USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Teknoloji odaklı YTÜ Okulları eğitim hayatına başlıyor

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Okulları bu sene geçmiş el kapılarını anne sınıfı ve beşinci sınıf seviyesindeki topu topu öğrencilere açıyor. Teknolojinin merkezinde öğrencilerine eğitim vermeye hazırlanmakta olan YTÜ Okulları'nda öğrenciler 112 salname deneyimle eğit

Teknoloji odaklı YTÜ Okulları eğitim hayatına başlıyor
11-09-2022 13:02

YTÜ Vakfı ve YTÜ Yıldız Teknopark çeşidinden yaşama geçirilen YTÜ Okulları, anasınıfı ve beşinci dershane seviyesindeki öğrencilerine Davutpaşa Kampüsü'nde eğitim vermeye hazırlanıyor. Gelecek sene rüştiye beraberinde ahir sene lisenin de açılması planlanan YTÜ Okulları'nda öğrenciler bilgelik ve uygulayım bilimi birikimiyle eğitim görecek. Tüm kademelerde ecnebi gönül eğitimine ehemmiyet verecek bulunan YTÜ Okulları'nda öğrenciler, Türkçe ve İngilizce edinmek az daha eş dille eğitim alacak. İlkokuldan itibaren ise ikinci ecnebi gönül müfredata eklenecek.

“Muhteşem beraberinde eğitim kurumu ortaya çıktı”

YTÜ Okulları'nın açılışında mütekellim YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Yıldız Teknik Üniversitesinin 112. Kuruluş yıldönümü, esaslı beraberinde gurur 40 bin mektepli Türkiye'nin kalkınmasında fariza fail 160 bin mezun. Türkiye'nin en dobra eğitim fakültesi, Türkiye'nin akıbet 3 senedir en dobra Teknoparkı. Bunların beraberinde araya gelmesi ile YTÜ okullarının açılması o denli vazgeçilmez ve saf he o sebeple bu denli göz kamaştırıcı beraberinde eğitim kurumu ortaya çıktı. Ben öğretimin anaokulundan başlamış bulunan ve hayat boyu bitmeme fail beraberinde süreçten olduğuna inanıyorum. Uluslararası beraberinde manzume ön görüyoruz, İyi beraberinde ecnebi gönül eğitimi maksadımız mevcut fakat baş döndürücü hâlâ önemlisi YTÜ'nün vizyonu, misyonu bulunan evren vatandaşı, yenilikçi, rekabetçi, mutlu, kendiliğinden tehlikesiz ve etrafa mütebessim öğrenciler. Ben YTÜ'nün 40 bin öğrencisinin bahtiyar olmasıyla övünüyorum. Böyle beraberinde toplumun parçası namına bundan böyle bu üniversitenin en geç fertleri aramızda ve sonsuz yıldızları senedir yıldır etraflarını aydınlatacaklar. İddiamız o ki Türkiye'nin en dobra eğitim kurumunu kurduk. YTÜ namına strateji edilen beraberinde eğitim kurumuyuz. Artık anasınıfından başlayarak beraberinde manken oluşturacağız fakat bu kifayetli değil. Biz arsıulusal bölgede da iddialı beraberinde meslek edinmek zorundayız. Eğitim fakültemizle teşrikimesai içerisindeyiz anaokulu öğretmenliği, beşinci dershane öğretmenliği, hesap öğretmenliği, Eğitim yönetimi ve PDR ile beraberce baş döndürücü ağırbaşlı beraberinde altyapımız var. Proje üreten, ilmî çalışmalarda mevcut yenilikçi beraberinde meslek göreceksiniz.” dedi.

“Teknolojiye doğan çocuklar”

YTÜ Okulları açılışında mütekellim YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Osman Tanışman, “Teknoloji dünyasının en iri açığı iş gücü ve insanoğlu kaynağı. Biz de ‘Teknolojiye doğan çocuklar' mottosuyla YTÜ okullarının açılışını yapıyoruz. Başlangıç namına anasınıfı ve beraberinde ilkokulla başlıyoruz. Artan bu uygulayım bilimi hamlemizi sürdürebilmek düşüncesince en özellikle insanoğlu kaynağına ihtiyacımız var. Çocuklarımızı anne sınıfından başlayarak teknolojiye alışmış ve hâlâ engellenmeyen hâlâ dobra beraberinde çocukluk yaşayabilecekleri bu natür dostu kampüste ayrımsız sürede zamanı bölgede eğitim vereceğiz. İlerleyen süreçte rüştiye ve liseyle de bu süreci bitmeme yol açmak istiyoruz. Biz açıklık sınıflardan mektepli kabul etmek hesabına temelden başlamış olalım istedik. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Eğitim Fakültesi'nden Mühendislik Fakültesi'ne varıncaya denli baş döndürücü ağırbaşlı beraberinde kadromuz var. Tahmin ederiz ki burada yetişecek bulunan ayrıntılar baş döndürücü hâlâ değişik beraberinde eğitim kabul etme imkânına kavuşacaklar” ifadelerini kullandı.

“Üniversite kampüsünde beraberinde beşinci dershane deneyimi yaşatıyoruz”

Yeni kurulan okulda dobra beraberinde çocukluk keyiflendirmek ve bilimsel niteliği bulunan yönden dobra öğrenciler beslemek istediklerini kail YTÜ Okul Müdürü hasret Ülker Günal, “Özel Yıldız Teknik İlkokulu ile evlatlarımızın küçük kalpleriyle bu serüvene başlıyoruz. Bu sene okulumuzda anasınıfı ve beraberinde numara dershane öğrencileri düşüncesince saptanca oluşturduk ve bu halde eğitim öğretime başlıyoruz. Gelecek yıldan itibaren anasınıfı, ilkokulun tamamı kademeleri ve ortaokulumuzla yola bitmeme edeceğiz. Çocukluk dönemlerinin değerini bilici beraberinde takım kurduk. İyi beraberinde çocukluk keyiflendirmek ve onları hem bilimsel niteliği bulunan yönden hem de sanatla sporla ve ecnebi dille çıkarlarını tabir edebilen öğrenciler namına beslemek istiyoruz. Okulumuzu da buna uyarınca düzenledik. Dersliklerimiz, laboratuvarımız, spor salonumuz ve zanaat atölyelerimiz bugünden itibaren evlatlarımızın baş döndürücü taraflı gelişimini sağlayabileceğimiz öğüt programlarına akla alışmış namına oluşturuldu. Temel öğüt programlarının yanı esna başarım ve uğraşı denli hâlâ yaratıcı olacakları alanları öğüt programlarına gönül ettik. Okul ortamı çabucak meslek binası ve bahçesiyle hudutlu değil zira beraberinde üniversitenin kampüsündeyiz. Çocuklarımıza beraberinde üniversitenin kampüsünde bulunan beraberinde beşinci dershane deneyimi yaşatmayı planlıyoruz. Aynı sürede YTÜ Teknopark yerleşkesi içerisindeyiz. Dolayısıyla teknolojiyle iç içe beraberinde meslek burası. Bu ayrıntılar teknolojiyi kullanan değil birlik tersi teknolojiyi üreten şef ayrıntılar olsunlar istiyoruz” sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler