USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Televizyon haberciliği eğitimi düzlük çocuklar, evvel röportajlarını anne babalarıyla yaptı

Televizyon haberciliği eğitimi meydan çocuklar, toptan istinas ve mekân kirliliğiyle ilişik evvel röportajlarını anne babalarıyla yaptı.

Televizyon haberciliği eğitimi düzlük çocuklar, evvel röportajlarını anne babalarıyla yaptı
19-12-2021 11:34
Ankara

Dünya Çocuk Dostu Kentler İnisiyatifi Derneği, ilkokul, rüştiye ve ortaöğretim düzeyindeki çocuklara, dans, resim, yemek, el becerileri kabil hususi kursların yanı sıra kameramanlık, fotoğrafçılık, moderatörlük ve muhabirlik eğitimleri de veriyor.

Sokak röportajı yaparak aldıkları eğitimleri yükseltmek talip çocuklar, röportaj öncesinde belirlenen mevzular karşı dernekte planlı seminerlere katılarak bilim sahibi oluyor.

Öğretmenleri eşliğinde sokakta belirlenen bir noktaya kurmuş oldukları kameranın tasrif açısını ayarlayan, mikrofona sınama sesi sağlayan çocuklar, önce röportajlarını da anne babalarıyla yaptı.

Ebeveynlerine "küresel istinas ve mekân kirliliğiyle" ile ait sorular soran çocuk muhabirlerin yayınları, Dünya Çocuk Dostu Kentler İnisiyatifi Derneğinin YouTube üstündeki "Çocuk Dostu TV" kanalından yayınlanacak.

"Öz emniyetli ayrıntılar yetiştirmeye çalışıyoruz"

AA muhabirine bilim sağlayan cemiyet başkanı Kadir Hakan Gören, evlatların eğitimlerine verdikleri ehemmiyet dolayısıyla hakeza bir düzentileme yaptıklarını belirterek, "Çocuklarımızı bir etap ahir hayatlarına hazırlamaktayız. En akıbet muhabirlik eğitimlerini veriyoruz. Kamera kullanmayı, sokak röportajı yapmayı ve fotoğrafçılık eğitimlerini veriyoruz. Moderatörlük yaptırıyoruz ve videoteyp tasarım eğitimi de bitmeme ediyor." diyerek konuştu.

Kurslarda gözyaşı grubu değişik evlatların birbirlerine iane ettiğini, eğitimlerde usta-çırak ilişkisini de kılgısal öğrendiklerini aktaran Kadir Hakan Gören, amaçlarını şu halde anlattı:

"Birinci önceliğimiz, evlatların haklarını bilerek, geleceğin mesleklerini bugünden deneyimlemeleri. Yani gelecekte kesinlikle bir manzume grubuna dönüşmek istediklerini, kararlarını şimdiden verebilmelidirler. Kendinden emin, öz emniyetli ayrıntılar yetiştirmeye çalışıyoruz. Bugün kursun sonuç gününe emsal geldik. Anne-babalarıyla önce sokak röportajlarını deneyimlemelerini istiyoruz. Bu haftaki mevzumuz toptan istinas ve mekân kirliliği. Daha duygun olmaları açısından mevzumuz bu olacak. Dünyada bir örneğimiz yok. Her şeyi ayrıntılar yapıyor. Moderatörlüğü, muhabirliği ve videoteyp tasarım etmeyi hepsini ayrıntılar yapıyor. Kendilerine öz emniyet sağlamaları açısından Ankara'daki dört başı mamur çocuklarımızı bekliyoruz."

"Aile adına bizim düşüncesince alım çalım ve öz saygı vericidir"

Alev Yalçınkaya ise kendisiyle röportaj eden kızı Ecrin Senem Yalçınkaya'nın dernekte muhabirlikle ait yetişek aldığını söyledi.

Çocuğunun sorularını cevaplarken devir hin zorlandığını dile getiren Yalçınkaya, "Konular, mekân dostu ve toptan ısınmayla ilgiliydi. Çocukların bu mevzuda bilinçlenmesi maşer adına karı adına bizim düşüncesince alım çalım ve öz saygı vericidir. İnsan bir çocuktan istifham alınca bahtiyar bulunduğu derece da gururlanıyor. Soruları cevaplarken zorlandığım noktalar oldu. Onların bu derece mekân karşı şuurlu olması da oldukça dobra bir şey. Çevremizi bembeyaz tutalım, çevremizi, ufaklıklara dobra bir halde tanıtalım ve onları bilinçlendirelim. Her devir mekân dostu olalım. Onlara ihtiyacımız var. Onların bilgileri, bizi henüz aşırı gururlandırıp ve onurlandırıyor." ifadelerini kullandı.

"Bence izlenmeliyiz"

Velilerle röportaj eden 7. dershane talebesi Gökçe Zübeyde Aldemir de dernekte meydana getirilen faaliyetlerin toplumsal hayatlarına iri medet sunduğunu belirtti.

Ders idman haricinde değişik etkinlikler icra ettiği düşüncesince duyduğu mutluluğu dile getiren Aldemir, şunları kaydetti:

"Sokak röportajına çıktığımda çocuk hakları, çevre, toptan istinas ve benzeşim sorular sordum. Çünkü bu hakkıyla halkın bilinçlenmesi müstelzim bir konu. Gayet koyu nazarıitibar vardı. Bence az buçuk henüz bir tomar nazarıitibar olması gerekiyor. Kendimi ekranda gördüğümde, 'nerede kusur yapmışım' yada 'nerede henüz elleme olabilirim' diyerek düşünüyorum. Genelde henüz elleme kesinlikle olabiliriz diyerek konuşuyoruz. Gerçekten bu mevzuda elleme olduğumuzu düşünüyorum. Bence insanoğlu bu cins şeylere duygun olmalılar. Bence izlenmeliyiz. Çünkü hakkıyla mesai veriyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler