USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Turizm kenti Antalya, evren liderlerini ağırlamaya hazırlanıyor

Devlet başkanları, bakanlar, diplomatlar ve iş dünyasının önde mevrut isimleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilecek Antalya Diplomasi Forumu'nda üçüncü el buluşacak.

Turizm kenti Antalya, evren liderlerini ağırlamaya hazırlanıyor
04-03-2022 13:33
Antalya

Anadolu Ajansının (AA) toptan enformasyon ortağı bulunduğu forum, "Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak" anne temasıyla, 11-13 Mart'ta Belek Turizm Merkezi'ndeki Nest Convention Center'de yapılacak. Uluslararası ilgiler bağlamında nice mevzunun ele alınacağı forum, dünyanın ciharıyek yanından gezgin ağırlayan Antalya'nın tanınırlığını henüz da artıracak.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AA muhabirine, 680 bin yatağa erbap Antalya'nın turizmde uydurma sahibi, Türkiye'nin de turizmde dünyaya açıklan kapısı bulunduğunu söyledi. Kentte değme sene milyonlarca turiste ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Yazıcı, Antalya'nın gezim kadar, ekincilik ve diplomaside de öne çıktığını dile getirdi.

Yazıcı, Antalya'nın diplomasinin merkezi olma önünde ilerlediğini belirterek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Antalya Diplomasi Forumu'nu şehre katığını anlatım etti.

Forumun artık da bitmeme edeceğini aktaran Yazıcı, "Hazırlıklar sürüyor. İnşallah kazasız belasız birlikte başağrısı yapılmaksızın tamamlanacağını değerlendiriyoruz. Geçen sene oldukça kandırıcı yapılmıştı. İnşallah Antalya'mız düşüncesince iyi olacak. Diplomasi baş döndürücü önemli, gelişmelerden çevre ruzname de dip olacaktır." diyerek konuştu.

İş dünyası foruma hazır

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, forumda hoppadak politik liderlerin değil, iş insanlarının da toprak alacağına dikkati çekti. Kentin kürevi organizasyonlar dair yeteri kadar görmüş geçirmiş bulunduğunu dile getiren Çetin, bu sene üçüncüsü yapılacak forumun kandırıcı olmasını ve Türkiye'nin pozisyonuna kâr sağlamasını dilek etti. Türkiye'nin sonuç devirde aut politikada toy açılımlar yaptığına ayraç fail Çetin, şunları söyledi:

"Körfez ülkeleriyle ilgiler baştan kurulmakta. İsrail Cumhurbaşkanı ülkemizi görüşme edecek. Bu ziyaretler ondan sonra İsrail ile ilgiler de gelişecektir. Antalya birlikte devre İsrail'den baş döndürücü ziyaretçi alırdı. Umarım kentimizde İsrail'den konukları baştan görürüz. İsrail neredeyse pazarlar düşüncesince de henüz birlikte tomar güç harcayacağız. Antalya'nın ırk, din, tabiiyet ayrımı yapmadan herkesi bağrına basan birlikte sulh ve dirlik şehri bulunduğunu göstereceğiz."

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır da bu çeşit organizasyonların kente ve ülkeye ağır katkılar sağladığını vurguladı. Turizm ve ekincilik kenti Antalya'nın diplomatlık kenti olma önünde da güvenli adımlarla ilerlediğini anlatım fail Çandır, "Bunda Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun büyüt katkıları var. 2 bin 500'ün üstünde ziyaretçinin beklendiği forumda, bireşimli zekadan hava değişikliğine genişliğinde gündemde bulunan nice özellik ele alınacak. Hem şehrin bununla beraber şehir tanıtımı açısından ehemmiyetli bulunan bu forumun kandırıcı geçeceğine inanıyorum." diyerek konuştu.

Çandır, forumun kürevi salgında durağanlaşan ve güzeşte sene az buçuk hareketlenen turizme de kâr sağlayacağına inandığını bildirdi.

Turizm endüstrisi arsıulusal organizasyonlardan memnun

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı ise gezim endüstrisi yerine hakeza birlikte organizasyonun Antalya'da yapılır olmasını kıvançla karşıladıklarını belirtti. Geçen yılki forumun sonuç etap dişi geçtiğini aktaran Yağcı, evren liderlerinin kürevi salgında bile gezim dalında sunulan hizmetin, şart ve içeceğin kalitesinin ne genişliğinde efdal ölçüde bulunduğunu gördüklerini kaydetti.

Antalya'nın birlikte evren kenti bulunduğunu kail Yağcı, "Antalya, G20 Liderler Zirvesi ilkin peyda etmek neredeyse bugüne genişliğinde arsıulusal bölgede katı baş döndürücü organizasyona ev sahipliği yapmış görmüş geçirmiş birlikte kent. Antalya Diplomasi Forumu da bunlardan biri. Dünya liderlerini buluşturan birlikte etkinliğin 'turizmin başkenti' Antalya'da yapılır olması turizme de ağır yardım sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Yağcı, gezim endüstrisi yerine forumun ileriki senelerde da bitmeme etmesini dilek ettiklerini kaydederek "Antalya değme milletten insanoğlunun dirlik zarfında dinlence yapabildiği birlikte kent. Diplomasi forumunun da hakeza birlikte şehirde gerçekleştiriliyor olması dünyaya sunulan birlikte mesajdır." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler