USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

'Teknoloji yatırımlarımızla yeni dünyanın yeni kargo deneyimini yaşatıyoruz'

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın 2021 yılını, 5 yıldan bu yana bitmeme fail ikiz haneli çoğalma trendini koruyarak yüzdelik 30'un üstünde büyümeyle tamamlayacaklarını belirtti. 2021'i değerlendiren ve doğacak hedeflerini özetleyen Ayyarkın, 2016'dan buyana sürdürdükle

'Teknoloji yatırımlarımızla yeni dünyanın yeni kargo deneyimini yaşatıyoruz'
30-12-2021 12:04

40 yılı epey geçmişi olan, 28 para aktarımı merkezi, 1000'e yaklaşan şube, 16 bin etkin ve 5 binden müşterek tomar vasıtayla Türkiye'nin ciharıyek indinde işlev verici Aras Kargo, akıbet zamanlarda meydana getirdiği yatırımlarla harekât şirketinden uygulayım bilimi şirketine dönüştü. Geleceğin iş modellerini bugünden organizasyon etmeye nazarıitibar gösteren, jüpiter memnuniyeti ve kaliteyi işinin merkezinde tutan, teknolojiyi iş süreçlerine bütünleşmiş ika dair aceleci defa düzlük müşterek yapıda olduklarını kail Aras Kargo'nun Genel Müdürü Utku Ayyarkın, 2021 yılını değerlendirdi, doğacak hedeflerini anlattı.

2021 yılının pandemi etkisiyle iş dünyasının yeni koşullara akla yatkın operasyonel dönüşümlere odaklandığı müşterek sene bulunduğunu tamlayan Ayyarkın, “Kargo piyasası pandemi süreciyle beraberce tarihinin en canlı zamanına girerken bire müşterek vakitte değişik müşterek dönemecin de eşiğine geldi: dijitalleşme. Sektör bu açıdan evvel imtihanını pandeminin de öncesinde 2019'un akıbet çeyreğinde e-ticaret tenzilat kampanyalarının yapıldığı çağda vermişti. Biz öncesinde para aktarımı merkezlerimize ve teknolojimize ağırbaşlı yatırımlar yaparak o çağa güzel hazırlanmıştık. O çağda ‘Biz bu derece yatırımı yapıyoruz lakin bu yetenek ki bilgili ne devir dolar' diyerek düşünüyorduk. Fakat pandemiyle beraberce şok müşterek halde bu kapasiteleri kullanır bir vaziyete geldik, zira salgının evvel senesinde 1'e 1'den müşterek tomar çoğalma oldu. Pandemi öncesinde günce sayı farkı 500 bin kargo taşırken, pandemiyle beraberce günde 2 milyon ve üstünde kargo taşıdığımız eyyam oldu. Mayıs 2021'de müşterek günde 2 milyon gönderiyle üstün dereceli sayıda adrese uğradık. Yıl böylecene 200 milyonun üstünde adrese yakalanmış olacağız. Türkiye nüfusunu yılda dü kereden elan müşterek tomar görüşme ettiğimizi söyleyebiliriz” halinde konuştu.

“Operasyon şirketinden uygulayım bilimi şirketine dönüştük”
Gerek mütebeddil mahveden beklentilerine akla yatkın gerçekleştirdikleri kılavuz kaptan teknolojik yatırımlar, ister saatlik el işi kapasitesi açısından bu sektörün en ehemmiyetli oyuncularından bir tanesi olduklarının altını çizen Utku Ayyarkın, “Önümüzde uygulayım bilimi ile iç içe yetik görülmemiş müşterek döl ve onlarla beraberce farklılaşan istihlak alışkanlıkları, toptan salgının da etkisiyle elan hızlanan ve kalan online alım satım alışkanlığı, ticari faaliyetlerde münteha teriminin tedricen ortadan kalktığı kürevi müşterek veriş ve görülmemiş müşterek dünya düzeni var. Gelecek planlamalarımızı yaparken bu yeni dünya düzeni ile uyumlu; bireşimli zeka, iri data teknolojik gelişmeler ve tedricen yükselen müşterek trend bulunan kişiselleştirmenin ön plana çıkmış olduğu birinci sınıf işlev sunmaya odaklandık. Biz bu yeni dünya düzeninin hazırlığına öngörülü müşterek halde 5 sene öncesinden başlayarak hepsi iş süreçlerimizi buna uyarınca tasarladık. Uçtan pöç uygulayım bilimi yatırımlarımızla, odağımıza kaliteyi alarak, hem operasyonumuzu elan canlı müşterek yapıya kavuşturmayı hem de müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmayı planladık. Operasyon şirketinden uygulayım bilimi şirketine dönüştüğümüz bu süreçte dağıtma ve teslimat, operasyon, jüpiter deneyimi denli işimizin hepsi aşamalarını mütebeddil mahveden beklentilerine elan da akla yatkın bir vaziyete getirdik” dedi.

“Sektörün otomasyonla iş üreten en ehemmiyetli oyuncusuyuz”
Pandemi ile beraberce e-ticaret kütlesinin arttığını ve mütebeddil mahveden trendleri ile yeni müşterek iş modeli oluştuğunu vurgulayan Ayyarkın, “Artık aşırı elan müşterek tomar adrese uğruyor ve elan önemsiz paketler taşıyoruz. 1-5 desi arası önemsiz paket uğurlama hacmini elan güzel yönetebilmek düşüncesince önemsiz paket ayrıştırıcı izole bant sistemleri yatırımlarını devreye aldık. Bu sene önemsiz paket ayrıştırıcılarımızı 15'e çıkararak, saatlik istihsal kapasitemizi 300 bin adete yaklaşan seviyelere taşıdık. Yine bu süreçte yaşama geçirdiğimiz 46 aracısız dağıtma depomuz ile kalan iş hacmini elan da güzel yönetebilmek düşüncesince operasyonel kapasitemizi artırdık. 2016'dan beri para aktarımı merkezlerimizde yaptığımız yatırımlarla saatlik kargo el işi kapasitemizi 3 katına çıkardık. Bu yatırımlarla bu sektörün otomasyonla iş üreten en ehemmiyetli oyuncusu durumuna geldik. Önümüzdeki çağda de Anadolu'daki değişik şehirlerimizde bu yatırımlarımıza bitmeme edeceğiz” dedi.

Kargo dolapları ile 7/24 kargo teslimatı
Değişen mahveden alışkanlıklarının; adrese teyit modeline seçenek teslimat noktaları gereksinimi doğurduğunu tamlayan Ayyarkın, şunları söyledi: “Müşterilerimiz artık, vakitten ve mekândan serbest kargosunu elbette ve nereden teyit alacağını seçebilmek istiyor. Bu ihtiyaca karşılık hasretmek amacıyla Aras Burası esnaf ve kaşkariko noktalarını yaşama geçirdik. Aras Burası kargo teslimat noktaları müşterilerimizin ürünlerini kendilerine en geçenlerde teyit alabilecekleri lokasyonlarda konumluyoruz. Kısa müddette 1000'e yaklaşan noktaya ulaştık. Bu işlev gönderinizi en yaklaşan esnaf noktasından yahut emek hasretmek saatleri haricinde 7 çağ 24 dakika kargo dolaplarından teyit almanızı sağlıyor. İşlemler, taşınabilir infaz ve self service kanallarından rahatlıkla yapılabiliyor.”

“5 yılda 1 bilyon TL yatırım”
Gelecek hedeflerini de özetleyen Ayyarkın, “2022 senesinde da, müşterilerimizin mütebeddil beklentilerine uygun, kaliteyi odağa aldığımız jüpiter deneyimini geliştirmeye müteveccih yatırımlarımıza bitmeme edeceğiz. Önümüzdeki 5 sene içre toplanmış 1 bilyon TL yatırım amacımız bulunuyor. Entegrasyon, rota optimizasyonu, bütünleşmiş dalavere sistemleri yatırımlarımızla kalitemizi elan da karşılama müşterek seviyeye taşıyacağız. Adım aşama jüpiter bilgilendirmesi, jüpiter kolaylığı, jüpiter ilişkileri yönetiminde atacağımız adımlarla müşterek tane jüpiter deneyimi planlıyoruz. Transfer merkezlerimize ve IT altyapımıza yapacağımız ek yatırımlarla sektördeki kılavuz kaptan ve yenilikçi konumumuzu koruyacağız. Hayata geçireceğimiz bu projelerle beraberce veriş liderliğimizi perçinlemeyi hedefliyoruz. Diğer taraftan, totaliter müşterek göz açısıyla sürdürülebilirlik çalışmalarımıza da bitmeme edeceğiz. Çevreye, topluma ve ekonomiye ulama gelmek az daha değişik bölgelerde yürüttüğümüz faaliyetleri genişletmeyi amaçlıyoruz. 2021 yılında, UN Global Compact'ın Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzalayarak sürdürülebilirlik hedeflerimizi cihanşümul taahhütlerle elan çelimli müşterek zemine taşıdık” halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler