USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Tekvandoda olimpiyatlarda madalya iktisap geleneği sürdü

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin, olimpiyatlarda madalya edinim geleneğini sürdürdüklerini belirterek, "Bbaşarılarımızın devamını getireceğiz. Bu noktada lisan birliği, beraberlik zarfında çalışmalarımız bitmeme edecek." dedi.

Tekvandoda olimpiyatlarda madalya iktisap geleneği sürdü
19-10-2021 15:44
Ankara

Anadolu Ajansı Spor Servisi'ni görüşme fail Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Tekvando Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa baştan isteyen bulunduğunu söyledi.

Tekvando Federasyonu Başkanlığı vazifesini 2003'ten beri tay tay arabası Şahin, "Beraber biçim aldığımız, yürüdüğümüz arkadaşlarımız, Türk tekvandosuna şişman işlev sağlayan kulüplerimiz, antrenörlerimizle bu arada başarılarımızın devamını getireceğiz. Bu noktada kıstak birliği, dayanışma ortamında çalışmalarımız bitmeme edecek. Hizmeti bulunan halis muhlis kulüplerimize, çalıştırıcı kardeşlerimize, hakemlerimize buradan şükranlarımızı sunuyorum." sanarak konuştu.

Şahin, Türkiye'deki en atak federasyonlardan bir tanesi olduklarına ayraç ederek, şöyleki bitmeme etti:

"Türkiye'nin 81 ilinde işlev sağlayan kulüplerimiz, lisanslı antrenörlerimiz var. Bir isim tekvando gerçekleştirmek istediğinde özlük ili ortamında hususi kulüplere Gençlik İl Müdürlükleri aracılığıyla ulaşabilir. Tekvando ulaşılabilir birlikte spor dalı. Biz de bunu gelmek yerine şişman dayanak veriyoruz. Geçmişten bugüne baktığımızda 200'lerde bulunan pakt sayımız, şu anda 3 binlere dayanmış durumda. Bu da tekvando ailesinin ne derece özveren çalıştığının ve Türk sporuna işlev ettiğinin birlikte göstergesidir. Bunu daima bu arada başardık. Federasyonumuz, kurulları, kulüplerimiz, antrenörlerimiz, hakemlerimiz. Ortaya çıkan neticede aşırı şişman muvaffakiyet elde ettik."

"Avrupa'da dünyada ülkemizi gururla asimilasyon ettik." diyen Şahin, "Bu, Türk tekvando ailesinin başarısıdır. İnşallah daima bu arada birlik, dayanışma ortamında gine bu başarıların devamı düşüncesince yürümeye bitmeme edeceğiz." halinde düşün belirtti.

Tokyo Olimpiyatları'nda Hakan Reçber ve Hatice Kübra İlgün'ün üçüncü bulunduğunu hatırlatan Şahin, sonunda ulusal sporcuların tekvando dalının arazi almış bulunduğu 6. olimpiyatta da madalya iktisap geleneğini sürdürdüğünün altını çizdi.

Tekvandoda Çin, Güney Kore kabilinden aşırı çelimli devletlerin bulunduğuna ayraç fail Şahin, "Bütün olimpiyatlarda madalya edinmeyi başardık. Paralimpik oyunlarına geçmiş kat tekvando karışma edildi. Burada da federasyonumuz dü madalya alarak şişman birlikte muvaffakiyet elde etti." değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, başarıda istikrarı yakaladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu ekolun baş yıllarından itibaren bitmeme fail süreçte ağız ağıza akla dayanan, bilimsel, halis muhlis uran kurullarla bu arada oluşturmuş olduğumuz performansın artırılmasına müteveccih öteki çalışmalarla bu noktaya geldiğimize inanıyorum. Federasyon yönetimi şekilde ayrımsız halde bu yeri bitmeme ettirme noktasında ısrarla başarının dengeli birlikte halde olmasını destekledik. Gelinen noktada dünyanın en çelimli ülkelerinin uğrunda arazi aldık. Bu da Türk tekvando ekolünün ağır birlikte göstergesidir. Başarıda en ehemmiyetli nesne istikrardır. Bu ekolün devamını daima bu arada sağlayacağız."

Hem koca bununla birlikte eş ulusal takımın kalburüstü bulunduğunu kail Şahin, "Olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül'ü Tekvando Erkek Milli Takımı'nın başına getirdik. Servet birlikte marka, ulusal takıma aşırı şişman bedel katıyor. Elde ettiği tecrübeyle çocuklarımız yönlendiriyoruz. Kadın takımımızda da Ali (Şahin) sarıklı var. Dünyadaki uran astronomi şekilde da en kalburüstü uran heyetleri içimizde barındırıyoruz. Servet'in çalıştırıcı şekilde katılmış bulunduğu geçmiş olimpiyatta özlük kilosundaki birlikte sporcuyla madalya alması rast değildir." görüşünü paylaştı.

2024 Paris Olimpiyatları'nın çalışmalarına şimdiden başladıklarını tamlayan Şahin, "Bir olimpiyat bittiğinde bambaşka birlikte olimpiyat başlar. Çalışmalara elden başladık zira 2024'e de aşırı az birlikte müddet var. Çok acele geçer. İnanıyorum ki orada da kılıç elan kalburüstü olacağız. Bakıyorsunuz; birlikte ahir şampiyonada, olimpiyatta değişkin birlikte çocuğumuz böke olabiliyor. Bu da yerinde rekabet, hak ortamının sağlanmasından kaynaklı oluyor. İnşallah başarımız bu aşamada artarak bitmeme edecek." ifadelerini kullandı.

Ankara'ya arsıulusal dinlenme kampı yetişek merkezi

Metin Şahin, Ankara'ya kazandırılması planlanan tesisle ait de bilgiler verdi. Spor yetişek merkezi dair senelerdir özlemlerinin bulunduğunu dile getiren Şahin, şunları söyledi:

"Uygun bulunan mekân denktaş gelmemişti ancak güzeşte aylarda Keçiören Belediyemiz bizlere birlikte mekân tahsis etti. Bunu Gençlik ve Spor Bakanlığı aracılığıyla kasılma yapmamız düşüncesince bizlere bağış ettiler. Bu noktada Keçiören Belediye Meclisine ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'a teşekkürname ediyorum. İnşallah birlikte arsıulusal dinlenme kampı yetişek merkezi oluşturmayı düşünüyoruz. Bununla ait çalışmalara başladık. Yeni çağda bunun hazırlıklarını yapmış olup elbette ki Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Bakanımızın yardımı ile bunu Türk tekvandosuna kazandırmayı düşünüyoruz. Uluslararası dinlenme kampı yetişek merkezi, dünyanın rastgele kabilinden sporcuların gelebileceği, eş antrenmanların yapılabileceği birlikte kasılma olacak. Bu insan kampların Türk tekvandosunun gelişimine de şişman katkılar sunacağına inanıyorum."

"Büyük ayak topu kulüpleriyle görüşüyoruz"

Farklı planlara de yer veren Şahin, "Büyük ayak topu kulüpleriyle de görüşmelerimiz var. Onların da tekvando değerinin, olimpiyatlarda, dünyada aşırı kalburüstü bulunan değerin ortamında olmasını istek ediyorum." dedi.

Şahin, Proje Koordinasyon Kurulu oluşturduklarını anlatım ederek, "Türk tekvandosu düşüncesince canlı birlikte halde çalışıyoruz. Bu başarının devamı noktasında hem kulüplerimize bununla birlikte tekvandonun geneline dayanak noktasında içerden ve dışardan ayrı ayrı planlar yapıyoruz. Bunun ortamında AB projeleri var, Türkiye ortamında planlar var. Zenginleştirerek bu emekleri bitmeme ettireceğiz." sanarak konuştu.

6. kat Dünya Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu'na seçilen Metin Şahin, laflarını şöyleki tamamladı:

"Doğru kararların çıkması noktasında arkadaşlarla konuşup dobra şeyler yapabiliyoruz. Uluslararası organizasyonlara ev sahipliğinde bu boyut kâr sağlayabiliyor. Maç yapılmaksızın sportmen gelişimi olmaz. Büyük maçlarda, turnuvalarda sporcular çıkarlarını geliştirir. Diğer maçlara tedarikli gider. Dışarıda karşılaşma olması başkaca aşırı masraftır. Yüzlerce insana dışarıda karşılaşma yaptıramazsınız ancak özlük ülkenizde düzenlediğiniz organizasyonda başıboş katılımda, 50-60 ülkenin katılmış bulunduğu birlikte şampiyonada kendini deneyebilir. Kaygılarını giderebilir. Bu noktada arsıulusal federasyonda olmanın aşırı şişman avantajları var."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler