USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

THY ekibi, Afrika’da çağ kremiyle 'hayat kurtarıyor'

Kabin ve kokpitte vazifeli çalışanların kurduğu "İyilik Dostları" oluşumu, akıbet çalışmalarıyla Senegal’in kırsallarında, güneşten gizlenen albino hastası evlatların yaralarına devir kremiyle çare oldu.

THY ekibi, Afrika’da çağ kremiyle 'hayat kurtarıyor'
17-10-2021 12:44
İstanbul

Türk Hava Yolları (THY) kabine ve kokpitte işyar çalışanların kurduğu "İyilik Dostları" oluşumu, Senegal kırsallarında güneşten gizlenen albino hastası evlatların yaralarına çağ kremiyle çare oldu.

THY Basın Müşavirliğinden meydana getirilen açıklamaya göre, Senegal seyahatleri esnasında ülkedeki albinoların gölgeden mevrut iane çığlığını işiten "İyilik Dostları" ekibi, Senegal Ulusal Albinizm Derneği ile iletişime geçerek Türkiye çapında müşterek iane kampanyası başlattı.

Kampanyaya mevrut desteklerin peşi sıra tabii çağ kremleri ve hediyeler ile ülkenin başkenti Dakar’a vasıl THY çalışanları, tahminî 50 albino ve aileleriyle müşterek araya geldi. Türkiye’den mevrut yardımlarla iri mevki canlı evlatların heyecanı gözlerine de yansıdı.

"Onları güneşten müşterek nebze koruyabildiysek ne bahtiyar bize"

Açıklamada görüşlerine arazi sunulan iane kampanyasını düzenleyen ekipte mevcut THY Kabin Amiri Yusuf Babür Öztürk, "Biz Türk halkı yerine mazlum coğrafyalarda beklenen, gelişine sevinilen müşterek milletiz. Bugün bu mutluluğu albino kardeşlerimizin gözlerinde de gördük. Onları güneşten müşterek nebze koruyabildiysek ne bahtiyar bize. İmkânlarımız dâhilinde çalışmaya ve özellikle memleketimiz kazanmak az daha dünyanın neresinde olursa olsun gerekseme sahiplerine iane eli uzatmaya bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Güneş kreminin avlu kurtardığına emin ballanmak baş döndürücü ağır lakin öyle"

Kabin Amiri Esra Kılıç ise işleri gereği baş döndürücü ayrımlı coğrafyalara gittiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu gezilerde Afrika’da açlıktan ölen evlatları da gördük, Nepal’de dilenen evlatları da… Ülkemiz sınırlarında soğukla savaşım fail evlatları da gördük, Senegal’de çağ kremiyle yaşama tutunan evlatları da. Bugün grup dostlarımla baş başa Dakar’daki albino çocuklarla buluştuk. Güneş kreminin avlu kurtardığına emin ballanmak baş döndürücü ağır lakin öyle, inşallah annelerine tabii çağ kremi yapmayı da belletmek istiyoruz, bu bizim hayalimiz."

Kabin Memuru Çağrı Kaya da bu evlatların Afrika’da halihazırda mevcud yokluğun ve ağır şartların ortada albino yerine dünyaya geldiğini, dünyada onlar denli yıldızı düşük bebek sayısının baş döndürücü az bulunduğunu tabir ederek, "Bunu herhangi müşterek düşündüğümde dakika güzel ki buradayım ve güzel ki onlar düşüncesince müşterek şeyler ika çabasına girdim diyorum. Vücuttaki müşterek pigmentin eksikliği yaşamda neleri zorlaştırabilir ve müşterek çağ kremi bu zorluğa nite güzel gelebilir, bunu gözle kıymetlendirmek anlatması ağır müşterek his." dedi.

THY ekibini, Senegal’deki yetimhane inşaatında karşılayan Senegal Ulusal Albinizm Derneği Başkanı Mouhamadou Bamba Diop, üç albino bebek babası müşterek albino bulunduğunu tabir ederek şu şekilde bitmeme etti:

"Dünyanın arka kalanı Afrika’daki Albinizmli müşterilerini bilmiyor. Güneş kremi yevmiye hayatımız düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli fakat burada kavuşması ve satın alması müşterek o denli ağır müşterek ürün. Bunun indinde insanlarımız eğitime, esenlik çözümlerine en basitinden yemeğe bile ulaşmakta külfet çekiyor. Bu coğrafyada albino yerine doğduğunuzda sizi fantom yerine görüyorlar. Dünyanın arka kalanını hususi jetlerinin penceresinden aşağıya bakıp Afrika’yı, bizi ayırt etmeye çağırma ediyorum. Bugün buraya mevrut Türk Hava Yolları ailesine ve topu topu yardımseverlere teşekkürname ediyorum."

Konuya bağlı içtimai iletişim araçları hebasından izah karşılayıcı THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de "Bulutların üstünde günümüzü aydınlatan güneş, Afrika'da avlu karartabiliyor. Arkadaşlarımız ise o hayatlara, albino ufaklıklara ulaşarak onları güneşten koruyor. Dünyanın müşterek ucunda evlatların dünyasına dokunan, şefik elleriyle yaralarına çare bulunan dostlarım güzel ki varsınız." ifadelerini kullandı.

Albino rahatsızlığı

Cilde nitelik sağlayan melanin pigmentinin eksikliği nedeniyle, Afrika’da ak pak müşterek vücutla dünyaya mevrut albinolar, özellikle ten kanseri ve müşahede bozuklukları kazanmak az daha dayanıklı baş döndürücü esenlik problemininin tehdidi ile yaşıyorlar.

Ancak albinolar düşüncesince Afrika’da doğmanın kanserden henüz iri tehlikeleri de var. Kıtanın genelinde, afsunlu yahut büyülü olduklarına müteveccih mevcud asılsız inançlar dolayısıyla herhangi müşterek sene dayanıklı baş döndürücü albino saldırıya uğruyor. Albinoların yaşamını yıldırma fail bu inanışlar ile ilgilendiren herhangi müşterek sene ana kara genelinde ve evren çapında farkındalık kampanyaları düzenleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler