USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Türk spor turizmine yönbul dalının yardımı artıyor

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, oryantiringin spor turizminde bundan sonra müşterek bellik bulunduğunu düşündüğünü kaydetti.

Türk spor turizmine yönbul dalının yardımı artıyor
22-09-2021 12:21
Ankara

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, spor turizmine katkıda ehemmiyetli birlikte noktaya ulaştıklarını belirtti.

Başkan Akyüz, yönbul dalında Türkiye'nin kıvrım etmiş olduğu evreyi ve bitirdikleri emek harcamaları AA muhabirine değerlendirdi.

Kendilerinden evvela tek sponsorluk anlaşması yapılmadığını tamlayan Akyüz, "Federasyonun 2006'da özerkleşmesinden sonraları geçmiş el 1 milyon 350 bin liraya vasıl sponsorluk ve öz sağlık artışıyla kılıç üstün dereceli kırdık. Bu federasyonun bundan sonraları sponsorluk sözleşmeleri var. Federasyonumuzun az daha nezaret ekonomik durumuna yaklaşan getirmiş olduğu öz gelirleri, kazanımları var. Ben bunu en tepeye bırakmak istiyorum." dedi.

Kurumsallaşmaya baş döndürücü ehemmiyet verdiklerini ve bu mevzuda dip çalıştıklarını özetleyen Başkan Akyüz, "Federasyonun, özlük enformatik madun yapısı üstünden sportmen kayıtlarının alındığı, tek hiç kimseye yayımcı kalmaksızın üstünde durduğu birlikte sistemi var. Özellikle pandemi periyodunu baş döndürücü sansasyonel kullandık, e-seminer, e-sınav, e-belge kabul etme sistemini kurguladık. Eğitimde standardizasyona baş döndürücü ehemmiyet verdik. Antrenörlük, hakemlik, kartografya ve parkur planlama üstüne standartlaşma oluşturuldu. Artık milletler arası standartlarda haritalar çiziliyor. Bu bizim düşüncesince tek havadan olmadı." niteleyerek konuştu.

Haritacılık üstünde önemle durduklarını aktaran başbuğ Akyüz, "Artık Gençlik ve Spor Bakanlığında antrenör, yargıcı ve sporcunun haricinde haritacılarımız da var. Oryantiring haritacılığı ve parkur planlayıcılığı bu düzene girdi. İŞKUR'da antrenörlük, hakemlik, kartografya ve parkur planlayıcılığı dair sistem tanımlarımız var. Bu birlikte milattı." ifadelerini kullandı.

Devlet bütçesi kullanılmadan Antalya'da dü kere çalıştay düzenlediklerini dile getiren Akyüz, milletler arası organizasyonlarda baş döndürücü değerli birlikte seviyeye geldiklerini, 2019'da Kayakla Oryantiring Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye'de geçmiş kere gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Başkan Akyüz, Güney Doğu Avrupa Ülkeleri Şampiyonası ile Akdeniz Şampiyonası'na katılıp, Gençler Dünya Şampiyonası'na geçmiş kere ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Pandemi devri bulunmasına karşın 30 ülkeden 300'den birlikte tomar katılımcının bulunmuş olduğu hakeza birlikte şampiyonayı Kocaeli'de yapmak baş döndürücü şişman esenlik verdi." gibi konuştu.

"Spor turizminde bundan sonraları birlikte bellik bulunduğunu düşünüyorum"

Akyüz, yönbul düşüncesince Türkiye'de milletler arası bölgede çizik haritalarla aranjman işleyen birlikte fen ekibin bulunduğunu vurgulayarak. "Milli sportmen kütüğü, yıllara layıkıyla cezaevi bebeğimiz ulusal sporcuların birlikte kütüğünün oluşturulması baş döndürücü önemli. Tarihçe ve birlikte belgelik bırakılması, terbiye bilimi bilimi dokümanları yönünde birlikte terbiyeci adına çevirdiğimiz 7 kitap, bu federasyonun ibdai 'Oryantiring Oyunları' kitabı, arkadaşlarımızın çıkardığı öteki kitaplar ve federasyonun geçmiş kere kendine sınırlı birlikte dergisi var. Bunlarla baş döndürücü alım çalım duyuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yurt içi ve taşınmazlar dışı kamplar dair da alelacayip birlikte boyuta ulaştıklarını dile getirenAkyüz, şöyleki bitmeme etti:

"En önemlisi, oryantiringin spor turizminde bundan sonraları birlikte bellik bulunduğunu düşünüyorum. Spor turizminde sağlık getirme yönünde oryantiringi alelacayip birlikte yere bırakmak gerekiyor. Uluslar arası boyutta birlikte bellik konumundaki yönbul dinlenme kampı sahası mevzusuna eğildim. Bununla ilişik master planı yaptık. Yaz ve şita edinmek gibi bellik birlikte dinlenme kampı piyasasının olması düşüncesince tasar oluşturup, bakanlığımıza gönderdik. Pilot birlikte birçok ilde bunun madun yapısı oluştu. Manisa Demirci'de birlikte projeyle bunun ismini koyduk. Bir sezonda 3 maaş devirde dü ulusal, birlikte milletler arası dinlenme kampı yaptık. Biz üstün dereceli bucak birlikte federasyonuz. Pandemiden evvela Dünya Oryantiring Günü etkinliklerinde, 99 bin 650 sporcuyla ayrımsız anda faaliyete eklenen isim yönünde evren rekoru kırdık. Dünyada birlikte numarayız. Üç kere bunu gerçekleştirdik."

Bu sporu tanıtabilmek düşüncesince bitirdikleri faaliyetlerle ilişik Akyüz, "Erzurum'da dört devre gibi 200'er yabanlık gruplarla 800 öğretmene birlikte hafta yönbul anlatıldı ve görev içi kurslar düzenlendi. Öğretmenlerimiz o derece dikkat gösterdi ki kısaca 13 bin öğretmenin yönbul kursuna eklenmek istemesi, geldiğimiz yeri gösteriyor." gibi düşün belirtti.

"Artık evren şampiyonalarında bölüm gayemiz var"

Ödül emri çıkardıklarını vurgulayan Akyüz, "Artık evren şampiyonalarında bölüm gayemiz var. Bir yaz zamanında kısaca 40 sporcunun dinlenme kampı yapması, geçmiş kere Dünya Şampiyonası'nda 2 kere finale çıkmak, Gençler Dünya Şampiyonası'nda da birlikte sporcumuzun finale kalması ilklerimizdendi. Dünya Şampiyonası'nda finale küsurat sporcuları ahir sene yapılacak Dünya Şampiyonası'nın resmi antrenmanlarına yolladık ve bitirdikleri derecelere layıkıyla nakdi servet ödülü verdik. Avrupa'da dereceye giren ulusal sporculara rastgele ay derneşik burs verdik. Yönetim müesses üyelerimiz özlük ceplerinden 2 sene boyunca rastgele ay burs verdiler. Hepsine gine yeniden teşekkürname ediyorum." gibi konuştu.

Spor federasyonlarında beş on avrat başbuğ olduğunun hatırlatılması üstüne Akyüz, bayanların önünün açılmasının bu bölgede da ehemmiyet oluşum ettiğini ve tabiat sporlarında riyaset görevinin hakkıyla dayanıklı bulunduğunu laflarına ekledi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler