USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

TOKİ’den İzmir’de üst gelir grubu düşüncesince konut üretileceği iddialarına ilişkin açıklama

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın İzmir Karaburun'da üst gelir grubu düşüncesince konut üretileceği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

TOKİ’den İzmir’de üst gelir grubu düşüncesince konut üretileceği iddialarına ilişkin açıklama
18-02-2022 14:16

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın sonuç günlerde birtakımı matbuat neşriyat organlarında toprak düzlük İzmir Karaburun'da TOKİ çeşidinden üst gelir grubu düşüncesince konut üretileceği iddialarına ilişkin TOKİ çeşidinden kayıtlı müşterek açıklama yapıldı.

Açıklamada, “İzmir ili Karaburun ilçesi İskele ve Merkez mahallelerinde yekûn 216 bin 540 metrekare yüzölçümlü gayrimenkul idaremiz mülkiyetindedir. 3194 stratejik bayındırlık Kanunu ve ilgilendiren yönetmeliklerinde bayındırlık planlarının hazırlanması ve yürürlüğe konulması ile ilgilendiren ilkeler belirlenmiştir. Bu kapsamda bahis konusu gayrimenkul düşüncesince ilgilendiren topu topu gurur ve kuruluşlardan görüşler arzu edilmiş, görüşler hâlâ tamamlanmamış, nedeniyle rastgele müşterek planlama ve projelendirme süreci başlatılmamıştır. İdaremizce Türkiye genelinde hesaplı halis muhlis çalışmalarda bulunduğu kadar Karaburun'da mülkiyetimizde mevcut taşınmazda da ufki mimarlık esasi alınarak, kurumlardan doğacak görüşler, mevki oluşum koşulları, planlama yapılırken uyulması müstelzim standartlar cezaevi uğrunda bulundurularak icraat yürütülecektir” denildi.

“Kurumsal amaçlarımızdan birisi de konut sektörünü kip uygulamalarımızla disipline etmektir”

TOKİ'nin en önce ters ve itidalli gelirli vatandaşların içtimai konut ihtiyaçlarının karşılanması ile mevki sarsıntısı bölgelerindeki konutların inşası emekleri hedefinin müşterek güdeleme deposu bulunduğu tamlanan açıklamada, “Kurum namına 2985 stratejik Kanun'un verdiği izin ve sorumluluk, kalkınma ve aksiyon planlarının öngördüğü çerçevede en önce ters ve itidalli gelirli yurttaşlarımızın içtimai konut ihtiyaçlarının karşılanması ile mevki sarsıntısı bölgelerindeki konutların inşası yönündeki bu çalışmalarımızı temdit hedefi, idaremizin ehemmiyetli müşterek güdeleme kaynağıdır.

Ayrıca Türkiye genelinde konut üretiminde az katlı, ufki mimariyi esasi alan, güvenli, dimdik ve çevresiyle bütünleşen planlar geliştirilmesindeki hassasiyetimiz de bitmeme etmektedir. Kurumsal amaçlarımızdan birisi de konut sektörünü kip uygulamalarımızla disipline etmektir. Bu amaçla sonuç zamanlarda istihsal payımızı yüzdelik 8'lerden yüzdelik 14'lere yükselttik. Konuta erişmekte sıkıntı çekici vatandaşlarımızı ev sahibi muktedir ballanmak amacıyla müşterek fariza bilinciyle cereyan ettik.

Altyapısıyla, üstyapısıyla İzmir'imize yakışır, depreme dayanıklı, güvenli, birinci sınıf namına Salhane, Manavkuyu, Mansuroğlu ve Bayraklı'da durumunda inkılap projeleri gerçekleştirmekteyiz. Gerek Bayraklı sakınım konut dalında yaptığımız sürekli konutlar, gerekse İzmir Çeşme Reisdere'de, Muğla'da, Manavgat'ta peyda etmek kıl payı memleketimiz genelindeki ufki mimarlık anlayışına akıllıca namına meydana getirilen konutlar yurttaşlarımızın ölçüm ve teveccühünü kazanmıştır” ifadelerine toprak verildi.

“Halkımıza ihtimam edermiş kadar benzemek arzu edenler projelerimize dayanak noktası özgülemek adına baltalamaya çalışmaktadırlar”

Açıklama şöyleki bitmeme etti:

“Ancak zat kaymakamlık vatandaşlarına tahaffuz engelleme rastgele müşterek muhtelif şehremaneti hizmeti arz etmek adına bileşimli gündemler oluşturarak halkımıza ihtimam edermiş kadar benzemek isteyenler, konuşulacak rastgele müşterek hizmeti bulunmasa lazım ki uygulamalarıyla yurttaşlarımızın merakını nail bulunan sdaremiz çalışmalarında projelerimize dayanak noktası özgülemek adına baltalamaya çalışmaktadırlar.

Son namına da Karaburun'da hâlâ rastgele müşterek planlama ve projelendirme süreci başlatılmamış, idaremiz mülkiyetindeki taşınmazla ilgilendiren namına ilgilendiren kurumlardan doğacak görüşler, mevki oluşum koşulları, planlama yapılırken uyulması müstelzim standartlar cezaevi uğrunda bulundurularak ve ufki mimarlık esasi alınarak yürütülecek çalışmalarımıza müteveccih namına şimdiden meydana getirilen idrak operasyonlarıyla muhtelif menfi açıklamalarda mevcut peyda etmek kanalıyla yegâne problemi vatandaşının ısıdam müşterek yuvaya kavuşmasına olanak bildirmek bulunan sdaremizin gerçekleştireceği uygulamaları engellemeye çalışmaktadırlar.

Süreç bu durumdayken şehremaneti reisi çeşidinden meydana getirilen açıklamayla kamuoyunun dürüstlük dışı bilgilerle hata düşüncelere irsal edilmesinin akıllıcasına olmadığı, düşüntülü amaçlı, kurumu yıpratmayı hedefleyen haberlere öz saygı edilmemesi hususu kamuoyuna nazikâne duyurulur.”

Huzeyfe Tarık Yaman
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler