekom'un yayılmış fiber ağından milletimizin henüz nezdinde tomar yararlanılabilmesini sağlayabilmek üzere küresel ölçüde işletmecilere sunduğumuz ulaşım ürünleri fiyatlarında baş döndürücü ehemmiyetli seviyelere vasıl indirimler arz etmek düşüncesince BTK'ya başvurduk ve başvurumuz kasıntı kabilinden andıran nezdinde müddet evvel onaylandı. Bu vesileyle BTK Başkanımıza, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'mıza ve emeği sabık yöneticilerimize gene teşekkürname ediyorum” dedi.

“Kamuoyu kusur yönlendiriliyor”
Son günlerde alt yapı paylaşımı mevzusunun birtakımı işletmeciler kabilinden bolca gündeme getirilip kamuoyunun kusur yönlendirildiğini ve firmanın nahak yere ithamlara verilen bırakıldığını kail Önal, “Öncelikle şurası ifşa etmek istiyorum ki, kuruluş paylaşımı talepleri mevzuata akla yatkın biçimde yaşama geçirilmektedir. Şirket olarak, devletimizin koyduğu izlemsel hedefle mevzun biçimde tekrarlı yatırımlar gerçekleştirmek namına altyapısı çıtırbom yahut kalık bulunan bölgelere fiber altyapının ulaştırılması düşüncesince var gücümüzle çalışmaktayız.

Tesis paylaşımından yakınma fail birtakımı kesim oyuncularının akıbet 3 ayda kilometrelerce kazıyı tam olarak yaptığını hakkıyla nikbet ediyorum. Hem de bu kazıları, anca altyapısı sıfır bölgelere de değil, bizim fiber altyapımızın bulunduğu İstanbul'un göbeği diyeceğimiz Bağdat Caddesi, Etiler, Caddebostan üzere hususi lokasyonlara ve sert baş döndürücü ilin (Sivas, Edirne, Kayseri, Afyon) merkezine ve banko kuruluş paylaşımı talebinde bulunmadan yapmaktalar. Yani burada şurası açık açık görmemiz lazım: Tesis paylaşımı yapılmıyor deyip; mevzuatlara karşıt biçimde kilometrelerce kazıyı, doğrusu fiber altyapının gittiği bölgelere yapmanın henüz nezdinde tomar yarar ika fikri haricinde bambaşka nezdinde izahını bulamıyorum. Gelin beraberce tecrübe edelim dediğimiz devir “sizin altyapınız devlete kalacak” deyip yanaşmıyorlar. Bu durumun da düzeltilmesi gerekiyor; TT altyapısında envestisman yaptığımız her kuruş günün böylece devletin ve topluluğun faydası düşüncesince kullanılacakken bu işletmecilerin meydana getirdiği yatırımın yanına yarar kalması, benimseme edilmektedir nezdinde gidişat değil” diyerek konuştu.

Önal, “Özetle bu söylemlerin, ülkemizin fiber altyapısını yaygınlaştırmaya görev etmediği gibi, Şirketimizin ve böylece devletimizin altyapısını değersizleştirmeye müteveccih isteyerek söylemler bulunduğunu düşünüyorum. Bu biçimde nahak yere ve hukuka karşıt uygulamaların benimsenmesi, amme hizmetini esasi meydan Şirketimiz için, İmtiyaz Sözleşmesiyle mahfazalı haklarımızı da zedeler mahiyettedir.

Bugün buradan çağrımı tekrarlıyorum; merkeze değil herkese altyapı götürelim; hoppadak iyi değil karlı bölgelere de beraberce gidelim ve baştan sona beraberce ülkemizin sayısal dönüşümüne var gücümüzle ulama sağlayalım. Bizim kararımız net; öteki işletmeciler bu çağrımıza yanıt verseler de vermeseler de, kılıç Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlığımızın bizlere gösterdiği maksat doğrultusunda var gücümüzle bu ülkeye görev etmeye bitmeme edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler